Bucureştenii trec la spălat trotuare

Persoanele fizice din Bucureşti vor trebui să spele trotuarele din faţa caselor şi blocurilor în care locuiesc şi pe cele ale zonelor de acces pietonal adiacente, potrivit normelor de salubrizare şi igienizare din Capitală aprobate, astăzi, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Persoanele fizice care nu îşi vor spăla trotuarul sunt pasibile de amenzi între 200 şi 500 lei. Potrivit proiectului care conţine normele de salubrizare, persoanele care aparţin cultelor religioase ce au sâmbăta zi de sărbătoare trebuie să spele trotuarul în altă zi, relatează realitatea.net.

Personele juridice vor trebui să spele trotuarul lunea între orele 9.00 şi 12.00, altfel riscând amenzi între 500 şi 2.000 lei. Curăţatul trotuarelor trebuie făcut zilnic, se arată în acelaşi proiect de hotărâre.

În plus, cetăţenii nu vor avea voie iarna să arunce zăpada din curţi pe trotuare, carosabil, intersecţii, spaţii verzi, terenuri virane sau în canale, amenda fiind tot între 200 şi 500 de lei. Persoanele care deţin locuri de parcare trebuie să asigure menţinerea stării de salubritate a acestora.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.