Chiar așa, de ce nu anunță Toni Greblă rezultatele finale?

Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat miercuri, la Bruxelles, că au trecut trei zile de la închiderea urnelor și, totuși, președintele AEP Toni Greblă refuză să explice de ce nu se anunță rezultatele finale.

„Încercăm să înțelegem cum e posibil ca după trei zile de la exercitarea votului să nu avem încă rezultatele finale pentru alegerile la Parlamentul European. Într-o epocă în care suntem super tehnologizați, în care tehnica domină în toată viața publică, totuși avem această dificultate de a obține rezultatul final în aceste alegeri”, a declarat Claudiu Târziu, în cadrul undei conferințe susținute la Bruxelles, potrivit unui comunicat al partidului.

Președintele CNC susține că se încearcă influențarea votului, abuzuri continuate după fraudele care au avut deja loc în secțiile de vot, atunci când oamenii erau lăsați în cabina de vot câte doi, iar în urne se introduceau câte 10 buletine.

„Ceva foarte ciudat se întâmplă, noi credem că nu e întâmplătoare această amânare, se urmărește ceva, încercăm să înțelegem ce se urmărește, probabil influențarea votului, poate fraudarea lui mai mult decât a avut loc deja la urne, și acest lucru este foarte îngrijorător din punctul nostru de vedere. Îl rugăm public pe domnul Toni Greblă, președintele AEP, să iasă cu declarații lămuritoare în această privință, să ne explice de ce durează atât de mult acest proces de numărare a voturilor și de ce nu avem până astăzi un rezultat final în alegerile pentru Parlamentul European. Aceste alegeri sunt extrem de importante. Bruxellesul așteaptă rezultatele din România pentru a vedea cine a obținut mandatul de europarlamentar și pentru a face toate procedurile necesare de validare a acestor mandate. Așteptăm, deci, de la AEP, o poziție clară, explicită, din partea conducătorului acestei instituții. Trebuia să o aibă deja până acum. Dacă n-a avut-o, poate că la apelul nostru va răspunde favorabil”, a conchis Claudiu Târziu.

Potrivit acestuia, „având în vedere contextul în care au avut loc aceste alegeri, toate ilegalitățile care au premers alegerilor, toate ilegalitățile comise în timpul desfășurării scrutinului și toate bănuielile rezonabile ce rezultă din amânarea unui vot final după aceste alegeri, în mod normal într-o țară democratică, aceste alegeri ar fi repetate”.

„Evident, în România nu se poate întâmpla așa ceva. Și-au făcut un obicei din a fura de fiecare dată alegerile. Acum au făcut-o într-un mod mai mare decât altădată și probabil că, așa cum și colegii mei au arătat, la prezidențiale și la parlamentare vom avea o nouă dovadă de furt masiv, pentru că acum a fost doar repetiția generală. Suntem revoltați de această manieră antidemocratică și contraproductivă de a organiza alegerile și de a ”stimula” viața politică în România”, a declarat Claudiu Târziu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8577 Articole
Author

11 Comentarii

 1. … de ia nu are acum timp sa va spuna cate voturi sunt valabile, ca hoti si nenorociti ca romanii nu mai gasesti in toata Europa.

 2. Nu numai că nu sunt finalizate dar nici măcar nu se fac anunțuri oficiale periodice și nici nu avem un site al BEC și birourilor județene /locale unde oricine să poată vedea evidența voturilor în timp real.

 3. Uitați-vă cum arată un bou?…Așa arată și românia!…mai grav este că și anumită parte din pulime arată că trogloditul ăsta…

 4. @ Domnul Piedone joacă pentru ”macarone” rolul ”păunescian”,

  ,,Nu contează deloc, ei albiră de dor

  Să le fie copilul c-o treaptă mai domn,

  Câtă muncă în plus, şi ce chin, cât nesomn!”

  , ?

 5. Toni Grebla, expresia dacului liber, prostovan si imbecil.Ca multi romani este rupt de prezent,traieste in alta lume si nici macar habar nu are de realitatea in care traieste. Primeste ordin de la partid, executa fara sa puna intrebasri. Gandeste exact ca o grebla. Nu conteaza ca in urmatoarea perioada vor mai pleca tineri scoliti din tara.

 6. Tov.Grebla este expresia statului român în disolutie (conform Ceaușescu) din ultimii 34 de ani! Mai creșteți struți?

 7. Sunt ORDINE EXTERNE de sabotare a S.O.S. ! Omerta securista lucreaza pana se impiedica .

 8. …raspuns simplu: tre sa aduca fizic buletinele de vot la rezultatul pv-urilor incheiate-daca am avea servicii si justitie am putea vedea cum maruntii nedormiti din sectii nu ca se imbogatesc dar isi mai cumpara una, alta-prin mici intelegeri pe bani, oneroase…grebla de serviciu a trecut prin clipe grele, spera sa nu le repete…ce idiot nu intelege cum functioneaza lucrurile pe cocioc?…

 9. la noi a ”rasuflat” in presa…deci stim deja rezultatul chiar daca la sfantul asteapta va fi anuntat de Grebla…nu cred ca vor fi ”cosmetizari”…este un rezultat bun atunci cand oamenii ui Basescu ADU ”pica”

 10. Popa Intarziatu impreuna cu celalalt popa al pocaitilor romani din America (ambii AUR) au luat locul pedelistilor si useristilor care zi de zi si-au barfit tara la marea curte europeana. Urat narav! De ce nu vorbesc acasa? Spera in interventia mafiotilor comunitari ca Makovei?

 11. peste 10 zile,mai ceva ca in India,coada vacii si tembelul asta,Sapa sau Grebla avocat batran care nu stie sa numere

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.