Coldea, „candidat unic la un concurs fake”

Fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea, a fost candidat unic la un concurs fake, scrie jurnalista Sorina Matei, referindu-se la concursul pentru un post de conferenţiar universitar la Academia Naţională de Informaţii a SRI câștigat de acesta.

„Şpăgarul lui Ghiţă de la SRI (vacanţe contra contracte din bani publici pe aceleaşi firme, fapte ce se prescriu după 2020), acum, într-o nouă prezentare. Conferenţiar universitar fără acoperire, candidat unic la un concurs fake, totul cu sprijinul SRI şi doar pentru a obţine alţi bani publici şi evident reîncadrarea în SRI. #CândMizeriaNuAreLimite”, a scris Matei pe Facebook referindu-se la acest caz.

La rândul său, vicepreşedintele Comisiei parlamentare de control a activităţii SRI, deputatul ALDE Marian Cucşa, a declarat că nu i se pare normal ca Florian Coldea să revină şi să predea la Academie, după ce a fost trecut în rezervă, anunțând că vor fi cerute detalii Serviciului.

„În prima şedinţă a Comisiei SRI vom cere Serviciului detaliile acestui subiect, să vedem cum a fost posibil ca domnul Coldea să revină ca şi conferenţiar universitar, la Universitatea „Mihai Viteazul”. Nu mi se pare normal să revină, să predea la Universitate, din moment ce a fost trecut în rezervă”, a spus Cucşa, care a arătat că detaliile pe care Comisia le va solicita Serviciului vor privi şi posibilitatea ca Florian Coldea să fie reangajat în Serviciu şi să cumuleze, astfel, pensia cu salariul.

Florian Coldea a dat concurs pentru un post de conferenţiar universitar la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” (ANIMV) a SRI şi a fost admis, a declarat miercuri Remus Pricopie, membru al comisiei de concurs.

Recomanda
Ioana Radu 1234 Articole
Author