Cornel Nistorescu: Ne-a bătut Dumnezeu

Instituțiile publice din România sunt într-o decădere „cum n-a mai fost niciodată”. Acest lucru se întâmplă și din cauză că oamenii de valoare din această țară refuză să se implice într-un stat birocratizat, plin de sinecuri politice și oameni fără niciun pic de interes față de cetățean. Este opinia exprimată de Cornel Nistorescu, jurnalist, în ediția de aseară a emisiunii Marius Tucă Show.   

Directorul cotidianul.ro susține că, totuși, există  o soluție: Mobilizarea oamenilor de valoarea care nu se implică.

„Săîncercăm să recondiționăm, să relansăm condiția cetățeanului. Să se implice în a avea atitudine, în a se implica în organizații. Dacă nu recondiționăm condiția cetățeanului, dacă nu o repunem în drepturi, dacă nu-i dăm  lui  sentimentul că are putere, ne-a bătut Dumnezeu”, a declarat Cornel Nistorescu.

INVITAȚIE LA DEZBATEREA PUBLICĂ „Un pas spre România cetățenilor”

Nistorescu a criticat și influența politică asupra presei, evidențiind faptul că aceasta poate afecta capacitatea jurnaliștilor de a aduce în discuție subiecte relevante și de a investiga problemele reale din societate.

„Presa abordează dezbaterile publice, dar privește în vreun fel cauzele care au dus la exploziile care le-am văzut? De exemplu, la felul în care funcționează instituțiile, la viciile lor, la felul în care fac promovările în instituții?… Să nu mai vorbesc pentru că îmi vin numai cuvinte urâte.”, spune Nistorescu.

Emisiunea poate fi urmărită pe mariustuca.ro, miscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook  Marius Tucă și Gândul, și pe canalul de YouTube Gândul. ”Tineți aproape!”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 18

39 de Comentarii

 1. Divinitateanu are nimic aface cu nemernicia din Ro! Educatie precara, atat la scoala cat si in familie!

 2. Securistii cei noi care detin puterea reala in Romania nu au nevoie de institutii ale statului decat pentru pastrarea imaginii ca Romania este un stat normal. Ei sunt cei care le faulteaza de 30 de ani.

 3. fi si securitatea si jigodiile comuniste dar si romanilor le-a placut!
  Cei care muncesc sunt alungati in aplauzele vecinilor pizmasi!
  Au mai fost cazuri in anii nazismului si comunismului, te reclamau sa-ti ia averea, postul…
  Cum este posibil ca pe la sate sa se vanda agoniseala de o viata cu 10-15000 de euro??
  Din cauza cui?
  Nea Cornele, natia noastra nu suporta desteptii iar FORMA ACTUALA DE VOT, incurajaza pomanagii si izmenarii, nu oamenii educati.

 4. CE ÎNSEAMNĂ VALOARE-FIE EA UMANĂ=CULTURALĂ,ARTISTICĂ…; FIE EA MATERIALĂ=TEHNOLOGIE,BUNURI ETC-VALOAREA SE CONCRETIZEAZĂ ÎN SOCIETATEÎN„PIAȚĂ” NU ÎNTRE PATRU PEREȚI” DECI UNDE-S OAMENII DE VALOARE?(oamenii de valoare din această țară refuză să se implice într-un stat birocratizat)—nu-i mai avem, nu se mai formează,!!!

 5. Ajunse și Nistorescu Mafalda din Mama Omida – pe toate le știe ca Oracolul din Bălcești.
  Le-o ști dar tare puține – spre nimic – dă din casă. Și-atunci, ce mai chichirez gîlceava, doar să dansezi și tu în Corul Bocitoarelor?
  Nu că nu se poate schimba nimic în bine dar tot ce ne-am putea noi propune, în vremea asta, este să nu facem mai rău decît e cazul. Cît despre oameni, sigur că nu-s buni dacă nu-i cheamă Nistoreacu, Cristoiu – tot d-ăștia cu capu mare.

 6. Probabil că optimismul contagios este direct proporțional cu vârsta și invers proporțional cu acel calcul rațional adecvat celor de până în 60 de ani. Maestrul Nistorescu are un vis, asemănător cu al lui Martin Luther King, anume ca toți cetățenii valoroși să-și dea mâna și să se implice. Apoi vine rațiunea ca un duș rece pe nepusă masă și-l întreabă: În ce să să se implice, în numele căror idei, pentru cine și cu ce scop? Îmi vine în minte constatarea dezolată a marelui Țuțea: Am suferit 13 ani în temniță pentru un popor de idioți! Aviz și altor amatori ai oniricului naiv!

