Cea mai mare casă de toleranță din Europa, în faliment

Știrea a fost reluată de mai toată presa germană și europeană la rubricile economice sau în cele dedicate efectelor economice ale pandemiei, dat fiind că falimentul celei mai celebre case europene de toleranță are un impact deosebit.

Se poate spune că pandemia a fost însoțită de neașteptate pagube colaterale. Gigantul Pascha din Köln trage obloanele. Aparent după lunile de inactivitate, atât de celebra fabrică germană de sex mândră de a se prezenta drept cea mai mare din Europa a depus bilanțul la 1 septembrie 2020”.

Directorul stabilimentului (denumire ce desemnează un producător de sex la scară industrială – n.n.), Armin Lobscheid se plânge în presă că este victima abandonului autorităților.„Suntem la final“, declară el ziarului local „Expressen”, reluat de fr24news.com.

Prostituția a fost interzisă în toată Germania și implicit în landul Rhenania de Nord-Westphalia după apariția virusului. Și această activitate ar fi putut fi reluată la jumătate lunii august, dar landul respectiv a păstrat restricțiile, scrie capital.fr, care reia o știre a agenției France Presse.
Lobscheid a criticat dur felul în care autoritățile germane au gestionat pandemia, îndeosebi incapacitatea lor de a preciza clar când se puteau relua activitățile de genul celor din Pascha.

El a declarat că funcționarii spuneau la fiecare două săptămâni că nu pot relua activitatea.„Noi nu putem să ne planificăm în felul ăsta. Am fi putut s-o reluăm la începutul anului viitor”, a spus el, după care a adăugat că unii au vândut servicii sexuale în timpul pandemiei, dar fără a plăti impozite.

„Suntem la capătul drumului”, constată girantul său, citat de revista pariziană „Le Point”, care scrie că el are impresia că a fost neglijat de bănci și abandonat de stat. Imposibil de planificat ceva când nimic nu sugerează că bordelurile vor fi autorizate să-și reia activitățile în lunile ce vin.
Pascha ajunsese să nu-și mai plătească cei 60-80 de angajați care lucrau la restaurant, cafenele, saloanele de coafură și masaj.Având o suprafață de 9.000 mp. și 12 etaje, el este cel mai mare din Europa. Funcționa nonstop, având circa 120 de prostituate, fiind vizitat zilnic de 1.000 de clenți. Și-a deschis porțile la Hornstraße, sub numele de „Eros Center”, fiind primul bordel dintr-un imobil cu mai multe etaje.

Ulterior, oficialitățile din Köln au dorit să elimine vestitul cartier roșu „Kleine Brinkgasee” din centrul orașului, drept pentru care au dat o autorizație de construire a unei noi case de toleanță pe terenurile de la periferie. Însă, prostituatele au dat în judecată autoritățile, spre a împiedica mutarea „Kleine Brinkgasse”, dar au pierdut procesul. În 1995, o comisie de resort a schimbat numele proprietarului, adopând noul nume de Pascha.

Cele 126 de camere ce pot fi închiriate sunt repartizate pe șapte etaje, suma plătită fiind de 180 de euro pe zi, inclusiv serviciile, asistența medicală și plata unei taxe de 20 de euro, achitată de prostituată pentru fiecare zi de muncă. În mod firesc, ele sunt așezate în fața camerelor și negociază cu clienții care merg pe culoare.Unele dintre ele locuiesc în camerele în care lucrează, în timp ce altele au închiriat camere sau apartamente în imobile din oraș.

Clienții plătesc un bilet de intrare de 5 euro, prin care pot intra înăuntru având acces la prostituate contactate direct. De notat că un etaj era rezervat pentru servicii mai ieftine, iar un altul pentru transsexuali. Imobilul mai are un hotel, o sală de dans, mai multe baruri, iar un etaj separă bordelul de un club select.

În 2006, înaintea Cupei Mondiale la Fotbal din Germania au avut loc proteste ale musulmanilor care au acuzat conducerea stabilimentului că „a insultat islamul întrucât a afișat un panou publicitar de 24 metri lungime și 8 metri lățime, care prezenta o femeie semi-goală înconjurată de drapelele țărilor calificate la acest turneu final, inclusiv cele ale unor țări musulmane – Arabia Saudită, Iranul. Ca urmare, posterul a fost corectat.

În Germania, prostituția a fost legalizată în 2002. Pentru a evita prostituția clandestină, coaliția dintre social-democrați și verzi condusă de cancelarul Gerhard Schroder a autorizat practicarea ei oficială. Revista „Le Point” scrie că, legalizând centrele erotice, legislatorii sperau să protejeze și să autonomizeze prostituatele.„Închiriind o cameră într-un bordel inspectat oficial în mod constant de serviciile sanitare, lucrătoarele independente în domeniul sexului beneficiază de acum înainte de drepturi sociale, asigurări de șomaj și medicale. Ele își plătesc impozitele ca toată lumea”.

