Ce s-a mai aflat în legătură cu punerea sub acuzare a fostei șefe a DNA!

revocare

Sebastian Ghiță a fost audiat în secret zilele trecute la Secția de investigare a magistraților în dosarul în care Laura Codruța Kovesi este suspectă și a adus ca probă în sprijinul denunțului său un „filmuleț”, o „poză” care ar arăta că se cunoștea cu fosta șefa a DNA. Dezvăluirea a fost făcută de trei apropiați ai lui Ghiță: Dan Andronic, Cozmin Gușă și Andreea Cosma, primii doi întâlnindu-se recent cu fostul deputat fugit în Serbia.

„O să văd și eu cum își va construi apărarea, sunt curios. A zis că nu-l cunoștea pe Ghiță și acum… Filmul în care apar cei doi a ajuns la Procuratură. În poză, de fapt un filmuleț, au fost Coldea și Dâncu, la o petrecere destul de serioasă. Lucrurile intră pe un făgaș interesant. Nu cred că pleacă la Bruxelles. Ar lua-o de pe aeroport. Kovesi minte tot timpul. Totul la ea e o minciună continuă. Nimeni nu o mai crede. Nici nu a plagiat, nici nu l-a cunoscut pe Ghiță… Are comportament de infractor. A primit o citație, trebuie să o respecte”, a spus jurnalistul Dan Andronic, directorul EVZ.

La rândul său, Cozmin Gușă, patronul Realitatea TV, a spus: „În audierea de alaltăieri Sebastian Ghiță a prezentat imagini, pe care eu le-am văzut cu o lună în urmă, în care Kovesi apare în casa lui în mai multe ipostaze, inclusiv filme. Or, Kovesi s-a tot dat peste cap că nu-l cunoaște pe Ghiță și că nu este apropiat al lui. De aici vine acuzația de mărturie mincinoasă. De unde a apărut asta? De la cazul DNA Ploiești, cu Onea și Portocală. Sebastian Ghiță, în audierea discretă de alaltăieri – nu secretă dar discretă – a prezentat ipostaze mai mult decât intime cu Kovesi. Aceste lucruri sunt folosite de procurori ca să o acuze de mărturie mincinoasă. Acel caz se închide la nivelul statului român, cu Onea și Portocală care sunt învinuiți pentru lucrurile pe care le-au făcut la Ploiești”.

Andreea Cosma a confirmat și ea că Ghiță a dat o poză procuroarei care o anchetează pe Kovesi. „E un început de dreptate. E vorba de acuzaţia de luare de mită, subiectul cu avionul care l-a adus pe Popa din Indonezia, denunţul lui Ghiţă pe care eu l-am susţinut. Am fost audiată şi eu în acest dosar şi am susţinut denunţul lui. În legătură cu declaraţia mincinoasă, e vorba de declaraţia doamnei Kovesi pe care a dat-o la Parchetul General în care a susţinut că nu l-a cunoscut niciodată pe Sebastian Ghiţă. Domnul Ghiţă s-a ţinut de cuvânt şi dacă nu a dat public poza la presă sau în online a dat-o, aşa cum a promis, la audierea făcută de către procurori. Nu ştiu unde a fost făcută fotografia, dar pot să vă confirm că a fost puse la dispoziţia anchetatorilor. Aş vrea, ca cetăţean al României, să-i cer doamnei Kovesi să respecte procedura şi să se prezinte la audieri aşa cum noi toţi ne-am prezentat”, a spus Cosma miercuri seară.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 10
Ioana Radu 8575 Articole
Author

11 Comentarii

 1. care au distrus intelecrualitatea Romaniei la Canal, acum dau asaltul final la ultimii romani ce le refuza jugul.
  Ca si atunci, boborul sta cu capul in nisip.
  Numai un miracol mai poate salva tara.
  Deja se publica doar comentariile tiparite cu saptamani inainte…

 2. Ce mai sperietura pe ciumati, sa ajunga baschetbalista sefa anticoruptiei europene! Si-au pus-o de-o cacealma, inventand acuzatii care-ar avea ca unic efect diminuarea sanselor baschetbalistei. I-auzi acolo, este acuzata de marturie mincinoasa doar pentru ca unul apare intr-o poza sau un film cu ea. Pai eu sunt absolut sigur ca Trump ar jura ca nu-l cunoaste pe porcarul ot Belina, desi ala, porcarul, ar putea „demonstra” cu o fotografie si-un mic filmulet ca se cunosc!

 3. Adina Florea, fiica de pesedist care nu a fost niciodata procuror independent cum chiar ea declara, foloseste ca probe inregistrari de la petreceri private! Pe langa aceasta nulitate portocala si onea erau genii in drept!

  • margo, nu mai tzopai ca ti se vad bo.sele si rezistenta la inteligenta. facturati copii, facturati!

 4. Unul din marile necazuri acestei natii, este „calitatea” unora de a vedea numai ce convine – este ca si cum ai judeca, doar, cu fractiune de creier. Ne plangem de mocirla morala – omitand sa constientizam ca aceasta este generata de „micile” scapari si derapaje de la adevar, cinste, corectitudine, nefirescul devine normalitate,iar strambatatea tine loc de sentinta.

 5. Politia a confirmat ca s-a ocupat integral de aducerea fugarului, Ghita fugarul spune ca a costat mai mult de dublu, atat il costa pe el probabil cu curve, caviar si sampanie!

 6. Un foc de paie! Alianta penalilor se bucura degeaba! Kovesi va ajunge procuror european iar ei vor ajunge unde le este locul, la puscarie si cu averile facute din banul public, confiscate! Pregatiti-va fuga, cat mai puteti! Mazare va asteapta in republica sa va dea cu zmeul, de pamant!

 7. cum p me nu ati inteles ca fatucii asteia jigant nimic nu i se poagte intampla.. explicatiile sunt inutile si la mintea cocosului..ce naiba voi ganditi nu …discerneti..feata ar traje n kkt toata aceasta soshetati romaneasca construita pa mincshiuna , inshelatorie si ..nimicnicie..si nishiodata n viitor nu va fi o alta perspectiva..Romania i condamnata la nefiinta..acu ca pa mini nu ma intereseaza ..ar fi una ca voi nu veti poblica mesajul meu ca neargumentat e alta ..asa ca zasheti she vreti tat nimicuri sunteti..ca asa ati fost structurati intre cele doua sosbhietaati..si vboi mintiti cu sporiu si neobligatoriu.

 8. ..haios abar totusi; colonei cu a lor stele , puse una peste alta or venit sa ceara socoteala ..da la una da la alta..jeneralii ofuscati scosi din a lor adormire ..n au nishi minte nishi putere sa se mire..e haios ca aceasta prostime chiar mai idioata decat cea din 45 ..a putut captura tara asta si boboru bichisnic..

 9. Amauzit-o vorbind pe Kovesi in persoana… si mi-a venit in gand cantecul cu ,,Nu palnge, Leana!´´

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.