Cele mai afectate ţări de epidemia Ebola

Potrivit unui bilanţ al OMS, publicat marţi, cele mai afectate țări de virusul Ebola sunt Liberia, Sierra Leone și Guineea, provocând moartea a 2.461 de persoane din 4.965 de cazuri, potrivit site-ului Mediafax.

Epidemia, cea mai gravă de la apariţia virusului în 1976, a pornit din Guineea la începutul anului. De atunci, Liberia a înregistrat 1.296 de morţi din 2.407 cazuri, potrivit bilanţului datând din 9 septembrie.

Guineea şi Sierra Leone, celelalte două ţări cele mai afectate, au înregistrat 595 de morţi din 936 de cazuri, respectiv 562 de morţi din 1.620 de cazuri, potrivit unor bilanţuri datând din 13 septembrie.

Nigeria a înregistrat opt morţi din 21 de cazuri, potrivit un bilanţ datând din 13 septembrie. Senegalul a înregistrat un caz, un student originar din Guineea a cărui vindecare a fost anunţată de autorităţile senegaleze la 10 septembrie. O epidemie de Ebola afectează totodată o regiune din nord-vestul Republicii Democrate Congo, distinctă de cea din Africa de Vest.

Începând din 11 august, atunci când şi-a făcut apariţia, această epidemie a provocat moartea a 39 de persoane, între care opt angajaţi în domeniul sănătăţii, potrivit unor date comunicate la 14 septembrie de autorităţi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.