Coeficient dezastru în cupele europene

De câțiva ani, salvarea cât de cât a coeficientului echipelor noastre calificate în cupele europene a fost adusă de rezultatele celor de la CFR Cluj.

Sub comanda lui Dan Petrescu, ardelenii au reușit chiar să pătrundă în primăvara Europa League, unde a fost eliminată, fără înfrângere, de viitoarea câștigătoare a trofeului, FC Sevilla. Din păcate, acest moment s-a petrecut când încă funcționa regula golului în plus marcat de o echipă în deplasare. În afara Clujului, doar FCSB a mai prins o prezență în grupe, însă a pierdut la scoruri de maidan.

Aceste rezultate foarte slabe nu doar că ne-au îndepărtat mult în clasamentul coeficienților europeni, tocmai pe locul 28, dar exclud pentru mult timp de acum înainte șansa de a obține o clasare în primele 15 locuri, care dau dreptul la a avea două reprezentante în calificări pentru Champions League.

Rămâne de văzut ce echipe ne vor reprezenta în viitoarea ediție a cupelor europene. FCSB va merge în turul 1 preliminar al Champions League, de unde poate promova destul de lejer, fiind cap de serie  în următoarea fază. Acolo, însă, lucrurile se vor complica pentru că echipa nu va fi cap de serie.

Oțelul Galați sau divizionara secundă Corvinul Hunedoara sunt cele două opțiuni pentru fotbalul nostru în Europa League, acolo unde merg câștigătoarele de cupe naționale. Pentru Conference League, mai sunt acordate două locuri, ambele urmând a juca din primul tur preliminar: echipa de pe locul 2 direct, cea de pe locul 3 după baraj cu câștigătoarea barajului din play-out.

Ne costă scump sezonul anterior, când nici campioana Farul, nici FCSB, CFR Cluj sau Sepsi Sf. Gheorghe, câștigătoarea Cupei nu au reușit să meargă în grupe, deși covăsnenii și dobrogenii au fost foarte aproape de acest lucru. În schimb au avut echipe în grupe Moldova, Azerbaidjan, Insulele Faroe, Islanda, Kazahstan, țări care înainte nici nu ar fi suflat în fața noastră.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.