CNA s-a autosesizat în cazul Nicuşor Dan

Preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Monica Gubernat, i-a răspuns, joi, coordonatorului Departamentului de Politici Publice al USR, Cristian Ghinea, care a acuzat Consiliul de lipsă de reacţie în cazul Nicuşor Dan, precizând că instituţia pe care o conduce „s-a autosesizat”.

„Înainte de a începe şedinţa, aş vrea să dau un drept la replică colocvialului domn Ghinea, pentru că înţeleg că este foarte supărat că CNA nu a reacţionat la ceea ce s-a întâmplat pe tv în cazul Nicuşor Dan. Îl anunţ că CNA s-a autosesizat. Îi mai reamintesc, de asemenea că, din motive politice, ne-a blocat un proiect pentru digitalizarea instituţiei. Dacă acel proiect ar fi fost implementat, ar fi putut avea o reacţie a doua zi. Din păcate, ne mişcăm cu aparatura pe care o avem în acest moment. Mulţumesc”, a spus Gubernat, în debutul şedinţei CNA, citată de Agerpres.

Cristian Ghinea a declarat că documentul în baza căruia primarul Capitalei, Nicuşor Dan, este acuzat că ar fi colaborat cu Securitatea este un „fake ordinar”.

El a acuzat şi faptul că edilul a fost „măcelărit” pe unele posturi tv fără să existe vreo intervenţie a Consiliului Naţional al Audiovizualului.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute marţi la sediul USR, Ghinea a făcut referire la informaţiile conform cărora unul dintre numele care apare în documentul în baza căruia este acuzat Nicuşor Dan a fost modificat în 2006 şi nu avea cum să apară în această formă în 1988.

„Am văzut că unul dintre cei citaţi acolo şi-a adăugat un nume în 2006. Deci, cred că Securitatea în ’88 nu era atât de deşteaptă încât să treacă un nume care a apărut în 2006. Este un fake ordinar. Imediat după ce a apărut această pseudo-ştire, experţii din CNSAS au spus ‘Nu seamănă a ce făcea Securitatea. E un fake prost făcut’. Dar vedeţi, nu mai contează, pentru că pe televiziuni există această realitate paralelă în care ei vorbesc fără niciun sentiment că li s-ar putea întâmpla ceva, pentru că este vestul sălbatic şi acolo. CNA nu mai există ca instituţie. CNA a fost burduşit de PSD şi de PNL cu oameni mutaţi direct din departamentul de comunicare al PSD şi al PNL în CNA. Deşi sunt demnitari – au secretară şi şofer fiecare – sunt secretari de stat, membri CNA, nu fac absolut nimic, pentru că de fapt au fost puşi acolo să nu facă nimic. Nu mai există reglementare audio-video în România, de facto”, a spus Ghinea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

14 Comentarii

 1. @marius, vezi că toți nebunii se cred intregi la minte.
  Ai mers vreodată cu Hoțokarele alea cummpărate de Fifi?

 2. Voua chiar nu va e rusine ,bai miticilorsa il faceti turnator pe neprihanitul actual primar, #candidatul ambasadelor si usecuricilor?Ce daca a avut ZERO realizari din cele 23 promise in actualul mandat, #va asigur ca in cel de-al 2liea le va face pe toate Mai ales ca de data asta n-a mai promid nimic, ca sa se tina de cuvant

 3. ce miorlaiala si autovictimizare pe astia de la usr…

  ha ha ha ha

 4. Voturile PSD merg la AUR, SOS, la Piedone…In acest timp, PNL creste, USR, Ludovic Orban cresc…Prin urmare PSD scade iar Legea noua a Pensiilor NU se mai aplica…Daca din 5 milioane de pensionari macar 3,5 milioane NU voteaza cu PSD, atunci chiar s – a tampit Lumea…PSD se lupta singur de vreo 8 ani pentru recalculatea pensiilor…toti ceilalti politruci se opun…Daca noua Lege a pensiilor este iar sabotata, asta e din vina prostiei romanului…Povestea cu Nicusor turnator a fost lansata de Servicii pentru pentru a abate atentia de la problemele reale…

 5. Stati liniștiți cu cat se da mai mult cu disperare si cu toate armele in Nicusor, cu atât mai mult m ati convins sa votez cu el. Desi la început voiam cu psd. VOTEZ NICUSOR DAN

 6. Orice prost intelege ca Docomentul a fost lansat de Servicii pentru a – l ajuta pe Nicusor….Daca Serviciile voiau sa il saboteze pe Nicusor atunci mai bagau in cursa un candidat gen Piedone care sa ia din voturile lui Nicusor…. Basescu a fost votat 20 de ani desi toata lumea stia ca a fost Turnator…

 7. Ooo, m-am prins de unde vine fake-ul!

  Are de a face putin si cu Nadia care daca n-are ce face, se intoarce catre Romania si da de Gabriela Firea.
  Iar sirmana Firea avea nevoie de umarul Nadiei sa planga pe el. Ce (editat)!
  Si asa le-a venit in minte sa scoata de la naftalina povesti cu olimpici iesiti din tara pe la concursuri.
  Si ca sa nu bata la ochi ca la Carstoiu, au rasucit narativul desigur catre Nicusor Dan dar au pus povestea
  cu un an mai devreme de caderea lui Ceausescu, in 1988.

  Hahaha, acum am dovedit-o pe Firea prefacuta de ce e in stare!
  Tanti Nadiaaaa, poftiti indarat acasa unde ne sade bine!
  Lasati bucurestenii sa decida ei singuri cine conduce orasul!
  De altfel Simone va asteapta s-o sustineti. 😉 A reusit sa se califice la nationale.
  Simone chiar va asteapta.

 8. Nulusor trebuie sa se prezinte la CNA impreuna cu ofiterul care il avea in legatura pe elevul turnator Nicusor Dan, sa arate, ca n-a turnat la securitate

 9. Da, inteleg de ce lovituri sunt in stare romanii daca isi pun mintea unii cu altii.
  Dar nu chinuindu-l pe altul! 🔱-🔱!

  BEEEE, pute a santaj si linsaj al valorilor romanesti pentru centuriste precum Firea!

 10. Ca sa intreb si eu, de unde vine inepta de Firea cu apelative ca Nulisor, Plicusor, etc?
  S-a dat liber la bolnavii mentali din institutii? Chiar asa?

  Firea pe mine nu ma convinge. Nici banii furati de ea nu ma conving. Nici relatiile ei nu ma conving.
  Nici cat e de ahtiata dupa putere nu ma convinge. Nici vocea ei stridenta nu ma convinge.
  Pentru simplul fapt ca acolo si atunci cand trebuia sa-si respecte tatal, ea a fugit de el si l-a abandonat.

  Din ce n-are si n-a avut niciodata, nu are ce sa-mi ofere.

 11. marius spune:
  06 IUN. 2024 LA 12:24 – va rog nu mai utilizați pseudonimul meu.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.