Cadou bombă pentru medici de la Dragnea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri că salariile medicilor nu vor mai fi impozitate de la 1 ianuarie 2018 și vor crește „în totalitate” tot de atunci.

Pentru orice medic, impozitul pe salariu va fi zero, indiferent de salariu. S-a tot vorbit de ani de zile, ne-am plâns toți că ne pleacă medicii din țară. Normal că, având capacitatea de pregătire foarte bună, mergeau să câștige bani mai mulți. Ca să îi aduci înapoi trebuie să le oferi salarii comparabile cu ceea ce este în Vest. Spre deosebire de alte categorii sociale la care creșterile vor fi graduale, în următorii ani, creșterile la medici vor fi exact de la 1 ianuarie 2018 în totalitate„, a spus Dragnea, la Bacău.

Liderul PSD a mai susținut că salariile medicilor militari vor fi aliniate la nivelul celor ale medicilor civili, o dată cu intrarea în vigoare a Legii salarizării unice în sistemul bugetar.

„Era incorect ca un medic civil să primească salariu mare, ceea ce e firesc, iar medicii militari să nu beneficieze de același salariu. Deci … vor avea aceeași salarizare”, a spus Dragnea.

Recomanda
Ioana Radu 1363 Articole
Author