Ce se mai aude despre recalcularea pensiilor

Recalcularea pensiilor, multă vrăjeală electorală. Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura – Oprescu, a făcut o serie de vizite inopinate la Casa Județeană de Pensii și la Inspectoratul Teritorial de Muncă din județul Suceava, conform unei postări pe pagina de Facebook, vizite ce par a avea iz electoral.

„M-am bucurat să văd la Casa de Pensii că procesul de evaluare și digitizare a dosarelor de pensii este aproape finalizat, astfel încât recalcularea pensiilor se va putea face rapid, datele fiind deja în sistem, spune, printre altele, Simona Bucura – Oprescu.

„La Casa Județeană de Pensii, ministrul Simona Bucura-Oprescu a discutat cu  pensionari prezenți în instituție despre noua lege a pensiilor, a observat fluxurile operaționale și condițiile în care angajații instituției își desfășoară activitatea, precum și stadiul digitizării dosarelor de pensionare. La Inspecția Muncii, ministrul a discutat cu specialiștii pe probleme de securitate și sănătate înmuncă și au fost trecute în revistă resursele necesare pentru buna desfășurare a activității în beneficiul angajatorilor și salariații acestora. În acest sens, ministrul Muncii a anunțat un proiect de dotare cu vehicule noi pentru inspectoratele teritoriale.
„M-am bucurat să văd la Casa de Pensii că procesul de evaluare și digitizare a dosarelor de pensii este aproape finalizat, astfel încât recalcularea pensiilor se va putea face rapid, datele fiind deja în sistem. Procentul de digitizare la Suceava este printre cele mai mari din țară, de 99,2%, ceea ce înseamnă că angajații de aici și-au făcut bine treaba. De asemenea, fluxul de primire a cetățenilor este gestionat electronic pentru a nu avea cozi, lucru pe care mi-l doresc să se întâmple în toate Casele Județene de Pensii.
Pe de altă parte, la Inspectoratul Teritorial de Muncă este nevoie, pe lângă lucrări de reabilitare, și de dotări. În acest sens, avem un proiect prin care vom achiziționa mașini hibrid, inclusiv pentru ITM Suceava, cu care să se poată face rapid și în siguranță deplasarea pe teren a inspectorilor, mai ales în zone greu accesibile, cum ar fi la exploatările forestiere. Întărirea rolului Inspecției Muncii și a inspectorilor de muncă este o prioritate pentru MMSS și înseamnă atât o bună pregătire a resursei umane, cât și alocarea resurselor necesare. Nu în ultimul rând, am vorbit și despre obiective, dar mai ales despre modul în care se poate îmbunătăți concret activitatea în fiecare domeniu în parte și ce putem face împreună în acest sens.”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu”.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

9 Comentarii

 1. Au fabricat o lege care sa inlature inechitatile , ce gluma ! Din 5 mil. de pensionari , 1,5-2 mil nu vor primi nimic in plus , ba mai mult unii nu cred ca vor mai vedea nici un leu in plus multi ani de aici incolo .

 2. da da … am vazut miloafa cu 3700 => 2000 ptr salarii .. daca le mai dai 10 lei in plus pensionarilor chiar ca nu iti mai vine nimeni la vot(nici macar aia care Duminica-daca ai pune ziua de vot Duminica- batranii ,care pupa icoanele Duminica …nu o sa mai treaca pe la votul tau

 3. Doamna Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura – Oprescu, de pensiile copiilor refugiaților din Ardealul de nord și Basarabia ce se mai aude? Sau nici nu știți de Legea (parcă) nr. 154/ 2021? Că au umblat urmașii aiurea să obțină repede dovezi din arhive că trebuia până în decembrie 2021, mai apoi până în decembrie 2022. Deciziile sunt la unii din anul 2021, la alții din 2022. Rezultat: în 2022 s-a amânat plata pe anul 2023. În anul 2023 s-a anunțat amânarea plății pe anul 2024. La început de 2024 s-a anunțat că se vor plăti, la câți vor mai trăi în anul 2025. Și tot așa o ține stabila în promisiuni coaliție PSD-Ciolacu PNL-Ciucă.

 4. Ne Pacaleste ca Recalculeaza Pensiile ! Vor sa mergem la Votare si dupa aceea nu ne mai Recalculeaza Nici o Pensie ! Ne lasa cu Pensii de 1100 de lei ! Eu nu merg la Votare ! Pune pe Internet si Semnatura si CNP ul ! La Procesele Verbale de la Votare !

 5. O mare păcăleala cu recalcularea pensiilor, tot ăia care au muncit au de suferit,legea este făcută pentru puturoși

 6. La fondul de pensii nu vin bani decât prin punctele pe contributvitate.Atunci cum pot să ia din acest fond de pensii bani ca să dea pe așa zisele „puncte pe stabilitate”, din moment ce pentru aceste puncte nu au fost depuși bani la fondul de pensii?

  Așa zisele puncte de stabilitate NU POT FI FINANȚATE SUB NICI UN FEL DIN FONUL DE PENSII, deoarece în acest fond sunt banii pe punctele de contributivitate.

  Așa zisele puncte pe stabilitate NU SUNT PENSII, pentru că nu s-au depus bani pentru aceste puncte la fondul de pensii.

  Dacă statul vrea să dea bani pentru astfel de puncte trebuie să facă un alt fond separat și să ia bani pentru el de unde pot , dar nu din banii din fondul de pensii , nu din fondul de pensii , și acești bani nu pot fi trecuți în pensii pentru că așa cum am spus , nu sunt pensii , ci trecuți și însemnați pe alt talon, nu pe talonul de pensi , ca indemnizații sau cum vor să le zică , dar nu pensii.

  Altfel avem de-a face cu o mare nedreptate.

  Cine vor fi prejudiciați în acest caz vor fi cei cu cei care nu vor primi așa zise puncte pe stabilitate, sau vor primi mai puține.Din banii depuși de aceștia la fondul de pensii se vor lua pentru a finanța puncte pe stabilitate cea ce este o nedreptatea cât se poate de evidentă.
  Acești oamenii pe lângă că au o pensie mai mică, se vor mai lua de la ei ca să dea celor care au pensii mai mari, în condițiile de salarii egale,dar ani diferiți de muncă.

  În cazul a doi lucrătorii cu salarii egale , cel care are ani lucrați mai mulți ,are
  mai multe puncte pe contributivitate , și deci o pensie mai mare pe contributivitate , fără nici un așa zis punct de stabilitate.

  Dar, nu este drept să se ia din banii puși la fondul de pensii de cel cu ani mai puțini și să fie adăugați gratis la pensia celui care are mai mulți ani lucrați, prin așa zise puncte de stabilitate.

 7. Ce tupeu satanist la Dna din Ministerului muncii sa minti in fata milioane de pensionari, stiind ca nimic nu se face. Ministrii satanisti sunt alesi dupa vocea lor mieroasa (ca Budai, Rafila, Bolos) sa te minta in fata ca „o sa”facem, o sa investigam, o sa luam masuri, o sa rezolvam, o sa analizam, o sa recalculam, o sa dam, o sa sa, o sa, o sa, o sa …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.