Clotilde Armand, trimisă în judecată. Reacţia primarului – ”Ciolacu a schimbat 4 procurori”

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a anunţat, joi, trimiterea în judecată a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, pentru comiterea infracţiunii de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. E vorba de cauza în care Armand s-a desemnat manager al unui proiect şi a semnat patru dispoziţii prin care şi-ar fi însuşit 18.720 lei.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, în perioada mai 2022 – august 2022, în calitate de primar al Sectorului 1, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ca urmare a emiterii dispoziţiei nr. 715/18.02.2022 prin care s-a desemnat manager al proiectului „Îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie”, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, Clotilde Armand a emis patru dispoziţii care au produs foloase materiale pentru sine, beneficiind de majorări ale indemnizaţiilor lunare în sumă de totală de 18.720 lei (venituri brute), după cum urmează:

*în data de 06.05.2022, a emis dispoziţia nr.1708/06.05.2022 prin care, pentru timpul lucrat în luna aprilie 2022 în cadrul echipei de management a proiectului, şi-a majorat indemnizaţia lunară aferentă lunii aprilie 2022 cu suma de 3.744 lei, din care a încasat suma de 2.191 lei în contul personal, diferenţa de 1.533 lei reprezentând impozite şi contribuţii, fiind reţinută şi transferată de angajator la bugetul de stat;

*în data de 07.06.2022, a emis decizia nr.2156/07.06.2022 prin care, pentru timpul lucrat în luna mai 2022 în cadrul echipei de management a proiectului, şi-a majorat indemnizaţia lunară aferentă lunii mai 2022 cu suma de 5.616 lei, din care a încasat suma de 3.285 lei în contul personal, diferenţa de 2.331 lei reprezentând impozite şi contribuţii, fiind reţinută şi transferată de angajator la bugetul de stat;

*în data de 05.07.2022, a emis dispoziţia nr.2517/05.07.2022 prin care, pentru timpul lucrat în luna iunie 2022 în cadrul echipei de management a proiectului, şi-a majorat indemnizaţia lunară aferentă lunii iunie 2022 cu suma de 3.744 lei, din care a încasat suma de 2.191 lei în contul personal, diferenţa de 1.533 lei reprezentând impozite şi contribuţii, fiind reţinută şi transferată de angajator la bugetul de stat;

*în data de 01.08.2022, a emis dispoziţia nr. 2853/01.08.2022 prin care, pentru timpul lucrat în luna iulie 2022 în cadrul echipei de management a proiectului, şi-a majorat indemnizaţia lunară aferentă lunii iulie 2022 cu suma de 5.616 lei, din care a încasat suma de 3.285 lei în contul personal, diferenţa de 2.331 lei reprezentând impozite şi contribuţii, fiind reţinută şi transferată de angajator la bugetul de stat.

Reacţia lui Armand şi a lui Drulă

”În urmă cu câteva ore mi-am anunţat candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1 şi mi-am depus la Biroul Electoral candidatura. I-am transmis lui Ciolacu că Alianţa Dreapta Unită o să-l trimită înapoi la covrigăria lui. La 2 ore după, am aflat de la televizor că am fost trimisă în judecată pentru că am implementat un program anticorupţie în administraţia locală”, a scris, Clotilde Armand pe Facebook.

Ea sustine că este ”un caz penibil, deschis la plângerea lui Dan Tudorache, cu acuzaţii ridicole, în care au inventat un prejudiciu de 3.000 euro”.

”Un dosar în care Marcel Ciolacu a schimbat 4 procurori până a găsit unul din provincie pe care l-a avansat să mă ancheteze, ca să nu mai zic actualul premier atacă independenţa Justiţiei la fiecare apariţie publică, iar Alina Gorghiu a ajuns unealta PSD în demolarea Justiţiei. Abia aşteptam ca întregul dosar să ajungă în instanţă să demontez toată aceasta făcătură”, a mai scris primarul din Sectorul 1.

Lideul USR, Cătălin Drulă, a afirmat că sunt „hărţuieli politice” şi se aştepta să se întâmple în timpul campaniei electorale.

