COMVEX, o nouă premieră în portul Constanţa

Premieră pentru Portul Constanța – Grupul TTS și COMVEX au operat încărcarea unei nave în regim combinat – la dană și, apoi, la unul din cele două terminale de geamanduri ale TTS prin transbord direct, scrie FinancialInteligence.ro.

Nava acostată la dana Comvex a încărcat 110.000 tone marfă dinspre ambele borduri simultan: direct din stoc cu echipamentele Comvex, și, la celălalt bord, în transbord direct din barje cu macaralele plutitoare TTS. Nava a ancorat apoi la unul dintre cele două terminale de geamanduri ale TTS din rada interioară a portului Constanța, unde au fost încărcate 60.000 tone minereu, în transbord direct barjă – navă.

Navele din clasa Capesize sunt cele mai mari nave maritime – putând ajunge până la capacități brute de încărcare de 400.000 tone.

Această navă este prima operată la terminalul de geamanduri nr. 2 al TTS, de la reabilitarea și operaționalizarea acestuia în septembrie 2022. Trei companii din Grupul TTS sunt angrenate în operațiune: TTS Operator realizează transbordarea directă din barje în navă utilizând macaralele proprietate TTS, în timp ce marfa este transportată la navă utilizând barjele CNFR Navrom Galați.

În paralel, activitatea de transbordare cereale din Ucraina la terminalul de geamanduri nr. 1 al TTS se desfășoară în flux continuu. În zilele următoare cea de-a șasea navă – avizată deja pentru intrarea în port, urmând să ancoreze la terminalul TTS pentru încărcarea a 33.000 tone de porumb.

Operaționalizarea celor două terminale de geamanduri ale TTS, realizată în a doua jumătate a anului, a condus la creșterea fluxurilor de mărfuri operate de către Grupul TTS, prin eliminarea din lanțul a danelor și a spațiilor de depozitare din Portul Constanța, navele putând fi încărcate sau descărcate în larg.

COMVEX SA, de 30 de ani, mereu pe val

Grupul TTS este lider pe piața serviciilor logistice integrate și transport pe ape interioare de mărfuri solide vrac – materii prime minerale, produse agricole și produse chimice, din bazinul Dunării.

COMVEX S.A. este lider pe piață, specializat în manipularea, depozitarea și transbordarea materiilor prime solide vrac – minereuri de fier, cărbuni, cocs, bauxită, operând cel mai mare terminal specializat în din arealul Mării Negre, cu o suprafață de 70 hectare în sudul Portului Constanța.

Terminalul COMVEX este singurul terminal pentru operarea mărfurilor solide vrac din arealul Mării Negre ce are posibilitatea de a acosta nave din clasa Capesize.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

2 Comentarii

  1. „TOTUL pentru FRONT,TOTUL pentru UCRAINA”….NIMIC pentru Romania!!.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.