Ciucă: PNL susţine familia tradiţională

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a evidenţiat luni că Partidul Naţional Liberal susţine familia tradiţională.

„Eu, ca lider al PNL, doresc să menţionez că PNL susţine familia tradiţională. Decizia care se ia la nivelul altor partide este o expresie a inconsecvenţei legate de o decizie sau alta. Nu vreau să comentez (n.r. decizia USR), nu este treaba PNL. Ceea ce este important pentru noi este ca valorile noastre naţionale să se menţină în setul de politici pe care Partidul Naţional Liberal le asumă”, a spus Ciucă.

Ciucă a spus că PNL este „un partid democratic, fiecare fiind liber să se exprime, să aibă propria opinie, contează foarte mult argumentele şi opţiunea majorităţii”.

USR a anunţat, duminică seara, că Biroul Naţional al formaţiunii a luat act de retragerea Elenei Lasconi de pe lista candidaţilor la alegerile europarlamentare.

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, anunţase anterior că i-a cerut Elenei Lasconi, primarul municipiului Câmpulung, să se retragă din campania pentru alegerile europarlamentare.

Solicitarea a venit după ce Elena Lasconi a declarat într-un interviu că a votat „Da” la referendumul pentru familia tradiţională de acum câţiva ani iar ulterior, în spaţiul public, au apărut mai multe controverse legate de afirmaţiile făcute, inclusiv din partea fiicei sale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

18 Comentarii

 1. Slava Domnului! Asta ii mai lipsea: sa se arda in bostan.

 2. Ce vrea PNL? Au sărit ca arși ca i-a făcut interlopi pe PNListi si pe „unchiul „, Rusianu „capo di tutti capi”. Au hotarăt „LAS CO NImicim noi!”, îi luam cascavalul cu familia traditionala! Sper sa nu se supere madam Răreșica!

 3. Un compromis mult prea mare pentru Elena Lasconi, fie si pentru mofturile aberante ale fiicei sale. Iarasi si iarasi, minoritatile de orice fel sunt extrem de agresive, intolerante, cu porniri vadit extremiste. Poate se mai trezesc si unii cu capul in nori, cam multi din pacate. Oricum, cum ar zice un mucalit, USR si-a dat-o singur in freza. Foarte bine ca se ,,desfasoara” in intreaga lor splendoare. Tineti-o tot asa !

 4. PNL susţine familia tradiţională. Dar marele Lenes de Sibiu , susţine familia tradiţională?

 5. Ce e mă băsiștilor de rit nou, ați văzut că sunteți în sondaje în urma AUR și v-ați gândit să o ardeți la vredere tradiționalist, naționalist și conservator?
  Dar când ați dat o droaie de legi anti-naționale și anti-românism și ați contribuit madiv la transformarea țării în colonie, la ce vă gândeați?
  Vedea-v-aș săraci lipiți, fără vile, conturi, terenuri și mașinini, bonus cu urmași legebetiști cât mai repede posibil, că alt viitor nu meritați!

 6. Familia Traditionala este constituita dintr-un barbat si sapte neveste !

 7. Vrăjeală maximă pe domnul „Ăăăă”. Dacă era așa cum susține, altă ar fi fost prezența la referendum. Altfel, cine să-l creadă…

 8. face și PNL (dar se pare că și PSD) un lucru bun; din păcate, 1 lucru bun din 100.000 … e tare puțin

 9. DACA in rromania ar mai exista presa de investigatie, cineva ar cauta sa vada legile promovate si proiectele propuse de liberali, dar si cum voteaza in Parlamentul European… sa vezi ca voteaza de ani de zile cot la cot pentru promovarea deviantilor sexuali si alte masuri care submineaza familia SI traditiile

 10. …e clar!…si-a tras amanta tanara si vrea s-o impresioneze!…

 11. Unii tot o mușcă sau to mint. Cv „familie” nu-i românesc e latin. A fost băgat în dexurilor multor limbi pe ușa din dos. Cine susține c-ar fi vechi să vină cu pilde de cântece, doine, balade, basme, ghicitori, vorbe din bătrâni sa unde apare cv „familie”!
  În latină cv „familia” înseamnă în primul rînd sclavi!
  http://www.lexilogos. com/latin/gaffiot.php?q=Familia
  (Scoateți pauza dintre punct și com)

