Copiii învaţă mai uşor limba engleză cu ajutorul tehnologiei

Accesul la internet şi gadgeturile de ultimă generaţie sunt parte din rutina zilnică a copiilor şi adolescenţilor din zilele noastre. Un grup educaţional a lansat o metodă inovativă de a învăţa limba engleză cu ajutorul tehnologiei.

Au fost lansate aplicaţii mobile, care pot fi accesate de pe tablete sau telefoane inteligente şi îi ajută pe copii să înveţe o limbă străină sub atenta coordonare a profesorilor.

Sunt materiale educaţionale care utilizează o tehnologie de ultimă generaţie, numită realitatea augmentată, ce permite copilului să interacţioneze cu materialul clasic de învăţare, iar “cartea” îi răspunde, la propriu, cum se pronunţă corect expresiile în limba engleză. Astfel, cel mic va învăţa să vorbească o limbă străină în mod corect.

Realitatea augmentată este o apariţie a noilor media şi se caracterizează prin accesul maselor la Internet, afaceri electronice, Web 2.0, Social Media, e-learning, e-servicii, precum şi universalizarea PC-ului şi a dispozitivelor mobile personale.

Aplicaţii precum Fun with Flupe Englih Words, Jump with Joey – magic wand, Dragon Tales – magic wand şi Helen Doron Radio oferă o abordare rapidă, eficientă şi distractivă pentru a-i ajuta atât pe copii, cât şi pe adolescenţi să înveţe să scrie, să citească şi să vorbească în limba engleză. Prin această metodă, participarea adulţilor este minimă, copiii aprofundând în mod natural cunoştinţele acumulate.

Aceste aplicaţii au ajuns deja în România, fiind folosite la Centrele Helen Doron English cu scopul de a suplimenta eficienţa materialelor de învăţare.

“Aplicaţiile sunt disponibile în Google Play şi Apple App Store”, declară specialistul în educaţie Ştefania Filip, coordonatorul Centrului Helen Doron English.

Internaţional Helen Doron a lansat în cadrul Conferinţei Internaţionale a Francizaţilor 2015 din Croaţia noi tehnologii hi-tech menite să-i ajute pe copii să înveţe mult mai repede şi uşor limba engleză. Helen Doron English este o instituţie internaţională cu un succes de 30 de ani în predarea limbii engleze pentru copii de la 0 la 18 ani.

Recomanda