CFR nu a tras în 90 de minute nici măcar un şut pe poartă. O fostă rezervă de la Braşov şi Astra i-a ridiculizat pe clujeni. Petrolul a jucat peste ce a arătat în campionat, dar nu a fost suficient.
Dynamo Minsk – CFR Cluj 1-0 (0-0
Buduşan – Bilă, Ciocan, Vişan, Lupu – Liviu Mihai, Soo, Boca – Coloji, Adam, Moga este una din formulele de echipă ale CFR-ului din Cluj din primăvara anului 1976, când a retrogradat (pentru 29 de ani) din Divizia A. Ei bine, acest „11” care a retrogradat acum 38 de ani era de (cel puţin) două ori mai valoros decât garnitura cu care CFR Cluj se prezintă în 2014 în campionat şi în Europa League. În afară de portarul Felgueiras, şi parţial fundaşii Larie, Rada şi Camora, niciunul din jucătorii CFR-ului nu este de Liga I. Mulţi dintre ei sunt de cel mult Liga 2.
În aceste condiţii nu trebuie să mire pe nimeni că ceferiştii au fost penibili în faţa unei echipe relativ modeste şi care este departe de ce a fost Dynamo Minsk în campionatul URSS. Dynamo Minsk este un fel de Ceahlăul Piatra Neamţ în zilele bune. Gazdele (pe hârtie, pentru că nu s-a jucat la Minsk) au alergat mult şi au pasat destul de bine. Cam asta am remarcat la „miliţienii” din Minsk. Mai multe nu putem spune despre ei, pentru că nu au fost solicitaţi de adversar. Un adversar care nu a tras nici măcar un şut telefonat în 90+5 minute pe spaţiul porţii. Un adversar care în prima repriză a trecut de două ori de centrul terenului şi care în partea a doua, deşi a mai echilibrat relativ jocul, nu a fost deloc periculos în momentul în care se apropia la 16-18 metri de poartă. Dar tot în partea a doua clujenii au fost campioni la pase greşite şi la erori tehnice. Trebuie menţionat că fosta rezervă de profesie (a intrat în teren de 8 ori într-un an şi jumătate) de la Astra şi FC Braşov de acum un an, Udoji, şi-a ridiculizat de nenumărate ori adversarii pe benzile terenului. Şi pentru a vă face o imagine asupra jocului, trebuie să spunem că în permanenţă gazdele au avut jucători liberi când pe stânga, când pe dreapta, pentru că clujenii nici măcar nu prea puteau alerga, mai ales în repriza a doua. În schimb, cei de la Dinamo aveau în atac fundaşii laterali pe final de meci. Mai trebuie spus că Felgueiras a scos trei mingi grele, iar în minutul 88 arbitrul i-a iertat pe clujeni de un hands clar în careu. În final o întrebare pentru conducătorii CFR-ului: ştim că în Gruia nu mai este un „El Dorado”, dar totuşi, cine este vinovat de aducerea unor jucători submediocri? Cine este vinovat de menţinerea în lot a plafonaţilor Florin Costea şi Deac? Şi, cireaşa de pe tort: cine a avut ideea măreaţă de a aduce un antrenor de „C”, şi mai ales menţinerea lui în continuare după ce nu a confirmat în retur? Pentru că Vasile Miriuţă – tot respectul pentru cariera sa de fotbalist – nu este antrenor de primă ligă. Ne este greu să credem că, la Cluj, CFR va obţine o victorie la două goluri diferenţă.
Casetă tehnică
Borisov: 24 de grade
Stadion: New Borisov Arena: gazon excelent
Spectatori: 3.000
Arbitru: Martin Hansson (Suedia)
Asistenţi: Magnus Sjöblom şi Joakim Flink (Suedia)
Al patrulea oficial: Glenn Nyberg (Suedia)
A înscris: 1-0 (min.54 – Adamovic)
Cartonaşe galbene: Politevich, Adamovic – 0
Total şuturi: 16 – 7
Şuturi pe spaţiul porţii: 6 – 0
Cornere: 9 – 3
Dinamo Minsk: Gutor – Voronkov (min.62- Figueredo) Politevich, Bangura, Veretilo – Simovic – Udoji, Zaleski (min.46 – Karpovich), Nikolic, Stasevich – Adamovic
Pe bancă: Ignatovich – Molosh, Kontsevoi, Nikitin, Diomande
Antrenor: Vladimir Zhuravel
CFR Cluj: Felgueiras – Susic, Larie, Rada, Camora – Deac (min.76 – Christian), Sulley, Monroy, Florin Costea (min.55 – Jakolis) – Negruţ (min.59 – Guima) – Tade
Pe bancă: Amadio – Ene, Tiago Lopes, Vereş
Antrenor: Vasile Miriuţă
Petrolul Ploieşti – Viktoria Plzen 1-1 (0-0)
Petrolul a ratat o victorie frumoasă în minutele suplimentare ale meciului. Este foarte greu de digerat o egalare în minutul 90+2. Dar în acelaşi timp este inexplicabil de ce, când mai erau două minute de joc, o apărare este surprinsă pe contraatac, o apărare a unei echipe care nu era forţată să atace poarta adversă.
Petrolul a făcut un joc bun în faţa unui adversar experimentat şi cu prezenţe constante în ultimii ani în grupele cupelor europene. Gazdele s-au autodepăşit şi au fost mult peste ce au arătat în prima etapă de campionat. Este adevărat, în acest moment Viktoria este sub nivelul arătat în această primăvară, dar a demonstrat că este o echipă de valoare. De altfel, portarul Pecanha a salvat în trei sau patru rânduri mingi pe care scria gol. Şi Petrolul a avut situaţii de gol, dar absenţa unui vârf percutant şi-a spus cuvântul. La acest nivel, Mutu nu poate juca 90 de minute eficient, motiv pentru care a fost introdus în partea a doua. Experienţa sa i-a permis să înscrie printr-un şut de la 17 metri, dar numai atât. În acelaşi timp însă, la cehi, Horvath, la 39 de ani, a fost cel mai bun om al lor. Este foarte dificilă calificarea după 1-1 acasă, dar şansele nu sunt compromise total.
Ploieşti: 27 de grade
Stadion Ilie Oană: gazon bun
Spectatori: 15.000
Arbitru: Anthony Taylor (Anglia)
Au înscris: 1-0 (min.76 – Mutu), 1-1 (min.90+2 – Kolar)
Cartonaşe galbene: Priso, Albin – Hubnik, Reznik
Total şuturi: 10 – 15
Şuturi pe spaţiul porţii: 4 – 5
Cornere: 2 – 5
Petrolul: Pecanha – Alcenat, Geraldo, Gerson, Fanchone – Hoban, De Lucas – Nepomuceno (min.72- Priso), Albin (min.56 – Mutu), Teixeira – Tamuz (min.87 – Nkoyi)
Pe bancă: Bolboaşă – Beţa, Mustivar, Marinescu.
Antrenor: Răzvan Lucescu
Viktoria Plzen: Kozacik – Reznik, Hubnik, Prochazka, Limbersky – Horava (min.86 – Kolar), Horvath – Petrzela (min.76 – Hrosovsky), Vanek, Pilar (min.81 – Kovarik )- Bakos
Pe bancă: Bolek – Hejda, Tecl, Chramosta
Antrenor: Dusan Uhrin Jr
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.