Cerealele ucrainene. Boloș zice că înăsprește condițiile și propune sigiliu

Măsurile care ţin de tranzitarea cerealelor ucrainene pe teritoriul României trebuie înăsprite. În acest sens va fi introdus sigiliul electronic al mărfurilor, a declarat duminică ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, la finalul discuţiilor cu transportatorii şi fermierii.

Ministrul a fost întrebat dacă există siguranţa că nu rămân pe teritoriul României cereale ucrainene care tranzitează ţara noastră, relatează Agerpres.

„Acestea sunt măsuri care ţin de un mai bun management organizat la nivelul nostru (…), pentru că într-adevăr dumnealor s-au plâns pe bună dreptate.

Aici le dăm dreptate, pentru că trebuie noi să înăsprim toate aceste măsuri care ţin de tranzitarea României şi nu întâmplător introducem sigiliul electronic al mărfurilor. Sunt 2.000 de sigilii pe care avem în intenţie să le achiziţionăm şi care sper eu cu data de 1 iulie să le putem avea operaţionale”, a spus Marcel Boloş, la finalul discuţiilor cu transportatorii şi fermierii.

El a adăugat că toate aceste lucruri nu pot fi rezolvate peste noapte şi din punctul acesta de vedere are „înţelegere maximă” faţă de revendicările protestarilor.

În ceea ce priveşte informaţiile potrivit cărora se vinde la negru grâu ucrainean pe piaţa din România, Boloş a transmis că împreună cu Ministerul Transporturilor „va trebui să fim mult mai vigilenţi”.

„În momentul de faţă acestea sunt informaţii pe care le avem şi noi din discuţiile cu dumnealor.

Sigur, aici organele statului, noi prin Autoritatea Vamală Română şi apoi cântărirea aceea care se face la intrarea şi ieşirea din ţară, împreună cu Ministerul Transporturilor, va trebui să fim mult mai vigilenţi în a avea măsuri. (…)

Din discuţiile cu dumnealor, spuneau că există modalităţi prin care, deşi noi aplicăm sigiliul mărfii, prin trapele care se deschid se poate descărca o cantitate semnificativă de material şi s-ar reduce cantitatea de marfă transportată, dar acestea sunt lucruri pe care noi împreună cu Autoritatea Vamală Română le vom verifica în următoarea perioadă şi vom stabili măsuri concrete pentru a-i sprijini”, a mai spus Marcel Boloş.

Şeful de la Finanţe a adăugat că va veni cu un pachet de măsuri atât pe partea de simplificare a procedurilor la trecerea punctelor de frontieră, cât şi în ceea ce priveşte înăsprirea măsurilor pentru tranzitul mărfurilor.

„Deocamdată am avut discuţia cu Autoritatea Vamală Română din perspectiva procedurilor simplificate pentru trecerea punctelor de frontieră şi să-i sprijinim la reducerea timpilor de aşteptare în vamă. Aici parteneriatul este comun cu Ministerul Transporturilor şi cu celelalte organe competente şi, sigur, aici o să venim cu un pachet de măsuri care priveşte atât partea de simplificare a procedurilor, cât şi înăsprirea măsurilor pentru tranzitul mărfurilor, dar trebuie să ţinem cont că, până la sigiliul electronic al mărfurilor, tot vom avea aceste uşoare dificultăţi pentru a rezolva problemele dumnealor”, a mai spus ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Protestele transportatorilor şi fermierilor continuă. Negocierile de duminică nu au avut un rezultat.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

21 de Comentarii

 1. Telectualul asta cica teolog adus de la Cluj de baietii destepti si plantat ca ministrul al banilor Romaniei a fost dubios din start. Nu pare deloc a lucra pentru romanii de rand. Cine il obliga pe Ciolacu sa-l tina langa el cand si un copil vede ca popa saboteaza guvernul la modul direct?

 2. Știați și știți in continuare ce fac urkacii prin România,de mult timp voi hahalerele PSD PNL 🌈dar cum unul dintre stăpânii voștri e la kiev nu ați mișcat un deget

 3. Pana se implementeaza sigiliile lulii in iulie, mor fermierii romani …
  Solutia e simpla … interdictie de tranzitare ca-n Polonia, ca tot se lauda eroul planetar ca a redeschis culoarul maritim din Odessa prin Marea Neagra.
  Eu inteleg sa ajutam, dar sa nu ne ia de prosti!

 4. Vraja marii! Fermierii & transportatorii să zică merci că primesc 1 Ron/ kg grau in portul Cta. Cică Romania este pe locul 4 in u.e. la import de grau după Grecia care e pe 3. Nu va e rușine mai fermierilor hoți (si cu mii de subvenții la ha) din moment ce România a ajuns sa importe grau după ce a fost grânarul Europei? Pe greci ii înțeleg, Grecia țară bogată , bate vânt și crește piatra! Huuo bandidos români cu cel mai roditor teren arabil din Europa!

 5. ce a pazit el, Ciuca si Ciolacu pt ca Polonia Ungaria au refuzat sau pus conditii, numai acesti bravi aplecati de sale nu au gasit in ultimii doi ani nimic bun, nici un sprijin pt cetatenii romani. Am auzit ca sunt sute, mii de tirului. Adica ei strica drumurile cu tonajul si romanul plateste rovineta ca iese si el pana la Chiajna, etc. cu o mini…De ce nu plateste marele licurici ca deaia e mare ca are chimirul plin si ii folosesc pe Ciuca si Ciolacu si la, si la…nu mai bine ii ia la ei ca sa fie traba mai oabla si sa ne lase in pace…om gasit noi un PM care sa nu stea ca Basescu…

 6. Uitati-va la trogloditul asta ce fata de cosmonaut, era sa zic popo, scuzati….Se vede pe fata lui ca minte de ingheata apele…
  EL DOAR EXECUTA NISTE ORDINE PRIMITE DE LA EVREI…TO DO LIST…CICA, A IMPLEMENTAT E-FACTURA CA I-A DAT ORDIN COMISIA EUROPEANA….MINCINOSUL DRACULUI CE ESTI…..
  SIGILIILE ALEA SA LE APLICE PE SEIFURILE TALE DE ACASA, AI AUZIT BAI…..

