Clotilde Armand: Sunt percheziţii ale ofiţerilor anticorupţie

UPDATE: ”Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie fac percheziţii, în această dimineaţă, la sediul Poliţiei Locale Sector 1 pentru suspiciuni de fapte de corupţie. Sunt vizaţi trei poliţişti locali din cadrul Compartimentului Control Activităţi Comerciale care au ca atribuţii realizarea de verificări la cluburi, terase, comercianţii din pieţe etc, cu precădere la teresele situate în Parcul «Regele Mihai I», precum şi la cele din zonele Floreasca, Dorobanţi şi Calea Victoriei”, a transmis, marţi, Primăria Sector 1, într-un comunicat de presă.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat anterior că marţi dimineaţă se desfăşoară percheziţii ale ofiţerilor anticorupţie la Compartimentul Control Activităţi Comerciale.

„Fosta echipă din administraţia PSD – PNL care lua şpagă la Poliţia Locală Sector 1 este destructurată. Sunt percheziţii ale ofiţerilor anticorupţie, în această dimineaţă, la Compartimentul Control Activităţi Comerciale. Este vorba de poliţiştii locali care fac verificări la cluburi, terase, comercianţii din pieţe etc. Reamintesc că săptămâna trecută ofiţerii DGA au ridicat 12 poliţişti locali suspectaţi că ar fi luat mită – în urma unei plângeri venită din partea mea. Aşa se reformează instituţiile publice”, a scris Armand, pe Facebook.

Pe 31 mai, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti (PTB) au pus sub urmărire penală mai mulţi poliţişti locali din Sectorul 1 pentru săvârşirea de fapte de corupţie, ei fiind acuzaţi că luau mită de la şoferi prinşi că au parcat maşinile neregulamentar sau de la persoane care încălcaseră legislaţia privind protecţia mediului.

Conform unui comunicat al PTB, patru dintre poliţişti au calitatea de inculpat şi sunt cercetaţi, sub control judiciar, pentru luare de mită, trafic de influenţă, instigare la dare de mită, complicitate la luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual.

Alţi opt poliţişti sunt cercetaţi în calitate de suspect pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de abuz în serviciu.

Anchetatorii susţin că, în perioada mai 2023 – februarie 2024, poliţiştii locali puşi sub acuzare au fost implicaţi în săvârşirea mai multor infracţiuni de luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu şi fals intelectual în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor la regimul circulaţiei şi la regimul legislaţiei privind protecţia mediului.

În esenţă, a rezultat că inculpaţii pretindeau şi primeau sume de bani între 100 şi 200 de lei sau alte foloase pentru a nu constata săvârşirea unor contravenţii ori pentru a aplica sancţiunea avertismentului în locul amenzii, consemnând date nereale sau omiţând să consemneze toate datele în procesele-verbale de constatare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. Da, dacă tot are pile madam Clotilde, să pună o vorbă și pentru reformarea poliției judiciare. Proștii ăia ai lui Predoiu n-au terminat nici acum renumărarea voturilor de acum patru ani, la Sectorul 1.

  2. Ea avand calitatea de inculpat ca si-a dat singura venituri de 54000 euro peste salariu de primar desi legea adm. publice interzice clar si fara echivoc. DISPERARE MAXIMA

  3. Asta arata, in toate pozele in care apare, dimensiunea de care are nevoie ? Obscena ca frau Merkel.

  4. Păi ăștia nu sunt judecați și condamnați, in acest moment sunt intr-o situație mai bună decât clotilde, care este trimisă in judecată pentru fapte ce corupție.

  5. Cu furtu de voturi ce se mai aude ??? Facem și noi cincinalu-n patru ani jumate ?

  6. Cât tupeu are nenorocita asta. Penala să-și dovedească nevinovăția în justiție! Conform dictonului îmbrățișat cu căldură maternală. Poate ne spune și despre foloasele personale aduse de contractul bechtel.
    Și asta are vocația turnătoriei!

  7. Toate scursorile lipsite de educație ale Franței vin în București să facă pe deșteptele și să ne dea lecții. Afară! Afară! Cu târfele din țară!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.