Publicația pariziană evidențiază și faptul că industria sexului are „cifre de afaceri importante și umple visteria fiscului german”, fiind vorba de miliarde de euro colectate de la sutele de bordeluri legale. Nu este mai puțin adevărat că legislația în acest domeniu, considerată cea mai liberală din Europa, a degenerat repede pe planul criminalității.

Corespondenta din Germania a revistei „Le Point” scrie că, în fapt, 90% dintre fetele de la Pascha proveneau din străinătate, după căderea Zidului Berlinului din 1989 foarte multe fiind din Est, lor adăugându-li-se îndeosebi cele din Nigeria. Destule nu au venit prin aranjament propriu și independent, lucrând în condiții ilegale și sordide. În context, săptămânalul francez o citează pe Alice Schwartz, o mare personalitate a mișcării feministe germane, care apreciază că țara ei „este în realitate paradisul proxeneților”.

Pandemia actuală a făcut din casele de toleranță germane unele dintre marile victime, iar „Ritlicht ilieu” este în stare de șoc și se chinuie de mama focului să inventeze concepte de igienă pentru a-și proteja clienții. S-a ajuns până acolo încât patronul unui bordel de lux din Dusseldorf a propus să se impună purtarea măștii și a mânușilor din cauciuc de către prostituate. La astea adăugându-se prezervativele și flacoanele cu dezinfectant.

Ideea nu a fost pe placul epidemiologilor, dat fiind că era greu, dacă nu imposibil, să se păstreze distanța fizică, bordelul devenind, după părerea lor, un focar de infecție. Pe urmă, în caz de infectare, este greu de luat urma clienților datorită dorinței lor de a-și păstra anonimatul.
Cu toat acestea, cele mai multe surse de presă susțin că, azi, comerțul ilegal cu sex se desfășoară bine merci. În paralel, în ultima vreme, în mai multe orașe germane lucrătoarele din industria sexului au organizat demonstrații spre a denunța disperarea financiară provocată de măsurile adoptate de autorități pentru a combate pandemia.

Există un „Sindicat german al lucătoarelor în domeniul sexului BesD”, a cărui purtătoare de cuvând a pledat ca „munca din acest domeniu să fie asimilată altor servicii legate de corp”, dar, pentru tot mai numeroșii aboliționiști din Germania, așa ceva este inacceptabil.

Pe de altă parte, notăm că, în ce le privește, cele mai multe dintre cele 120 de prostituate de la Pascha sunt scutite de atare griji, dat fiind că ele s-au relocat deja în Belgia, Cehia și Austria.
În fine, revenind la efectele pandemiei cazul Pascha, dincolo de insolitul subiectului, evidențiază atât profunzimea, cât și aria acestora, care, pe zi ce trece, dovedesc faptul că nu pot fi ignorate sau neglijate nici măcar în cazul unor țări precum Germania.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Dumitru Constantin 677 Articole
Author

7 Comentarii

  1. Ooooo! Cum va permiteti sa inchideti sib blocati drumul traficantilor de fetite care avantajau buzunarele cu valuta neagra? Nu mai functioneaza crema ideala „CORO” care acoperea ochii si controul la acte?! Vedeti pe ce se bazeaza economia si majoritatea conturilor nemturiei via romania?!

  2. PROSTITUTIA si sclavia sunt sore bune. Si una si alta DEGRADEAZA OMUL. Il face sa nu mai pretuiasca alti oameni. Ii induce mentalitatea ca pe bani cumperi orice si omori pe cine vrei.
    Ma bucur ca in Romania nu este legalizata. Eu stiu ce vorbesc. Am lucrat in Olanda intr-o fabrica unde negrii nu aveau voie sa stea la masa cu albii.

  3. Cea mai mare casă de toleranță din Europa-pdl, în faliment!Ce vor mai face oaie celebrele pepsiglas, oaia moscovita, woodrea si multe ca ele?

  4. Adevarul e ca, cu masca pe fata, anumite „prestatii” devenisera practic imposibile … Cred ca nici macar perioada „soldurilor” de vara nu i-a mai salvat ! (sa va spun sincer, eu cind am vazut in poza stabilimentul pentru prima data, am crezut ca e vorba de „RIN Hotel” al lu’ Negoita !)

  5. „Cum ba, e inchis ? Am batut atita cale pina aici si acu’ gasesc lacatu’ pe usa ? Nasol, da’ bine ca am camila cu mine … !”

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.