Circulă un zvon teribil despre Pilonul II de pensii

pensii, pilonul II

Umblă zvonul prin târg că pentru aplicarea noii legi a pensiilor se va umbla la Pilonul 2. Definitiv!, atrage atentia profesorul de economie Cristian Păun pe pagina sa de Facebook.

În opinia sa, siguranța cu care guvernul susține că deficitul va rămâne la 5% pe tot anul, chiar dacă la acest moment am trecut la 4 luni de 3%, alimentează din plin aceste rumori tot mai apăsate.

Economistul îndeamnă oamenii să verifice cât au în cont la Pilonul 2 până în acest moment.
„Nu ai pe cine vota? Nu ai pentru ce să mergi la vot? Stai acasă?
Dacă te bate un gând sau ai altceva de făcut, verifică măcar cât ai in cont la Pilonul 2 până în acest moment (vezi link ). E un fel de depozit la bancă ce plătește o dobândă peste rata inflației și de două-trei ori mai mare decât cea pe care ți-o dă banca. Dublu față de ce plătește statul pe titluri de stat… Bani pe care îi poți revendica în prima zi de pensionar. Sau care rămân integral celor dragi, dacă pleci de lângă ei înainte de pensie”, conchide Păun.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

23 de Comentarii

 1. ce zvon teribil?1. Care inspiră groază.
  sinonime: groaznic îngrozitor înspăimântător
  2. familiar Extraordinar, formidabil, grozav, strașnic.
  sinonime: extraordinar formidabil grozav strașnic CARE DINTRE ÎNȚELESURI O PUTEM LUA DE BUNĂ?

 2. pilonul II de pensii,cea mai mare inselatorie privata din Romania

 3. pilonul II de pensii,cea mai mare inselatorie privata din Romania,3,75% din salariile romanilor aruncate pe apa Sambetii

 4. Si care-i zvonul teribil. Pilonul 2 este tot o smecherie ,,capitalista” prin care unii iau comisioane pt administrare de milioane de euro.

 5. Exista pilonul III. Identic cu abuzivul pilon II, doar ca nu e obligatoriu.

 6. -un zvon teribil?
  -HOHA!

  hoha pron. neg. ( țig. ) nimic. sursa: Argou (2007);

 7. Se accentuiaza lupta pentru eliminarea Legii noi a pensiilor care repara nedreptati strigatoare la cer…De ce ar primi Pilonu 2 dobanzi mai mari decat titlurile de Stat sau decat depozitele bancare?? Pentruca Pilonu 2 este detinut de Securitate prin banci publice, gen BCR…Pilonu 2 este o noua Astra Asigurari care a furat de la romani sute de miliarde de lei care au ramas in buzunarul Securistilor dupa faliment….Toti afaceristii criminali trag cu dintii de Pilonul 1 asa cum Sistemul de sanatate privat a tras cu dintii de Sistemul de sanatate de Stat.

 8. Zvonurile, barfele si teoriile conspirastioniste mai repede ori mai tarziu sau adeverit.👹👹👹

 9. Iar l-au scos la inaintare pe acest Editat USR-ist ?!. Poate/poate nu se mai aplica legea. Dar, trag un grav semnal de alarma din „teren”. Casele teritoriale de pensii, care sunt USR-iste, LGBTQ-iste, MISA, etc. au pus botu si se opun tacit recalcularii si platii pensiilor! Da, Da ! In judetul Braila, pana astazi, 5 iunie 2024, nu s-a recalculat nici o pensie contributiva aflata in plata…?! Alo, Ciolacule, mare atentie, se doreste sabotarea si refuzul aplicarii Legii. In judetul Braila, este banditism curat.Domana Ministru, rog verifica urgent aceasta informatie si ia masuri.

 10. Și dacă verifici ce, nu poți obliga fondul căt și unde să investească, ‘loterie’ legală, de regulă, contributorului nu i se comunică randamentul real al investiției și chiar dacă se face acesta nu are o pâghie legală de a acționa asupra fondului cu excepția mutări la … alt fond. In topic : înainte de 2022 ‘umbla vorba prin târg’ că unele fonduri aveau investiții în zona Rusiei, o fi adevărat, n-o fi adevărat, au câștigat, n-au căștigat?! La apariția acestui pilon (2008) doar cei până la 35 de ani au fost obligați să contribuie la acesta, acum cei care aveau 35 de ani au 51, până la 65 de ani (dacă nu se modifică nimic) este timp brechet pentru cine știe ce schimbări!

 11. N-ai din ce trai si nici nu-ti pui mintea la contribuitie sa gandesti ce se poate intampla cu legia pentiilor cand vor spune ca datorita pilonului II se va diminua pensia pe contributivitate sau va spune ca la II doar atat ai ”dat” atata primesti restul mergi pe strada…

  este simplu pt un contabil sa filozofeze ca doar de rationat e mai greu. nu esti in stare sa stimulezi economia, stabilitatea fortei de munca si ramanerea sau intoarcerea in tara, dar dai cu gura ca nu te doare si iti mai aduce si niste bani
  Poate ne spui cat costa un articol atat de dramatic de se cutremura Atena(antica) mai tare decat Solocle…

 12. Zvon teribil e atunci când banii luați românilor cu japca, pentru a îmbogăți pe unii, cică administratori,nu mai există .Tovarășul Păun ar trebui să știe, de genul, știe mă cum să nu știe ….

