Avocatul Gheorghe Piperea a dat lovitura

„Camera derutaţilor” şi „Puşcăria medicală” – nume care vor face carieră

Ceea ce se întîmplă în aceste zile în Parlament ar trebui să pună pe jar întreaga populaţie a ţării. Este vorba despre dezbaterea noii „Legi a carantinei”, propusă de Guvernul Orban după consultarea cu smurdistul Raed Arafat, acest adevărat vestitor al apocalipsei.

Trimisă cu mare întîrziere la Parlament, deşi au avut atîta timp de la Decizia CCR, legea aceasta trebuia, după spusele triadei Iohannis-Orban-Arafat, să fie adoptată imediat, fără vreo modificare. Exact ca în Apocalipsa, 22.18: „Mărturisesc oricui aude cuvintele prorociei din cartea aceasta că, dacă va adăuga cineva ceva la ele, Dumnezeu îi va adăuga urgiile scrise în cartea aceasta”.

Joi seara, înspăimîntaţi de vestirea Apocalipsei, deputaţii au adoptat această „Lege a carantinei”, chiar dacă Ana Birchall şi-a permis „să adauge ceva la ea”! Şi nu orice, ci o prevedere de-a dreptul criminală, aceea ca minorii dintr-o familie infectată să fie luaţi de stat cu forţa!

Felul în care au analizat deputaţii această lege apocaliptică l-a făcut pe avocatul Gheorghe Piperea să pună prima etichetă memorabilă: „CAMERA DERUTAŢILOR”, referitoare, desigur, la „Camera deputaţilor”. Aflată sub conducerea lui Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, „Camera derutaţilor” a trecut ca prin brînză această lege, conturînd şi mai clar imaginea lui Marcel Ciolacu ca slujitor al Sistemului. Într-un editorial de Cornel Nistorescu, găsim descrierea potrivită: „Marcel Ciolacu, în loc să consulte partidul și societatea civilă, s-a consultat cu un comandant de operațiune speriată, cu un specialist în organizarea operațiunilor de intervenție la accidente și alte situații de urgență (multe dintre ele ratate!) și care, peste noapte, a ajuns să se creadă și Freud în psihologia mulțimilor și specialist în psihologia românilor și doctor în importuri și comunicator de serviciu al stărilor de urgență”.

Şi, într-adevăr, aici este cheia acestui vot din Camera derutaţilor: o lege despre toate pandemiile viitoare, valabilă peste decenii, nu poate fi adoptată fără să fie pusă în dezbatere publică! Dacă ar fi fost o lege specială, temporară, despre Coronavirus, poate că graba adoptării ar fi avut o noimă, dar o lege a tuturor epidemiilor sau pandemiilor nu se poate face pe genunchi, mai ales dacă ea conţine prevederi de-a dreptul aberante, periculoase, cu consecinţe dintre cele mai sinistre.

Cine citeşte cu atenţie textul legii va observa că preocupările principale ale iniţiatorilor nu sînt înlăturarea riscului de infectare a populaţiei, găsirea de urgenţă a unui tratament sau sume alocate de la buget pentru ca viaţa şi economia să continue să funcţioneze, ci izolarea şi carantinarea populaţiei!

Aşa s-a născut şi a doua etichetare memorabilă a avocatului Gheorghe Piperea: „PUŞCĂRIA MEDICALĂ”! Om de carte, avocatul a ştiut să citească textul acestui proiect, arătîndu-ne şi nouă că ni se pregătesc lucruri apocaliptice în cazul oricărei pandemii sau epidemii, iar astfel de pericole ne pasc la fiecare pas.

Să nu uităm că pandemia cea mai longevivă este SIDA, care este declarată încă de acum patru decenii şi este în vigoare. Numai în acest an au fost infectate cu SIDA peste 41 milioane de persoane, iar aproape 900.000 au murit de această boală (date oficiale ale OMS, pe site-ul Worldometers)! În faţa acestui pericol major, nimeni nu s-a gîndit să-i bage în carantină pe cei infectaţi cu acest virus înfricoşător, dar, în România, pe baza acestei legi a carantinei, oricînd poate veni comandantul Raed Arafat şi, printr-o simplă semnătură pe un ordin, înainte de publicarea în Monitorul oficial, aşa cum se spune în textul adoptat de Camera derutaţilor, zeci de mii de persoane ar putea fi băgate în carantină ca într-o „puşcărie medicală”, deşi nu se cunoaşte vreun tratament care să le vindece de boală şi care să justifice internarea într-un spital!

