Cioloș: Luăm în considerare prelungirea perioadei de subscripție

Premierul Dacian Cioloș a anunțat că autoritățile iau în calcul prelungirea perioadei de subscripție pentru achiziționarea operei brâncușiene „Cumințenia Pământului”.

„Mulțumesc celor peste 100.000 de români care s-au implicat în campania de subscripție națională dedicată achiziției operei lui Constantin Brâncuși ‘Cumințenia Pământului’ și care, împreună, în numai patru luni, au donat peste un milion de euro. Având în vedere numărul impresionant de donații din ultimele zile, luăm în considerare prelungirea perioadei de subscripție”, a scris Cioloș pe Facebook.

El a adăugat că, dincolo de recuperarea unei opere a patrimoniului cultural național, „această campanie este despre asumarea individuală a unor valori naționale” și despre unitatea și solidaritatea românilor ca popor în jurul acestora.

Totodată, potrivit unei înregistrări video postate pe Facebook, Dacian Cioloș afirmă că este „pentru prima dată în România când o sumă atât de importantă este strânsă într-o perioadă scurtă pentru un proiect cu valoare culturală” și precizează că doar în ultimele zile au fost trimise peste 20.000 de sms-uri pentru donații.

„Doresc să mulțumesc în primul rând liderilor de opinie, ziariștilor, sportivilor tinerilor care s-au implicat în mod proactiv în acest proces pentru a încuraja subscripția publică. Nu pot să uit efortul pe care l-a făcut acel sportiv român care a decis să traverseze Canalul Mânecii înot pentru a susține acest proiect. Sau copiii din casele de copii din județul Neamț, care, la rândul lor, au decis să contribuie atât cât au putut, în mod simbolic, dar semnificativ pentru ce a însemnat acest proiect la achiziția ‘Cumințeniei Pământului’. Totodată, vreau să mulțumesc românilor din Diaspora care au participat în mod activ și care au dovedit că rădăcinile nu se uită și că au înțeles foarte bine valoarea acestui proiect, dincolo de obiectivul de a achiziționa ‘Cumințenia Pământului'”, spune Cioloș, conform înregistrării citate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.