„Sunt complet şocat. Nu sunt deloc, nu sunt surprins, ieri a fost trimisă în judecată Flavia Boghiu, viceprimarul USR, sunt nişte dosare fake, sunt hărţuieli politice împotriva unor oameni pentru care nu există nicio acuzaţie reală că ar fi pus mâna pe vreun ban, că ar fi făcut ceva cu vreuna dintre mafiile astea care sunt în jurul tuturor primăriilor. S-au schimbat patru procurori la Sectorul 1 până când s-a găsit unul care să ducă această chestie până la final, la trimiterea în judecată. Ne aşteptam să se întâmple în timpul campaniei electorale, ne aşteptăm să mai urmeze. Arată de ce merge Alina Gorghiu cu şefii Justiţiei în vacanţă pe plajă în Brazilia, pentru că am ajuns ca magistraţii cinstiţi să fie intimidaţi şi hărţuiţi, de cinci ori eliminaţi din justiţie, şi de fiecare dată câştigă. Diverşi judecători şi procurori oneşti sunt marginalizaţi, schimbaţi de la parchete, iar cei care sunt servili actualului regim sunt promovaţi, precum domnul Voineag de la DNA care închide dosarele actualei puteri, cum ar fi dosarul BMW-urilor – Bode, cum ar fi dosarul cu uniformele cumpărate la SRI (…) şi cum ar fi plagiatul domnului Ciucă pe care l-au spălat, l-au împachetat”, a declarat Drulă la Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti.

Potrivit acestuia, Departamentul de Stat al SUA „nu poate fi controlat tot de doamna Gorghiu” şi a spus foarte clar: „în România e corupţie peste tot, justiţia e controlată politic şi PNL hărţuieşte adversarii politici”.

El a adăugat că „politicienii care sunt corupţi şi hoţi trebuie să nu candideze şi să se ascundă”.

„Consider că politicienii oneşti, cinstiţi, indiferent dacă sunt hărţuiţi de nişte instituţii care capătă tente de Belarus, trebuie să ţină capul sus şi să-şi continue munca şi misiunea. Este un singur principiu şi o singură unitate de măsură şi un singur standard despre standardul adevărului şi al cinstei. Când un regim devine un regim de opresiune, rezistenţa devine datorie”, a transmis liderul USR.

Reacţia lui Ciolacu

„Nu comentez, e o doamnă, în primul rând. Părerea mea, să-şi ia un avocat bun, fiindcă a încălcat legea în mod evident. Să iei bani ca şi primar, din fonduri europene, n-am mai auzit până la doamna Clotilde”, a declarat Marcel Ciolacu, joi, într-o conferinţă de presă susţinută după întâlnirea cu oamenii de afaceri din judeţul Timiş.

Clotilde Armand şi-a depus, joi, candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1 din partea alianţei Dreapta Unită.

”Vom scrie din nou istorie în Sectorul 1 şi în România, la fel cum am făcut-o în 2016 şi 2020. Am schimbat în profunzime modul de gestionare a banului public. Vom avea majoritatea în Consiliul Local”, a afirmat edilul, la depunerea candidaturii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

26 de Comentarii

 1. Cand s-o burzului clanta de la ambasada lu’ sora mai mare a lu’ Romaniea francofona, sa vezi ce liniste se face in justitea mea!

 2. foarte interesant de ce nu a fost trimisa in judecata pana acum suita care a falsificat alegerile, totul fiind inregistrat la schimbarea sacilor…? straniu… de ce au asteptat atat…?

 3. @marin
  -au schimbat sacii,
  borderourile erau in alta parte
  si electronic numaratoarea e la S.T.S

  aici e caz de juntă militară!

  (apropos
  ce se mai aude de Niger,
  a fost eliberata de colonialism si neo-imperializm frantzuzesc?)

 4. Pt ca aliatii USR-ului la sesctorul I au fost PNL-istii lui Burduja, atunci a venit noaptea sa salveze ”turistii”USR-isti cu racsacii plini de interventia celor doua tinere care au filmat, transmis la RTV. Poate PNL-ul vrea sa folosesca ”metoda Clotilde” la noile alegeri, poate au succes. Mai vine Pielea NU la ora 21 si spune ca a castigat PNL-ul cu 10% peste si noaptea se duc si rezolva sacii asa cum au facut in 2020. Alegeri sau circoteca legala?