 7. E doar propunere verbală că să închidă gura celor care fac miting, dar nu se va întâmpla, pentru că, având la bază acte semnate de bugetarii de lux din politica românească pe libera trecere și comerț, nu au cum să își anuleze semnătura și nici actele dintre părți! Așa că, trebuie acționat în forță mai multe zile decât o săptămână, la rand.

 8. Sa fie arestati protestatarii de fortele NATO din Romania. Cum isi permit ei sa critice graul ucrainean? Sa fie dusi sa se inchine in fata scolii de langa primaria sectorului 3 din capitala Romaniei – membra NATO, membra UE -, acolo unde autoritatile au scris mare SLAVA UKRAINA.

 9. Da ,noi nu suntem acceptati in Schengen ,dar noi permitem orice unor nazisti care nu sunt nici in nato nici in ue !
  de ce nu inchidem granita cu cei ce nu respectaq drepturile fratilor nostrii din teritoriile ocupate de ei ?
  nu mai suntem suverani si primim numai ordine femeia de servici de la ambasadaamerloca ?

 10. Nu trebuie sigiliu electronic, trebuie ca tranzitul cerealelor ukrane sa inceteze. Sigiliul electronic oricum nu ar rezolva problema importurilor de cereale ukrane, iar aia nu e singura problema, ci e vorba si de distrugerea drumurilor de catre camioanele ukrane (iar ukranii nici macar nu platesc nu platesc rovinieta) si de prioritatea ukranilor in fata romanilor in portul Constanta. Statul roman este muma pentru umrani si ciuma pentru romani.

 11. MUTAȚI DECISIV :
  Blocaj total la vămile cu Urcaca !
  Și să vedeti cum se gasesc instant SOLUȚIILE, măRog…🤮
  [°°°RomBoraK-trolak UrKaK-RomBoraK°°°]

 12. @marin
  Aia este inca o tradare a intereselor Romaniei, facuta de catre cei ce conduc tara, la comanda amerloca. Noi nu trebuie sa acordam niciun fel de garantie Ukrainei, ci trebuie sa recuperam de la Ukraina lucrurile cu care Ukraina ne este datoare noua. Ameruca a zis ca nu mai baga bani in Ukraina, dar se pare ca vor sa forteze tari din Europa (printre care si Romania) sa continue sa sprijine Ukraina, insa acest lucru este contrar intereselor Romaniei.

 13. ‘ Vrăjeală ‘, cine are ultimul cuvânt, Boloș șau Iohannis ?! Cine deține preponderent terenuri agricole în Ucraina ?

 14. …Boloș ăsta este o din același aluat ca și Virgil Popescu, aceeași atitudine, aceeași față, aceleași acțiuni, tace și face împotriva poporului român, un excelent executant cu sânge rece. Vorba lui Eminescu: ”S-ar putea zice că aluatul din care se frământă guvernanții noștri e acea categorie de ființe fără avere, știință de carte și consistență de caracter, acei proletari ai condeiului din cari mulți abia știu scrie și citi, acei paraziți cărora nestabilitatea dezvoltării noastre interne, defectele instrucției publice și golurile create în ramurile administrației publice prin introducerea nesocotită a tuturor formelor civilizației străine, le-au dat existență și teren de înmulțire; aluatul e o populație flotantă a cărei patrie întâmplătoare e România și care, repetând fraze cosmopolite din gazete străine, susține, cu o caracteristică lipsă de respect pentru tot ce e într-adevăr românesc, că aceste clișeuri stereotipe egalitare, liberschimbiste, liberale și umanitare, acest bagaj al literaților lucrativi de mâna a treia, aceste sforăitoare nimicuri sunt cultură națională sau civilizație adevărată.”

 15. Bai Bolos, punteti sigilii, puneti rovineta, punteti gps, punesti si pe draku, ukranul tot vinde in Romania, deci face contrabanda. Pina nu faceti o lege care prevede confiscarea mijlocului de transport pentru contrabanda, transport de migranti, de droguri, etc, nu faceti nimic. Cu ukranii lasati liber sa sburde pe soselele Romaniei, te astepti la orice…

 16. Teodorovici zice asta cu sigiloul de cel putin anul trecut, de cand se tot invita la televiziuni.

 17. cat mai avem voie. Daca pretul cerealelor a scazut la jumatate, de ce pretul panii s-a dublat?

 18. Ar trebui sa verifice domnul ministru si importurile de cereale din Republica Moldova, care intermediaza intre Ucraina si Romania. Cred ca s-ar aseza preturile la cereale mai aproape de costurile de productie. Acum sunt mult sub costuri.
  Fermierii care lucreaza corect ( tehnologie, taxe, fara evaziune ) nu isi pot acoperi cheltuielile cu productia la subventiile si preturile actuale. Din acest motiv fermierii sunt speriati de e factura astfel incat unele din masurile propuse de protestatari, care nu au lideri foarte competenti in acest protest, sunt absurde si favorizeaza evaziunea.

 19. cum adica propune?mine nu poimiine, caci ce vor astia este se mai amine probabi un an doi ,apoi sa vedem…jos cu fatalaul asta !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.