Ce mai reclamă românii la Protecția Consumatorului: prezervativele expirate

Situație hazlie pentru cei de la Oficiul pentru Protecția Consumatorului, dar îngrijorătoare pentru o femeie din Constanța, care li s-a plâns că a rămas gravidă din cauza unor prezervative de proastă calitate. În reclamația depusă, ea le cere inspectorilor să retragă de pe piață lotul cu probleme, care i-a adus pe cap o sarcină, în aceste vremuri grele.

„Femeia a reclamat că a cumpărat două prezervative și amândouă s-au rupt: unul lateral și unul în vârf. Este o situație hazlie cu care nu ne-am mai confruntat. Oricum, noi o să luăm lucrurile în serios și o să facem verificari, controale”, spune Dionisie Culetu, director al OPC Constanța pentru incont.ro. Femeia susține că a cumpărat prezervativele de la două magazine diferite.

Întrucât ambele au fost „cu probleme”, tânăra a decis că nu poate lăsa lucrurile așa. Ea a depus pe loc o reclamație la sediul Oficiului pentru Protecția Consumatorului și le-a cerut inspectorilor să ia atitudine. La rândul lor, inspectorii OPC au început verificările cu maximă responsabilitate.

Aceștia vor controla dacă prezervativele sunt sau nu expirate și spun că în funcție de neregulile pe care le vor găsi vor cere retragerea lotului de prezervative de pe piață.Oricum, inspectorii atrag atenția că toți consumatorii ar trebui să știe că există un risc de deteriorare de 1% pentru toate aceste produse.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.