Coada, singura soluție

Colectarea Formularului 600 a început magistral: site-ul ANAF a picat

Site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) a picat în cursul zilei de luni, 22 ianuarie, dând peste cap intențiile celor care și-au pus speranța să evite cozile de la ghișee pentru a depune formularul 600 prin intermediul Spaţiului Privat Virtual. Până pe 31 ianuarie, Fiscul se așteaptă ca în jur de 210.000 de contribuabili persoane fizice să completeze și să depună respectivul document ce reprezintă „Declarația privind venitul asupra căruia se datorează contribuția de asigurări sociale și cu privire la încadrarea veniturilor realizate în plafonul minim pentru stabilirea contribuției de asigurări sociale de sănătate”. Ca să evite înghesuiala de la sediile ANAF, reprezentanții Fiscului au făcut posibil ca începând din data de 15 ianuarie 2018, formularul 600 să poată fi transmis și în format electronic „La nivelul ANAF (Agenția Națională de Administrare Fiscală – n. red.) au fost dispuse toate măsurile organizatorice necesare în vederea asigurării realizării procesului de depunere și prelucrare facilă și rapidă a formularului 600. În acest sens, contribuabilii au la dispoziție și posibilitatea transmiterii acestui formular fără a se deplasa la sediile ANAF, prin poștă, cu confirmare de primire, urmând ca, începând din data de 15 ianuarie 2018, formularul 600 să poată fi transmis și în format electronic, de pe portalul www.anaf.ro”, a informat Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Căderea site-ului, în plină campanie de strângere a formularului, este o lovitură contribuabil și înseamnă un semnal de alarmă pentru capacitatea ANAF de a gestiona această situație, foarte controversată. Persoanele fizice care au obţinut venituri extra-salariale cumulate de minim 22.800 lei în 2017 trebuie să depună respectivul documentle şi contribuţia de asigurări sociale de sănătate. Fostul șef al ANAF Gelu Diaconu susține că persoanele care preferă varianta online trebuie să utilizeze certificatele digitale procurate contracost, aducă 30-35 de euro pe an. El spune că de fapt nu e vorba de 210.000 de contribuabili, așa cum susține Fiscul, ci 400.000 care trebuie să depună declarația 600 pentru contribuțiile aferente veniturilor din alte surse în afară celor de natură salarială.<

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4533 Articole
Author

1 Comentariu

  1. Mai lipsea SPLIT TVA Obligatoriu pentru TOATE firmele si COLAPSul era gata!
    Rusine, incompetentilor!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.