De fapt, fără să mă dau mare epidemiolog, pentru că nu sînt, toată nebunia asta cu carantinarea obligatorie a persoanelor infectate este specifică doar României! Nici OMS, nici ONU, nici NATO, nici UE n-au adoptat vreo rezoluţie prin care orice persoană infectată cu Coronavirus să fie automat internată cu forţa în spital, sub pază! De aici şi formula lui Piperea, aceea de „Puşcărie medicală”.

Să zăbovim puţin. La începutul pandemiei, au intrat în ţară peste 1,5 milioane de români veniţi din zonele roşii ale pandemiei. Dintre acestea, erau testate doar vreo 3-4.000 pe zi, constatîndu-se infectarea unui procent de circa 1%. Extinzînd matematic, era posibil ca, din 1,5 milioane de persoane intrate în ţară, cel puţin 150.000 să fi intrat în ţară deja infectate. Acestea circulă libere pentru că nu sînt testate, iar teama de internare forţată le face să nu ceară ele însele testarea! Altfel ar fi procedat dacă testarea ar fi fost doar metoda de depistare a infectării, poate că cei mai mulţi s-ar fi testat tocmai pentru a preveni îmbolnăvirea familiilor lor. Aşa, însă, ştiind că vor fi aruncţai în „puşcăria medicală”, văzînd că nu au simptome, stau liniştiţi în comunitate, chiar dacă există riscul de a transmite altora virusul.

Ce au făcut autorităţile noastre? Pur şi simplu i-au internat pe toţi cei infectaţi în spitale, inclusiv persoanele asimptomatice. În acest fel, spitalele s-au umplut, iar personalul medical a fost infectat masiv! Şi asta, cum spun specialiştii din întreaga lume, în loc ca atenţia medicilor să fie concentrată pe persoanele care aveau simptome evidente şi care chiar aveau nevoie de tratament pentru acele simptome, mai ales dacă aveau şi alte comorbidităţi, medicii şi asistentele au fost transformaţi în paznici la uşa saloanelor unde sînt infectaţii şi unde apa de la robinet este singurul tratament administrat.

Ce rost avea ca persoanele care erau asimptomatice să fie internate cu forţa în spital, din moment ce acestea puteau fi izolate la domiciliu şi abia atunci cînd ar fi apărut simptomele să fie internate? Doar pentru că Arafat nu avea încredere în populaţie şi că oamenii nu ar fi stat izolaţi în propria casă? Asta este părerea lui despre români, că sînt toţi inconştienţi şi trebuie musai să fie trimişi în „Puşcăria medicală”?

Pe acest subiect, este demnă de laudă insistenţa cu care Mircea Badea le-a pus în fiecare seară autorităţilor întrebarea: „în ce ţară din lume mai sînt internate cu forţa persoanele infectate dar asimptomatice?” Nimeni n-a reuşit să-i răspundă şi să ne spună tuturor pe ce bază s-a luat această decizie aberantă încă de la începutul pandemiei!

Şi, iată, acum se vrea ca această lege a carantinei să bată în cuie astfel de măsuri care n-au nimic de-a face cu protejarea populaţiei, ci sînt menite doar să confere autorităţilor posibilitatea ca mase mari de oameni să fie scoase din circuitul normal al vieţii şi introduse în „Puşcăriile medicale”. În acest fel, aşa cum am mai spus, în loc ca atenţia medicilor să fie îndreptată spre vindecarea bolnavilor, tot personalul medical va fi transformat în gardienii celor care sînt infectaţi, deşi aceştia nu au simptomele unei boli!

Pe fondul acestor anomalii din această nouă lege a carantinei, nu e normal ca oamenii să se întrebe revoltaţi dacă nu cumva scopul real al autorităţilor este să ofere şmecherilor isteţi oportunitatea unor tunuri financiare bune şi pentru partid? Ba, bine că nu!