 12. — Locotenent Teacă!
  — Ordonaţi, don colonel!
  — Te rog să vii la mine , că am să-ţi comunic ceva.
  — Am înţeles, don colonel! Să viu cu trupa sau singur?
  — Singur, locotenente.
  — Prea bine, don colonel!
  Şi, peste un ceas, locotenentul era acasă la colonel. După dejun, colonelul începu comunicarea:
  — Ce ai zice, locotenente, dacă ţi-aş propune ceva?
  — Aş executa, don colonel.
  — Uite ce e: este o fată aici în oraş. Cu fata asta eu sunt prieten bun; din pricina asta ţivilii au început să scoată vorbe rele pe socoteala ei şi să spuie că acum vreo cincisprezece ani, când fata avea douăzeci şi cinci de ani, eu m-aş fi iubit cu ea… Pentru asta m-am gândit că numai dumneata eşti destul de disciplinat ca să mă răzbuni…
  — Da, don colonel, chiar acuma mă duc să dau ordin gornistului să mi-i cheme pă ţivili la cazarmă.
  — Nu aşa, locotenente… Trebuie să mă răzbuni altfel: să te însori cu fata, ca să arăţi că ţivilii au minţit…
  — Am înţeles, don colonel.
  Şi a doua zi, locotenentul Teacă adresă părinţilor fetei următoarea
  CIRCULARĂ
  Conform ordenului lu don colonel no… am onoare a vă face cunoscut să-mi acordaţi de urgenţă mâna fiicei dumneavoastră, pe lângă care veţi anexa zestrea pă care a ordonat-o don colonel.
  Totdeodată vă fac cunoscut că nu este adevărat ce se spune de către ţivili că s-ar fi petrecut acum 15 ani, deoarece chiar don colonel spune că nu-i aşa. Supirioru nu minte!

  (ss) Locotenent Teacă

 13. ciuca devenit romanul absolut joaca totul ca la carte . condamnatii fugiti sunt adusi in romania, toate deciziile aiurite ale psd sunt revocate , lasconi face ce face si ajuta pnl . acuzele de tot felul se indreapta doar catre psd si aur . ciuca singurul roman adevarat cistiga la pas prin neprezentarea altora .

 14. Nu zău, susține oare ?? Ce zici de cazul Lasconi ?? Romania nu are guvernare. Ceea ce există este o gașcă de borfași, care nu ies din cuvântul licuriciului sau a CE,.Pentru ei nu există popor sau interese naționale ci doar interese personale sau de grup. Este perfect vizibil in mai toate cazurile, plus decizia pezidențială supremă de a ceda suveranitatea in mâna licuriciului și a cioroilor NATO aduși in țară..Circulă un zvon conform căreia in europa ar fi mai multe drapele in curcubeu arborate decât naționale.. Se pare că in funcții cheie din UE sunt poponari vestișți..care nu se limitează la grupul lor gornist ci impun noi recrutări și poziționări in statele ciumate și cobai, unde musai să fie măcar unul in fiecare minister..Deci până mai ieri era feminismul și se alegeau femei drept ministru d erăzboi, acu trebuie să ai neapărat poponari pentru a fi in directiva libertăților democratice occidentale..E, de acu ce poți zice,. sau ce pot zice unii de ex de la BOR ??

 15. Ieșirea 12:4
  Biblia ortodoxă azi: Iar dacă vor fi puţini în familie, încât să nu fie deajuns ca să poată mânca mielul…
  Biblia de la București, 1688: Iară de vor fi puțini întru casă, ca să nu fie destui la o oaie…
  PS A aflat careva cv „familia” în ceva românesc? Spor!

 16. Pe naiba, au votat turiștii sponsorizati și politicienii în număr mare la acest referendum sau ce masă a fost! Pun doar cifrele spre analiza „Numãrul total al persoanelor care s-au prezentat la urne a fost de 3.857.308, dintre care 3.531.723 de cetãteni (91,56% dintre rãspunsuri) au votat „Da”, 249.412 de persoane (6,47%) au votat „Nu”, iar 76.111 au fost voturile nule.”! Cum e posibil să ajungă lege o asemenea porcărie, atâta timp cât din numărul de cetățeni ai ins în jur de 19 milioane, abia dacă au 3,850 mil cetățeni care au votat? Nici 50% nu au fost prezenți dar nici minimum 1/3 din cetățenii cu drept de vot sa poată fi declarată legal lege? Poate că prin asta, se recunoaște că sunt sub 10 milioane cetățeni, sau au falsificat numărul pentru a deveni lege, în România! Altfel nu îmi explic! Și aici că în multe acțiuni, se vede că nu mai contează cetățenii, ci sunt un număr care poate fi, și chiar este neglijat în orice lege.

 17. De aia, PNL, a boicotat si nu a votat la referendumul pentru familia traditionala?
  Nu le uit sloganul: „Eu nu votez, boicotez” si melodia cu „Vara eu nu dorm” transformata in „Vara eu nu votez, boicotez”.
  Cand isi vor cere iertare, in genunchi, in fata poporului roman pentru ceea ce au facut atunci, poate ii voi crede.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.