Cea mai veche fabrică din Europa, preluată de Hidroelectrica

Uzina de Construcţii Maşini Hidroenergetice, subsidiară a Hidroelectrica, a finalizat preluarea UCM Reșița pentru 68 milioane lei.

UCM Reșița se va ocupa de producția de turbine și motoare, precum și de alte agregate auxiliare necesare în funcționarea hidrocentralelor, potrivit unui comunicat remis bursei. Fabrica era în insolvență din 2011, insolvență de care s-a ocupat Euro Insol, firmă înființată și condusă, până acum câțiva ani, de Remus Borza, cel care a scos Hidroelectrica din insolvență în 2016(intrarea în insolvență înregistrându-se în 2012).
UCM Reşiţa este cea mai veche unitate industriala din Europa, fondata în anul 1771 si care a proiectat, fabricat şi montat peste 90% din echipamentele hidroenergetice aflate în exploatarea Hidroelectrica. Vânzarea a avut loc ca urmare a unui plan de reorganizare propus, redactat şi implementat de administratorul judiciar, plan ce a presupus, printre altele, o amplă reorganizare a activităţii UCM Reşiţa, inclusiv conducerea societăţii de către administratorul judiciar.
Administratorul judiciar a reuşit menţinerea societăţii în circuitul economic pentru o perioadă de aproximativ 13 ani de zile, procedura insolvenţei fiind deschisă în anul 2011.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 13
Mihai Soare 1114 Articole
Author

2 Comentarii

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.