Cinci cutremure mici în România, în două zile

Cinci seisme mici au avut loc în România în ultimele două zile, cel mai mare dintre acestea având magnitudinea de 2.8, potrivit realitatea.net.

Referindu-se la zona Banatului, specialiştii în seismologie spun că aici niciodată nu va avea loc un cutremur mai mare de 6 grade pe Scara Richter, însă un astfel de seism este suficient de puternic încât să dărâme zeci, poate chiar sute de clădiri din Timişoara.

„Dacă pentru Vrancea cunoaştem zona de focar şi ştim foarte bine că în acea zona de-a lungul timpului în ultimii 600 de ani se observă că aceste cutremure vin cu o frecvenţă de 3 cutremure distrugătoare la 100 de ani, în Banat, în orice moment ne putem aştepta la cutremure, dar de mică intensitate”, a declarat Dan Rău, şeful Observatorului Seismografic din Timişoara, citat de opiniatimisoarei.ro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.