Când te cerţi pe bombe

SUA şi-au exprimat nedumerirea, marţi, după comentariile premierului israelian Benjamin Netanyahu care a calificat „de neconceput” faptul că administraţia Biden ar putea întârzia livrarea de arme către Israel pentru războiul său din Fâşia Gaza, relatează AFP, preluată de Agerpres.

„Chiar nu ştim despre ce vorbeşte”, a afirmat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

Cu excepţia „unui anumit transport de muniţie”, „nu există alte pauze. Niciuna”, a declarat ea presei.

Secretarul de stat american Antony Blinken afirmase marţi mai devreme că Statele Unite „examinează în continuare” livrarea unor bombe către Israel suspendată din cauza temerilor că vor fi folosite la Rafah, dar se asigură că Israelul primeşte „ceea ce are nevoie pentru a se apăra”.

„Examinăm în continuare trimiterea unor bombe de 2.000 de livre (907 kilograme) din cauza preocupărilor legate de utilizarea lor într-o zonă dens populată precum Rafah, dar restul se desfăşoară normal pentru a ne asigura că Israelul dispune de ceea ce are nevoie pentru a se apăra”, a afirmat el într-o conferinţă de presă.

Premierul israelian a afirmat marţi că Blinken i-a promis în cursul vizitei sale recente în Israel că „administraţia (americană) lucrează zi şi noapte pentru a elimina aceste obstacole”.

„Cum este posibil ca armele şi muniţiile pe care le-am cumpărat cu banii noştri întârzie să ajungă din Statele Unite?”, a mai spus Netanyahu într-un discurs la Tel Aviv.

Într-o înregistrare video publicată pe X, el a subliniat că „este de neconceput ca în ultimele luni administraţia să fi oprit livrări de arme şi de muniţii pentru Israel”.

 

 

„Daţi-ne instrumentele, iar noi ne vom face treaba”, a adăugat premierul Netanyahu.

Blinken a vizitat Israelul pe 11 iunie în cadrul unui turneu prin Orientul Mijlociu pentru a încerca să obţină o încetare a focului între Israel şi mişcarea palestiniană Hamas. El a refuzat să comenteze direct conţinutul discuţiilor din Israel, dar a asigurat că nu a existat nicio schimbare în poziţia Statelor Unite.

„Continuăm să lucrăm la această problemă, dar nu a existat nicio schimbare în poziţia noastră care este încă o dată de a ne asigura că Israelul primeşte ceea ce are nevoie pentru a se apăra”, a spus el.

SUA, principalul sprijin militar şi politic al Israelului, au suspendat în mai livrarea unui transport de 1.800 de bombe de 2.000 de livre şi 1.700 de bombe de 500 de livre (226 de kilograme), de teamă că ar putea fi folosite în ofensivă asupra oraşului Rafah, în sudul Fâşiei Gaza.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. ati vazut,sper,cine e SEFU ` !!!
    retineti,va rog,tonul : „este de neconceput ” .

  2. Toni Clipici este președintele de facto al SUA.Figura cu bombele este joc de glezne înainte de alegeri cànd decrepică pică, fiind înlocuit de un catindat surpriză al demoncraților, poate chiar Clipică-n ștrimfii lui, cotcodăcind și groovăindu-se cum a salvat el „Palestina”, că-n rest nu preaa are cu ce.

  3. @ Probabil că ,,prepuțul” palestinilor îi ”încurcă” pe eminenții israelieni, în Fîșia Gaza, ?

  4. Nu “te aperi” cu bombe. Bombele sunt ca sa faci distrugeri in teritoriul inamic.

  5. @ Problema israelienilor cu prepuțul ar putea fi de o conectare mai bună la viitor, mai favorabilă, un fel de ”periscop” care să le ofere imagini mai bune despre viitor, având și mulți savanți, ?

  6. Cred că lumea CIVILIZATĂ diferă mult de israel.. Mă gîndesc că JFK ar fi un exemplu de urmat bun pentru Bibi,..Ar fi cazul să fie erou naițonal,. Chiar și călare pe un soclu de bălegar..

  7. Atata le trebuie murikanilor sa nu le dea stapanilor lor din umbra ceea ce vor! Li s-a facut dor de o noua criza ca aia din 2008 …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.