 13. Aloooo, nu e zvon, este planul proiectat cât se poate de real! La cat de multe am văzut și scris, parte din ele inca nu au intrat pe felia numita Romania! Când vor intra, pătrund în forță și tacit încât nu mai poți schimba nimic în respectivul domeniu! Vina e politica, reprezentanții politic ai României în parlamentul european și comisia europeană că aprobă orice in defavoarea țării și a cetatenilor! Am scris despre asta când am văzut uriașe panouri publicitare pe străzi în strainezia prin 2017 apoi în 2021, recitez manevra „Votați pilonul II de pensii sa intre fondurile în afaceri pentru că, pensionarii să aibă o viață mai bună”! Canci, aceleași pensii deocamdată dar nu cresc prețurile că în Romania și nici escrocherii îngrozitoare că în Romania!

 14. Si care e zvonul? Ca nu am inteles in ce fel se va umbla la Pilonul 2, nu ca m-ar interesa. Am ales sa nu beneficiez de marinimia Pilonului 2.

 15. Acest Paun a cam ramas fara servici si acum nu face decat sa bage shoparle! Ai tai au plecat de multishor de la putere, asa ca treci la munca cinstita, „prietene”, nu la intins mana dupa sinecuri!

 16. Ce excrocherie precum furtuna, perfectă! Se constituie de stat pentru tot felul de șmecheri din cate aia, numiți administrației, cumpără tot de la stat, titluri de stat, a cărei rentabilitate este plătită tot de stat !!!!! Ghici cine câștigă că de pierdut este clar?

 17. Pensia privata obligatorie este cel mai mare tun, cea mai mare hotie in plan individual care afecteaza direct fiecare individ in parte…pe langa jaful si hotia resurselor, economiei agriculturii, pamantului agricol, paduri…facut de alogenii paraziti care ne-au ocupat tara in favoarea corporatiilor occidentale patronate de ei !
  1)pai daca e pensie privata, de ce mai e si obligatorie ?
  2)de ce un privat, unde in „economia de piata”, unde statul nu trebuie implicat – „statul minimal”, face afaceri cu statul, cu banii publici colectati de stat primiti de privat moca, gratis, fara nici un efort, prin logistica statului ?
  3)de ce nu se duce privatul sa alerge el dupa client, sa-l convinga de buna lui credinta, cinste, ca este bine sa-i de-a spre administrare niste bani periodic, lunar, pentru pensie si apeleaza la parghia autoritatii statului care ma obliga pe mine sa-i dau procentul respectiv( desi eu nu vreau, tocmai pentru ca nu am incredere in privat si il consider din acest motiv un hot,un talhar)?
  Asadar,iata ce inseamna hotia patronata direct de statul acaparat de parazitii alogeni : transformarea noastra in sclavi, buni cotizanti periodic, pe langa munca depusa si platita pe un salariu de mizerie,cate 12 ore pe zi pana la adanci batraneti la 65 de ani,tot la corporatiile iudeomasonilor care au acaparat economia,cand sa beneficiem si noi de o amarata de pensie, daca mai apucam, privatul ne poate spune ca,îi pare rau,a dat faliment,”plasamentele” nu au fost rentabile(dar comisioanele lor garantate au fost bine mersi)sau iti da cu țârâita cativa lei pe luna pe o perioada limitata de 2-3 ani,desi tu ai dori sa traiesti mai mult!
  Iata ce inseamna alogenul parazit care ne guverneaza prin minciuna si viclenie !
  TREZESTE-TE!Ridica-te!NU mai da putere alogenilor paraziti iudeomasoni prin minciuna cardului bancar, „banul” digital!Arunca-l la gunoi, foloseste numai banii numerar si cere urgent revenirea la moneda fizica din aur !Trezeste-te!Ridica-te!

 18. @John Steed „Exista pilonul III.”

  -exista milleniul 3,
  clar.

 19. bùun, pilonul 2 imprumuta statul vu dobanzi,xic ei, mai mari decat a bancilor.
  Cine plateste in final aceste dobanzi ???
  Pai tot contribuabilul, printre care sunt o droaie cei care contribuie la pilonul 2.
  Sa nu vorbim tare de comisioanele de administrare a pilonului 2, care dedigur , n
  merg inainte…cu unchiul Sam in fata.
  Asa ca pilonistior2, va teageti un glonte in picior!!!

  NUMA ZIC, ungurii s-au prins de schema si au integrat pulonul 2 kn sistemul public.
  bravo lor.

 20. Cotidianule, imi confirmi ca am spus ceva foarte adevarat, motiv pt care , comentariul meu a fost pus deoparte!

 21. Cea mai mare escrocherie, la vedere, pentru marii j-mecheri: Exista Pilonul 1- administrat de stat- pentru o minima asigurare la pensie, obligatoriu; si Pilonul 3-administrat privat-pentru cei ce-si gandesc( si au si resurse) o posibila rentabilizare a banilor, benevol. Atunci, nu pentru ce, ci pentru CINE se mulg bani prin Pilonul 2, ADMINISTRAT PRIVAT SI OBLIGATORIU?!?!. De unde se mulg? De la Pilonul 1, ca statu’ e darnic cu „economia capitalista de jecmaneala”

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.