Ni s-a prăbuşit strada în Slănic. Primarul nu ştie de ce

Mobilizare importantă după ce o stradă din oraşul prahovean Slănic s-a prăbuşit, joi dimineaţă, pe o suprafaţă de peste 60 de metri pătraţi, adâncimea craterului având circa doi metri. Care să fie totuşi cauza surpării?

Primarul din Slănic, Costea Daneluş, a declarat, joi, că aşteaptă ca la faţa locului, unde a avut loc alunecarea de teren, să ajungă specialişti de la Bucureşti, care să se pronunţe cu privire la incident.

„Voi convoca comitetul local pentru situaţii de urgenţă, am vorbit cu proprietarii de la bloc, amiabil, vom căuta să le găsim un spaţiu, dacă ei nu au unde să stea, pe la vecini, pe la prieteni. Aşteptăm specialiştii de la Bucureşti să ne spună ce se întâmplă. Aşteptăm specialiştii care sunt în geologie să ne dea verdictul”, a spus Costea Daneluş, care a adăugat că nu se ştie la acest moment ce a cauzat alunecarea de teren.

Prefectura Prahova a anunţat, joi, că au fost montaţi martori pentru a se verifica mişcarea terenului.

„În urmă cu puţin timp, a luat sfârşit şedinţa operativă întrunită ca urmare a situaţiei de urgenţă generată de tasarea terenului şi formarea unui crater de aproximativ doi metri adâncime. La această şedinţă au participat: Grupa Operativă a DSU şi IGSU, reprezentanţi ai Poliţiei Române, ai Jandarmeriei Române, prefectul judeţului Prahova, primarul localităţii Slănic dar şi experţi de la Salina din Slănic. (…) Până la acest moment, 20 de persoane au fost evacuate preventiv din cele două blocuri, au fost montaţi martori care să indice dacă terenul se mişcă în continuare şi a fost creat un perimetru de siguranţă”, informează sursa citată.

Potrivit acesteia, în cadrul şedinţei au fost discutate aspecte ce ţin de eventuala adăpostire a persoanelor evacuate din cele două blocuri aflate în proximitate, dar şi convocarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Totodată, experţi în domeniu sunt în deplasare spre zona afectată, urmând să fie făcute evaluări în vederea identificării motivului tasării terenului.

In zonă exista risc de prăbușire din cauza galeriilor miniere.

„Cu siguranță, cei din Salina au o hartă a acestor galerii. Din prima discuție pe care am avut-o cu ei, exploatarea minieră este dincolo de rău, este ceva mai departe. Este de datoria noastră să nu excludem nicio posibilitate dar vom lăsa experții să vorbească. Rețeaua electrică a fost afectată, sunt colegi de la Electrica care iau măsuri în acest moment”, a mai spus prefectul.

Reprezentanţii ISU spun că s-au luat mai multe măsuri, în contextul în care e posibil să fie afectate mai multe imobile.

„Astăzi, în jurul orei 10,30, dispeceratul ISU Prahova a fost informat cu privire la faptul că în localitatea Slănic s-a produs o tasare a unui teren, în urma căreia s-a format un crater de aproximativ doi metri cu posibila afectare a mai multor imobile. Colegii s-au deplasat cu o autospecială de intervenţie pentru a verifica dacă se confirmă, situaţia se confirmă, iar urmare a acestui eveniment au fost date mai multe dispoziţii, printre care a fost trimisă şi grupa operativă a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi a IGSU pentru a sprijini toate activităţile de la faţa locului. La acest moment nu putem vorbi de o situaţie foarte gravă (…). Preventiv, a fost dispusă măsura evacuării a două imobile. Sediul Poliţiei a fost evacuat şi el preventiv. E vorba de 20 de persoane până la acest moment care, de bunăvoie, au înţeles necesitatea acestei evacuări”, a precizat căpitan Toma Bogdan de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Autorităţile au dispus, joi, evacuarea preventivă a 20 de persoane după prăbuşirea unei străzi din oraşul Slănic pe o suprafaţă de peste 60 de metri pătraţi, adâncimea craterului având circa doi metri.

Potrivit Poliţiei Prahova, zona afectată este închisă circulaţiei, fiind impuse restricţii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. Ce vina are primarele ca s-a surpat strada? Nu dirijeaza el miscarile tectonice si alunecarile de teren.
    La altii s-au surpat munti intregi si dealuri. Tot primarii au fost vinovati?……[Rumburak]

  2. Zona are zacaminte de sare…bine ca-i doar atat…si sa speram ca nu se va mari amplifica. Cum s-a format Lacul Ursu de la Sovata?

  3. Dupa cum stie si Azorica, zacamintele masive de sare, in anumite conditii de presiune se comporta aproape ca un lichid. E chiar interesant ca n-au mai fost astfel de evenimente prin zona. Sau au fost dar nu era atata presa dornica de senzational?

  4. Ca toți primarii de la țărănoaia, un agramat vai mama lui care ia și el un ban degeaba.Sunt doar niște scule mânuite de ăia „care este la centru” care vor să țină țăranii sub control. Are și comitet local pentru situaţii de urgenţă, tot d’ăstia ca el, te umflă râsul… PRAF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.