 5. Nu vă impacientaţi, eminenta primăreasă nu va păţi nimic. Doamna ambasadoare Auer va arăta o mică ghiară lăcuită Sasului National cu nemăsurate ambiţii internaţionale, domnul Sas îi va arăta pisica (afacerea cu certificatul de revolutionar sau alt schelet) domnului Ciolac şi-i va face cu ochiul semn blondei baroane de Argeş – şi gata! Statul Român îşi va cere scuze şi va asigura ambasada că va face totul pentru ca valoroasa primăreasă să rămâne in funcţie pe viaţă (sau până când va pofti să fie unsă prim-ministru sau chiar preşedinte) – şi gata!

 6. Tanti Clotilde Armand, născută în Guadelupa cea dincolo de mări față Paris, promovată de românii din USR la îndemnul “Salvați România” și ajunsă prin fraudă primar al unui sector al capitalei, nu suportă pentru noul ei statut parvenit un procuror din provincie. Trebuie musai unul de la Paris cu școală gen Cîțu la USA.

 7. Pe dintoasa or sa o salveze trupele franceze de ocupatie, probabil un comando din Legiunea Straina va fi parasutat la primaria sectorului 1 si o vor „exfiltra” mai ceva decit nemtii pe Mussolini !

 8. „”În urmă cu câteva ore mi-am anunţat candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1 şi mi-am depus la Biroul Electoral candidatura. I-am transmis lui Ciolacu că Alianţa Dreapta Unită o să-l trimită înapoi la covrigăria lui. La 2 ore după, am aflat de la televizor că am fost trimisă în judecată pentru că am implementat un program anticorupţie în administraţia locală””
  Sunt manevre imputite iliesciano-pesediste.
  In sectorul 1 sunt localizati toti stabii. In sectorul 1 si-au cumparat case si terenuri toti ineptii veniti de prin procvincie sa se impuieze in Bucuresti, precum Firea, Dragnea, rusii Iliescu si nevasta, precum si restul comunistilor din deep-state mergand pana la Gheorghiu Dej.
  Nu-i stiu? Nici sa te uiti spre ei nu ai voie ca te fulgera din priviri. Si asta ei numesc democratie. Sa-i ia dracu pe toti sa arda in iad ca niste sobolani!

 9. Este hilar ca să acuzi pe Clotilde Armand ca se ,,murdărește “ pentru 18.720 lei . Bucureștenii din sectorul 1 și chiar toți bucureștenii , trebuie să știe ca Dna Armand s-ar sfătui foarte discret , dar , profesional în tot ceea ce face cu o juristă de valoare care lucrează la ambasada franceză . Suntem siguri ca și primarul Timișoarei , Fritz își acordă aceleași măsuri ca să nu ,,îl doară capul” vorba românului. Cei doi cunoscând ca există o ineficientă în sistemul judiciar menționată și în ,,Raportul Departamentului de Stat al SUA “ pentru anul 2023 : ,,există exemple de ineficiența și lipsa de responsabilitate în ceea ce privește supravegherea judiciară.” Cea mai relevant exemplu de ineficiența și lipsa de responsabilitate este chiar actuală ministra , Tovarășa Ghorghiu. În afară de înaintașii domniei sale toți aleși pe ,, sprânceana” după dosar ca în comunism și nu conform valorii individului. Dar cu un premier ca Ciolan încă vechile obiceiuri au trecere în România care a ,,condamnat comunismul “ încă din 2005 ????????

 10. @Krixus, „Nu vă impacientaţi, eminenta primăreasă nu va păţi nimic. Doamna ambasadoare Auer”
  -credeam ca o cheama Adler…

 11. Zgripturoiaca asta trebuie sa platesca pentru ce a facut din/la alegerile precedete si pentru mizeria din sectorul 1 al capitalei.

 12. Ciolanul covrigar spune ca e o doamna. Ce doamna mai e si asta? E o hoata protejata. Si acum vrea din nou la primarie parca noi suntem niste prosti si nu stim cum a furat voturile protejata de justitie.

