Capitala europeană care interzice autovehiculele înmatriculate înainte de 1997

Vehiculele cele mai poluante vor fi interzise în Paris începând cu 1 iulie. Primăria Parisului a ajuns la un acord cu Ministerul Mediului pentru emiterea certificatelor privind calitatea aerului, care se vor lipi pe parbrizul mașinilor. Aceste viniete vor indica gradul de poluare al motorului, scrie Les Echos.

Ele vor permite trierea vehiculelor care vor putea circula prin capitala Franței. În primul rând, va fi interzisă circulația autobuzelor și a camioanelor de mare tonaj înmatriculate înainte de 2001. Urmează apoi camionetele și autoturismele cu motor pe benzină sau diesel care sunt înmatriculate înainte de 1997. Vor fi interzise și motocicletele înmatriculate înainte de 1999. Se estimează că circa 10% din autovehiculele înregistrate în Paris nu vor mai avea drept să circule prin oraș.

Pentru început, amenzile vor fi de 35 de euro. Apoi, începând din 2017, se va trece la o amendă de 68 de euro pentru autoturisme și 135 pentru autovehiculele grele.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.