Când va fi gata metroul din Drumul Taberei

Cătălin Drulă, consilierul pe transporturi al premierului Dacian Cioloș, a anunțat că metroul din Drumul Taberei va fi gata la finele anului viitor.

Acesta a ținut să îl contrazică pe Ionel Oprea, un reprezentant al companiei private Metroul SA, care asigură consultanța pentru proiectul din Drumul Taberei, care a avansat jumătatea anului 2017 pentru încheierea construcției.

“Un termen realist este sfîrșitul anului viitor. Un termen care ar fi fost și el mult depășit, cu poate un an de zile, pentru că și pe acest proiect era un mare blocaj, vechi de câțiva ani.

Relocările neprevăzute inițial de utilități, în special iluminatul public, blocau șantierele din Drumul Taberei pe o mare parte din lungime. De aici, lucrările care stagnau și păreau abandonate pe alocuri. De ani de zile trena această problemă din lipsa asumării unei decizii. Acum s-a deblocat și se lucrează în plin”, a scris Drulă pe pagina sa de Facebook.

Totuși, într-un comunicat transmis câteva zile în urmă, Metrorex, companie deținută de Ministerul Transporturilor, a anunțat că lucrările la tronsonul Râul Doamnei-Eroilor al Magistralei 5 sunt prevăzute a fi finalizate în primul semestru al anului 2017.

Tronsonul 1 Drumul Taberei – Eroilor al Magistralei 5 va avea un depou şi zece staţii de metrou: Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor.

Obiectivul principal al proiectului este acela de a facilita legătura între vestul și centrul oraşului, prin intermediul unei linii de transport cu metroul ce va avea o lungime construită de 6,87 km, un număr de 10 stații şi un depou.

Proiectul Magistrala 5, Secțiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomitei își propune transportul unui numar de circa 64.000 călători/zi (la punerea în funcțiune) din zona deservită spre centrul oraşului, fiind de asemenea şi o legătură cu rețeua existentă de metrou, la staţia Eroilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cristian Cretu 866 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.