Ce cuvânt românesc a folosit arbitrul de scaun de la meciul Halep – Strycova

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, locul 2 în clasamentul WTA, s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale turneului de la Toronto (Canada), dotat cu premii în valoare totală de 2.434.389 de dolari.

Halep, a doua favorită a competiţiei canadiene, a învins-o, scor 6-1, 6-0, pe cehoaica Barbora Strycova, ocupanta poziţiei a 26-a în ierarhia mondială, după 50 de minute de joc.

Pentru accederea în sferturile de finală ale turneului din Canada, Simona Halep va încasa, potrivit Mediafax, un cec în valoare totală de 58.185 de dolari şi 190 de puncte în clasamentul WTA.

În sferturile de finală, constănţeanca va juca împotriva franţuzoaicei Caroline Garcia, locul 21 în clasamentul mondial. Garcia a eliminat o altă româncă, pe Sorana Cîrstea, în primul tur al competiţiei.

Ieri a fost un meci bun pentru începutul de turneu. Am fost încrezătoare şi am vrut să fiu mai agresivă azi. Sunt foarte bucuroasă că mi-a ieşit. Am fost puternică la retur şi este cel mai important lucru în jocul meu. Totul a mers ca uns astăzi”, a spus Halep după meci.

„Galeria” entuziastă a Simonei si-a facut simtita prezenta pe toata durata intalnirii dintre Halep si Strycova, romanii scandand deja traditionalul „Si-mo-na” si afisand drapeluri tricolore. Telespectatorii au putut vedea și copii care aveau steaguri românești. Ca să facă liniște în tribune, arbitrul de scaun a învățat chiar și un cuvânt românesc. ”Mulțumesc!”, le-a spus spectatorilor veniți să-și susțină favorita.

Recomanda
Author