CCR, despre Ordonanţa privind procedura desemnării judecătorului român la CEDO

Curtea Constituţională a României a decis joi că este constituţională ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind procedura de desemnare a judecătorului român la CEDO.

Premierul Victor Ponta a afirmat joi că nu există niciun conflict între Guvern şi CSM privind procedura de numire a judecătorului român la CEDO şi a calificat drept eronat argumentul Oanei Schmidt-Hăineală că instituţia pe care o conduce are dreptul să propună inclusiv reprezentantul ţării noastre la CEDO.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.