 13. Usr-istii vor fura voturile cu rucsacul ca în 20.20? Usr-istii vor juca fotbal cu sacii cu buletine de vot că 20.20?

 14. La prostia tipica a bucurestenilor, nu m-as mira absolut deloc daca-i vom vedea primari din nou pe Clotilde si Plicusor Dan……[Rumburak]

 15. Ci a Firea i-a furat voturile lui Piedone! Miroase de la o poștă că, miticii urăște monstruoasa coalitie a lui Johannis!

 16. Nu mai pot,nu mai suport! Clotilda l-a trimis pe Ciolanu la origini,adicătelea la covrigărie! Ăștia ne sunt conducătorii fara programe pentru cetățean! Ei sa roada ciolanul in numele prostimii! Cetățenii deștepți stau in umbra iar în fața in ultimii 34 de ani și ieșit gunoaiele!

 17. ”Ciolacu a schimbat 4 procurori”
  -doamne sau domni,
  nu ne intereseaza viatza privata a lu Marcel…

 18. De ce nu-l trimit Ciolacu și Gorghiu în judecată pe Piedone care și-a numit nepotul ca City Manager și i-a dat un salariu mai mare decât al primarului general?! Sperau să-l racoleze?
  Afacerea este la plângerea lui Tudorache, fostul primar, prins cu diamante de 960.000 € !!! De ce nu-i ăsta în pușcărie, pentru că e pesedist?!

 19. La puscarie cu acest (editat) de Frantuzoica si deportat a in in tara lor (editat) ,SLAVA JILAVA ,cit de prost poti sa fii ca roman sa votezi o frantuzoica sau un gunoi anglo saxon la primarie ,USR trebuia scos ca un partid ilegal acesti (editat) (editat) (editat) (editat) i

 20. draga doamna cu sobolani,
  Romania e un focar de infectie si voi toti ati parcat corturile electorale peste bacteriile din pojghita maro de pe trotuarele pe care le administrati / pe care viasti sa le administrati certandu-va intre voi in timp ce nu exista munca ptr toti romanii (si asa unii pleaca in afara).. asa ca va dedic o mesajul:
  a)sristii deghizati in boschetari prosti afara dintr-o data au manifestari de genii si scot pe botice propuneri inclusiv de sefi ale marilor partide(citat: „acum putem decide si cine e presedintele 😀 😀 :D”)
  b)partidele doamenei cu sobolani si pesede va vor trimite facturi umflate ptr a se sabota din punct de vedere a imaginei politice si sa fiti amagiti sa nu votati anumite parti
  c)acum procesul e reactivat ptr nea genocid prt a strange cu usa pesede si sa ii reaminteasca : te iei de sobolanii opariti te castram si noi!
  d)pescarusii ca „Ceausescu” il vor hartui in fata pe nea Genocid pana cand ajunge la sicriu 😀
  e)banditii pesede au scos dosarul cand sunt alegeri ptr a alimenta motivatia nazistii Austriei sa ne tina in afara schenghen complet(cercul rusinii a pierzatorilor razboiului prin tarile carora se desfasoara tranzactii economice de valori mai mari decat in afara schenghen ,cu conditionari ptr a sabota fiecare economie nationala si a o transforma in sclavii perfecti ai coloniei cu botnita politica)
  f) ptr astia din politica care trageti pe nas si cersiti public doza minima ptr drogat si asa sa deveniti traficanti si ptr voi insiva nu pot decat sa va recomand „relocarea in timp” de pe netflix: Time Addict (persoane similare voua =personajele,nu actorii- se teleporteaza prin timp dupa ce trag baietii fumul potrivit 😀 )
  Veti avea liniste si salarii/pensii minime europene(cele adevarate > 1500-2000 euro in mana-dupa impozitare- , nu cele inventate prin „suta lui Ciolacu” (alt hot care va jupoaie garantia pe sticle nereturnabile) la pastele cailor..
  DECI.. VA URAM PASTELE CAILOR FERICIT

 21. @ Newsreader foarte tare! +10! @ Moșu Vanga, @ Adi, @ Marco Silva, corect! Mama guadelupeză 🦒 a șobolanilor 🐀 să se ducă drq la ea în paris unde e patria șobelimii 🐀.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.