Comisia Europeană urmărește îndeaproape procesul legislativ din România

Comisia Europeană anunță luni că urmărește îndeaproape procesul legislativ din România și posibilele modificări ale legilor justiției și ale codurilor penale, subliniind importanța consultării Comisiei de la Veneția și asigurarea transparenței.

„Comisia urmărește îndeaproape procesul legislativ din România și posibilele modificăi ale legilor justiți și ale codurilor penale. În cel mai recent raport, în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (CVM), Comisia a subliniat că Guvernul și Parlamentul ar trebui să asigure un proces legislativ deschis, transparent și constructiv privind legile justiței. De asemenea, Comisia a subliniat în mod clar importanța consultării Comisiei de la Veneția, ca o parte esențială a generării de încredere în aceste reforme”, se arată într-un răspuns al Comisiei Europene.

În documentul citat, remis agenției MEDIAFAX, se arată că în cursul săptămânii trecute, Consiliul a adoptat concluziile privind cel mai recent raport al MCV, care „solicită autorităților române să abordeze în totalitate recomandările formulate de Comisie pentru a încheia cu succes procesul MCV”.

Comisia juridică a Senatului a dat luni raport favorabil cu amendamente admise la Legea ANI, care prevede că interdicțiile aplicate parlamentarilor pe baza rapoartelor ANI şi la care s-a constatat nerespectarea prevederilor legale privind conflictul de interese în perioada 2007-2013 încetează de drept. În Parlament se află și legea privind statutul magistraților, modificările la codurile penale, pentru punerea în acord cu deciziile CCR, dar și organizarea judiciară.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

3 Comentarii

 1. Ne lasă partenerul strategic , ne ia UE … , ne lasă UE … se trezește Klemm … , și … , uite așa bîhîie Romănia de atîta democrație și autodeterminare … ! Ce contează că 90% dintre romăni sunt la cheremul huliganilor occidentali … , important e ca politicienii și lucrătorii din instituțiile de forță și administrația centrală să o ducă bine … ! Se face balet pe spinarea romănilor … !

  • Corect!
   Propun ca Dragnea si Tariceanu sa ceara in Parlamentul Roamniei Vot pentru Iesirea Romaniei din UE, NATO!
   Sa ne mai lase in pace si UE si SUA, ne-am saturat!
   Ba, mai mult, Dragnea si Tariceanu sa-i invite IMEDIAT Acasa, in Romania pe cei aproape 4 Milioane de Romani plecati la munca, sunt Locuri de munca suficiente, iar ei vor PIERDE oricum Dreptul de a LUCRA Legal in UD daca Romania iese din UE!
   Ce ne trebuie UE?
   Noi vrem sa fim TOTI Teleormanistanul lui Dragnea!
   Asa ne vor lasa in pace cu penalii nostri!

 2. Solicit ca militari NATO sa protejeze dreptul romanilor de a protesta !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.