Consilier de premier, sub control judiciar

Darius Vâlcov, proaspăt consilier al premierului Viorica Dăncilă, rămâne sub control judiciar. Decizia a fost dată de magistraţii Tribunalului Dolj, după ce l-au audiat pe fostul edil de Slatina în dosarul în care acesta este judecat pentru luare de mită şi trafic de influenţă. Potrivit DNA, în perioada noiembrie-decembrie 2012, Vâlcov, în calitate de primar al municipiului Slatina, i-a pretins unui om de afaceri, denunţător în acest caz, 10% din sumele încasate de societatea acestuia de la Primăria Slatina. Procurorii mai spun că, între 21 ianuarie şi 13 iunie 2013, Vâlcov a primit, în mai multe tranşe, peste două milioane de lei, astfel încât denunţătorul să nu întâmpine probleme în derularea contractului şi să primească banii la timp pentru lucrările efectuate. Contractul avea ca obiect izolarea termică a faţadelor a 131 de blocuri din Slatina.  Valoarea acestuia era de aproape 25.000.000 lei fără TVA.

În ciuda problemelor pe care le are cu justiţia, Darius Vâlcov este considerat ”un om de o valoare rară din punct de vedere economic”. Declaraţia a fost făcută de Liviu Dragnea, care a mai precizat că Vâlcov ”a fost tot timpul la Guvern”, iar Executivul ”beneficiază” de sprijinul acestuia.

”Darius Vâlcov a fost la Guvern tot timpul. A lucrat la Guvern tot timpul şi a sprijinit cele două guverne şi sprijină în continuare. Este un om de o valoare rară din punct de vedere al… din punct de vedere economic şi este cel care împreună cu mine şi cu încă doi colegi am lucrat efectiv la programul de guvernare, care e obligatoriu să fie pus în practică”, a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat despre problemele penale ale acestuia, liderul PSD a replicat: ”Domnul Darius Vâlcov are dreptul să trăiască şi să se plimbe liber şi, atâta timp cât are aceste avantaje să spunem, doreşte să ajute şi cu tot dragul”.

Cercetat în mai multe dosare penale, Darius Vâlcov a fost numit marţi , în funcţia de consilier de stat în aparatul propriu al primului ministru, potrivit deciziei Vioricăi Dăncilă, publicată în Monitorul Oficial.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

7 Comentarii

  1. Romania n-a mai gasit in 30 de ani de la,,,, o asa „mare valoare”.TRAGIC!!!!! Asta e ca o…..comoara….la ce avere are el …..tablouri…. maruntis…cavouri….etc.Dece nu este lasat omul sa-si vada de procese si,chiar sa si raspunda in fata justitiei independente ? Raspuns…este de neinlocuit !!!!!!

  2. Mare mafiot. Nu inteleg de ce nu-l condamna. Si de ce il coopteaza guvernantii. Si nu oricine: prim ministrii…….

  3. Hai Viorica,nu te lasa,aduna-i pe toti vargatii in jurul tau si arata-ne tu ce inseamna prezumtia de nevinovatie.Stii ceva ,Vasilico,prezumtia poate functiona daca,fiind intr-o functie publica,ti se descopera ceva urat in urma.Problema este daca te accepta votantii cu pete pe fata.Ce-ar fi sa ai un premier cu „buba”?Ponta a plecat din cauza asta.Crezi ca un consilier de premier este mai putin expus acestei judecati?Cercetarea parchetului te exclude din randul celor demni sa conduca pana se va dovedi contrariul.Daca ti-e indiferent ce crede opinia publica atunci de ce nu te inconjuri tu de toti ticalosii nedovediti inca?Fii farul lor calauzitor in argumentarea prezumtiei de nevinovatie la nivel guvernamental.De ce a plecat de la interne consilierul X?De rusine a plecat,dar bunul simt i s-a desteptat dupa ce a fost descoperit.In cazul Valcov se stie a are dosar si totusi tu,”cea neconflictuala” ,alimentezi conflicte in numele „statului de drept” aducandu-l pe post de dadaca guvernamentala.Nu crezi ca ar trebui sa construiesti statul de drept cu oameni drepti,nebanuiti de nimic?

  4. Pentru o țară tembeliza(n)tă, Vâlcov ăsta zici că-i manelistul Florin Salam….

    • „Manelistul” asta a fost un foarte bun ministru de finante, oricat de mult l-ati balacari voi si oricate poze tampite ar afisa autorii articolelor denigratoare la adresa lui!…Credeti ca PSD-ul l-ar baga in seama daca nu ar fi un bun profesionist? Nu vedeti ca PSD-ul a revenit la Teodorovici, desi era din grupul lui Ponta? De ce? Pentru ca si Teodorovici a fost un excelent ministru de finante, care n-ar fi trebuit sa plece nicicand din functie.

  5. Cel mai vesel hot din lume! Darius asta ar trebui sa concureze pentru mai multe recorduri in Guiness Book of Records. Poate mai castiga niste dolarei cu care sa-si construiasca cavouri in care sa adopastesca tot ce a furat, laolalta furturile lui Dragnea si el mare amator de morti in special la alegeri, atunci cand rascoleste cimitirele patriei in cautare de electorat PSD-ist.

  6. Darius Vilcov a fost atacat de sistemul judiciar manipulat de Vatican , dupa ce a refuzat in capacitatea de ministru de finante sa mai imprumute bani de la escrocii FMI , care-i tot banca Vaticanului .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.