P.S. Nu uitaţi că, an de an, este declarată epidemia de gripă sezonieră! Legea aceasta poate acţiona şi în cazul unei astfel de epidemii, la fel ca în cazul rujeolei, despre care însuşi ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că este încă activă, înregistrîndu-se deja 20.000 de îmbolnăviri şi 64 de decese. Cu o simplă semnătură a lui Arafat, în loc ca aceste 20.000 de persoane să stea izolate în casă şi să urmeze un tratament, ar putea fi internate cu forţa în spitale, împreună cu familiile lor şi cu toţi cei cu care au intrat în contact!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 20
Ion Spânu 1818 Articole
Author

17 Comentarii

 1. Adica ce… au facut spitalele covid (lagarele) degeaba ? Tre’ umplute, dom’le … si noi, cei care privim din exterior, sa platim taxe … apropo – pe dincolo (SUA) exista un doctor ce ofera 5000$ recompensa celui care poate sa dovedeasca existenta virusului – asa, ca la carte, cum s-ar zice:
  – izolarea virusului;
  – supunearea acestuia postulatelor lui Koch;

 2. Lagărul de concentrare numit Romania. Va imaginati cum un palestinian orbit de putere, sustinut de Orban, Jhoannis si ceata de securisti, in frunte cu Ciolacu, vede in fiecare roman un evreu care trebui exterminat. Trist este ca trompetisti din televiziuni si presa scrisa ii canta in strună, il promoveaza exasperant de mult, ca si cum acest agramat si analfabet întru ale epidemiologiei ar fi o somitate im materie.
  Menghele a fost si el medic. Luati bine aminte, la instaurarea dictatura medicilor. Ca de fiecare dată, de ceva vreme, pe poporul roman se experimentează de catre oculta mondiala.Pepublica Procurorilor, cu alcoolicul Base, care zilnic ne spune ca el ar reintroduce starea de urgență, Republica Neomarxista #Rezist si acum Republica Lagărului de Concentrare a halatelor albe.
  Ps. Constat, pe zi ce trece, ca numarul celor spalati pe creier e mult, mult mai mare decat al celor infectati cu acest virus subdezvoltat, din toate punctele de vedere. Constat, de asemenea, ca le face o deosebita placere sa fie spalati, ca si cum daca sunt spalati pe creier, ar deveni nemuritori. Asta, denotă, nu numai teama exagerata ci si o lipsa crasa de credinta, de demnitate si de dorinta de libertate. Tuturor acestor maronii le recomand fabula lui La Fontaine ” Lupul si cainele”. Si le mai recomand sa-si mareasca stocurile de hartie igienică. E cazul ca, dupa fiecare cuvant rostit sa se șteargă la gura.
  Ps. Si nu uitati sa achiziționați lanțuri. Vad ca Va face o deosebita placere sa le purtati, chiar dacă va lăsa urme in jurul gâtului, urme care, evident, nu sunt un semn al demnității, ci al calitatii de sclav de care sunteti tat de mult, îndrăgostiți.

 3. Si lagarele de concentrare din timpul perioadei naziste, au fost mai intii niste locuri in care erau dusi pesoane handicapate sau grav bolnave pentru a le scoate din viata sociala si sa beneficieze de ceva grija medicala, daca se poate. Apoi, in periaoda nazista acele locuri au fost transformate in lagare de munca si de exterminare. Iar unde au dus, stim din ce ne-au povestit martori supravietuitori si ce am vazut prin documentare sau filme artistice despre atrocitatile nazistilor de atunci.

  Daca vor ajunge astia sa inchida oamenii pe termen nelimitat du propriul chef, economia tarii va ajunge in cadere libera, oamenii inchisi sau nu, nu vor mai avea din ce trai, si cine ne garanteaza noua ca alesii nostri, de la conducerea tarii, nu vor transforma tara intr-un mare gulag romanesc, argumentind cu necesitatea acestui pas pentru salvare a ceva din mintea lor. Si ne vom trezi toti ca niste detinuti in proria , forta de munca ieftina, ce vom fi pusi la munca silnica, pentru binele partidului si pamintului luat cu japca de partid. Sunbra viziune. Sa speram ca e doar un joc de gindire si nu chiar planul conducatorilor nostri mult injurati.

 4. Ce scrii e o pista dar sunt destule care se pritocesc! Oricum, eurpopa si occidentul au nevoie urgent de sclavi si progenituri colorate ca trump. Nu va faceti griji, gradina maicii domnului e deja pusa la dispozitie.

