Ciucă a cerut noilor şefi de la Vamă şi ANAF să colecteze mai mulți bani

Premierul Nicolae Ciucă le-a atras atenţia, miercuri, noilor şefi de la ANAF, Vamă şi marii contribuabili că au obligativitatea să pună în valoare instrumentele pe care le au la dispoziţie, astfel încât să existe o colectare a banilor la bugetul de stat cât mai corectă.

„Fac menţiunea că am convenit ca la nivelul structurilor din Ministerul de Finanţe care au în responsabilitate colectarea banilor la bugetul de stat să se producă o serie de înlocuiri la nivelul conducerii instituţiilor, şi aici mă refer la ANAF, Vamă şi marii contribuabili. În felul acesta am convingerea că împreună cu echipa de conducere a ministerului şi cu toate măsurile pe care le-am luat în ceea ce priveşte implementarea sistemelor digitale pentru monitorizarea şi evaluarea riscurilor la nivelul acestor instituţii să asigurăm o colectare pe măsura aşteptărilor şi asumărilor din programul de guvernare”, a spus premierul în debutul şedinţei de Guvern.

El a menţionat că la preluarea guvernării, în noiembrie 2021, când s-a discutat de măsurile de creştere a veniturilor s-a convenit că vor fi introduse măsuri de colectare şi a arătat că noii şefi de la ANAF, Vamă şi marii contribuabili au obligativitatea să pună în valoare ceea ce au la dispoziţie astfel încât să existe o colectare a banilor la bugetul de stat cât mai corectă.

„Am vorbit de factura electronică, de radarul mărfurilor. Toate aceste instrumente sunt funcţionale, probabil că nu funcţionează în conformitate cu potenţialul pe care îl au şi atrag atenţia noilor conducători ai acestor instituţii că este obligativitatea dumnealor, împreună cu personalul din subordine, să pună în valoare tot ceea ce am pus la dispoziţie ca să avem o colectare cât mai corectă. Dincolo de aceste măsuri, consider că este important să menţionez responsabilitatea fiecărui membru al Guvernului, fiecărui conducător de instituţie în ceea ce priveşte îndeplinirea atribuţiunilor funcţionale astfel încât să ne îndeplinim obiectivele din programul de guvernare”, a mai spus Ciucă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

10 Comentarii

 1. Mda,.Acu gândește-te de erai in Schengen,.. ce puii mei beleai, contra cost ?/

 2. De unde mai Ciuca, daca au pierit peste 2000 de firme in ultimii doi ani?!! Parlament cu total de 300. Da afara 40% din bugetari, fa o serioasa reforma administrativa si vei avea bani!!!

 3. Mai Ciuca…vrei bani mai multi ?Desfiinteaza pensiile speciale…da afara amantele si pe cei care taie frunza la caini.Ce zici ?Greu…nu ?Sau mai degraba…imposibil !

 4. Înseamnă că cei care au fost demiși ori băgau banii in buzunar ori închideau ochii in ambele cazuri erau fapte penale .. cum ancheta nu există probabil că Ciucă a considerat că vechea conducere era efectiv Ghinionistă … și se bazează pe norocul celor noi puși in funcție …. altfel care este logica ? ori ăștia noi sunt instruiți să facă abuzuri ? sau doar sunt niște invenții ?…

  • O sa inebuneasca pe toata lumea care are o activitate majoritar legala sa plateasca.Iar de la cei care ar trebui si de la care ar putea scoate multi bani(multinationale) se va scoate ca pana acum.Mai nimic!

 5. acest individ – ciuca – stie ca un cetatea roman cu domiciliul in strainate nu poate plati impozite in romania pentru ca nu se pot face transferuri bancare catre trezorerii? asta in 2023 – i-a spus cineva acestui individ?

 6. Sa faca ce a vrut Dragnea ! Impozitarea firmelor straine pe cifra de afaceri . Nu pe profit pentru ca mint, lucreaza tare cu „amenajarea fiscala” si trimit grosul profitului in tara de origine . Pentru ANAF ramane praful de pe toba.

 7. nu poti sa mulgi oaia de 6 ori pe zi! Alunga lupii care fura mieii si oile!
  Alunga capusele din guvern, prefecturi, primarii, agentii, inspectorate, etc.
  Dupa aia poti veni la mine sa colectezi mai mult!
  Nu te supara dar esti cam aerian la politici economice.

 8. Acuma ma astept ca toti anaf-istii sa ia la „control” , cu procesul-verbal de amenda completat in prealabil, pe toti vinzatorii de guma de mestecat de la coltul strazii, pe toti vinzatorii de urzici si patrunjel din piete,etc etc.
  Cu siguranta nu vor merge la OMW sa-i oblige sa-si plateasca datoriile catre Statul Roman, ca acolo nici nu-i lasa portarul sa intre in sediu. E privat !
  …si in tot acest timp premierul cumpara fier vechi din avioane si submarine clasate de altii, la preturi de miliarde de Euro !
  …dar … nu sint bani la buget !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.