Scandalul cărnii de cal nu reprezintă o problemă de siguranţă a alimentelor, ci o problemă de risc de fraudă, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş.
”În primul rând nu e o problemă de siguranță a alimentelor sau o problemă sanitară, e o problemă de risc de fraudă, de utilizare frauduloasă a cărnii de cal în amestec sau vândută ca și carne de vită. Până în momentul de față, din informațiile pe care le am de la Direcția Generală de Sănătate și Protecția Consumatorului, autoritățile române au colaborat bine cu Comisia Europeana”, a declarat Cioloș.
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.