 5. Ce au decis deputații privind înfiinţarea comisiei pentru pensionările din MAI
  POLITICĂ • PARLAMENT
  26.09.2017
  Anado Tauriga
  +2
  iar au dat-o’n bară derutaţii neamului. Dacă-i arunci în ghenă, fuge gunoiul de-acolo, învârtindu-se…
  Publicat Marţi, 26 septembrie 2017
  +Răspunde
  imi asum paternitatea pentru derutatzi…

 6. ”Mare avocat”, acest domn Pipoerea. Nici cu dl Spanu nu mi-e rusine. Cum o fi uitat ce circ fac ea la OTV. u cred ca este vreun domeniu la care Piperea si Spanu sa u se priceapa. Bre, Piperea, cu ce am gresit eu sa suport infectati pe strada? Am suportat infractorii eliberati in baza recursului compensatoriu.

 7. CATINDATUL: Pfuu! (Didinii) Bonsoar, mască… (aparte) Am s-o tachinez… (tare) Ce mai faci,masca?
  DIDINA (care îndată ce i-a vorbit Catindatul și-a pus masca): Bine, mersi! Uite beau o bere… Da’ d-ta ce faci?
  CATINDATUL: Și eu bine, mersi; mă magnetizez cu jamaică.
  DIDINA: Îmi pare bine.
  CATINDATUL: Și mie nu mai puțin, parol! (aparte cu chef) Al dracului știu să le tachinez.
  DIDINA (bătând în masă și sculându-se): Să-l mai caut în bal…
  CATINDATUL (bându-și picătura din fund a paharului): Ce,te duci, mască?
  DIDINA: Da, mască, mă duc.

 8. La un guvern (si, de ce nu ? si un parlament !) de fripturisti si habarnisti, termenul de „derutat” e bine ales ! Si, daca imi e permis, eu as mai rectifica putin : nu „camera”, ci „Camora derutatilor” !

 9. E o mica mare diferenta intre SIDA si COVID. Modul de transmitere. Dar, cu asa aparatori ai libertatii individusle, cine se mai gindeste la asta?

 10. Eu nu știu cum se face că tot Parlamentul e format din absolvenți de Școala Națională de Studii Politice și Administrative. Păi ăștia sunt securiști cu acte în regulă, au alte reguli, au comandanți, execută ordine, ei sunt statul paralel. Nu știu la ce vă așteptați de la ei. Vreți să vă aducă ei libertatea, să vă facă o viață mai bună? Am niște mici rețineri… o să cam aveți de așteptat.

 11. De unde stii tu ca nu esti unul din infectatii pe strada? Pe care noi, astialalti, trebuie sa-i suportam? De prost, esti prost sigur. Cu covidul nu e sigur, pana nu te testezi. Poate intri in spital ca asimptomatic, sa nu trebuiasca sa te suportam pe strazi.

 12. Birchall această ruină umană are copii?Poporulo vrea carantinată și cu copii luați. Cum ajunge una ca asta să decidă pentru copiii altora?

 13. Poate exista si o explicatie simpla: majoritatea consistenta a deputatilor (de orice fel) se subordoneaza acelei aripi securiste care-i dicteaza si lui Iohanis si Orban iar majoritatea senatorilor are ca stapan cealalta fractiune securista, ambele fractiuni avand si influente din exterior. Pentru ca nu toti ‘alesii’ sunt neajutorati mintal si de capul lor asa cum se induce de ani de zile opiniei publice, aproape toti executa ordine.

 14. „marius”, am o mare rugaminte, nu mai folosi „Ps” ca te pot confunda cu bolsevicul antisemit „Radu Humor” si nu doresc ca in vreun comentariu scris in viteza sa te abordez dur cum o voi face constant de acum cu acest individ insalubru bolnav de
  ura de rasa…
  Dl Spanu nu se dezice citand pompos din „capitalistul marxist” Piepereanu care a turnat gogoasa cu „camera derutatilor” pt a-l exonereaza pe Tractoristul cu aspect de mistret, Ciuciuolacu, de raspunderea pentru tradarea PSD si a Romaniei la
  ordinul Securitatii care l-a recrutat, scolit, varat in forul suprem si impus la conducerea partidului pentru a-l pune la picioarele Huidumei Natzi-onale, seful la vedere al sinistrei institutii…
  Bine macar ca Dl Spanu a realizat cine a fost tot timpul cominternistul Ararat care a facut parte din parodia „dusmaniei”
  dintre Basoi si el si Basoi si agentul lui Del Ponte. Incet, incet cei mai incapatanati sunt obligati sa cedeze dandu-mi dreptate in privinta STARII DE CAPTIVITATE A ROMANIEI IN MAINILE SECURITATII SI PARTIDULUI…

 15. Măi bărbosule, preiei si tu dejecțiile vebale de la omologi si le dai în vânt..atâta poți!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.