 7. Primul si marele lucru pe care membri Platformei il poate face este sa ii elibereze pe romani de sentimentul propriei lor importante elitare.
  Apoi, sa se lepede de mentalitatea etatista.
  Elitismul etatist denota lipsa unui sentiment pentru libertate, de unde pustia conceptuala vehiculata (ex. Marga, Suian).

  Solutiile sint simple si cunoscute de 2-3 secole!

  Ele constau in:
  – eliminarea impozitului pe proprietate si venit, impozite pe profit sub 10%
  – moneda neinflationista, cu acoperire in aur, vehicul fiduciar (de incredere) al valorii in tranzactii si in pastrarea efortului de viata (munca economisita din care se asigura banul alb pentru ziua neagra, doctorul si pensia)
  – eliminarea fictiunii legale a ‘corporatiei’ (creatura a statului) si inlocuirea ei cu parteneriate (bazate pe contract)
  – eliminarea capitalismul de stat (statul keynesian)
  – restringerea constitutionala a statului la functiile justitie, politie, armata si, in vremea globalismului totalitar, identitate
  – libertatea de constiinta incluzind dezetatizarea educatiei

  Pare greu de crezut ca astfel de lucruri nu sint cunoscute de educatori asemeni celor mentionati. Pare lipsit de speranta, faptul ca astfel de lucruri trebuiesc amintite/predate romanilor in comentarii la ziar sau prin telegrame, cind taxele lor sint supte de gaura neagra a educatiei de stat.

  Cinismul si ‘neincrederea’ romanilor in stat sint de fapt o expresie a principiul fundamental al opozitiei dintre stat si societate (indivizi, comunitati, asocieri voluntare pentru profit sau nu).

  Macar atita sa retina onoratii participanti la Platforma si primul salt gigantic pentru Romania va fi fost facut. Daca acest lucru e asumat, atunci ei vor intelege ca singura lor menire posibila este sa reintoarca libertatea romanilor: adica sa dea inapoi statul.

  Complet, Telegrama
  anon . to / YrvTfl
  si urmatoarea.
  CC email platforma.

 8. Nu se implica din cauza ca au vazut ce troaca de laturi este politica rromaneasca si daca incerci sa intri in toata aceasta mafie, risti sa te trezesti la puscarie sau desfiintat ca personalitate si ca om.
  In politica rromaneasca rezisti doar daca abdici de la toate principiile morale si daca te raliezi mafiei din acest stat mafiot.
  ,,Traim intr-un stat mafiot”……[Rumburak]

 9. La fel ca si in alte tari, Romania are acelasi procent de oameni de valoare ai locului. Plusul existent in
  acele tari il dau cei veniti. Cine locuieste afara realizeaza acest adevar deci sa o lasam moale cu asa zisa lipsa de carte idin Romania. A bagat profesorul Marga diversiunea cu ‘prostocratia’ si toti prostii (reali) au imbratisat-o aratandu-i pe altii cu degetul. Degeaba ai cetateni de valoare daca nimeni nu-i vrea implicati iar in sistemul romanesc actual a te implica singur este greu daca nu faci un pact cu baietii care conduc. Ori si aceasta este o alta cauza a neimplicarii celor valorosi pe langa altele. Ramane varianta tentanta a pleca afara.

 10. A fost incompleta analiza, ma asteptam la mai multe subiecte analizate, mai dur ca de obicei. Oricum, o analiza buna pentru entitatea „Chiriasi in propria-mi casa cumparata, in tara mama”! Sau, „trafic intens de masini grele cu cerealele +, ale altor tari- ciolacu ursarul mincinos notoriu”!

 11. CE ÎNSEAMNĂ VALOARE-FIE EA UMANĂ=CULTURALĂ,ARTISTICĂ…; FIE EA MATERIALĂ=TEHNOLOGIE,BUNURI ETC-VALOAREA SE CONCRETIZEAZĂ ÎN SOCIETATEÎN„PIAȚĂ” NU ÎNTRE PATRU PEREȚI” DECI UNDE-S OAMENII DE VALOARE?(oamenii de valoare din această țară refuză să se implice într-un stat birocratizat)—nu-i mai avem, nu se mai formează,!!! e 11:49 și postarea de la 10:39 nu …

 12. SCHIMBAȚI FORMATUL JURNALULUI LA FORMA AVUTĂ ANTERIOR ! LITERELE SÎNT PREA MICI ,CITITUL ESTE OBOSITOR !

 13. **oamenii care au lucrat toata viata la stat, sa „scape” de oamenii de la stat…si tu cum vrei ca acesti oameni care toata viata lor au lucrat la stat, sa dea afara oamenii de la stat…??…**

  da, asta spuneam despre masele de tov-antzi asigurate de lichele si parazitii Romaniei de 33 de ani! Felicitari pentru emisiune, Domnilor. ceusescu si pe-ce-re s-au reinventat. de 33 de ani. Domnul Nistorescu este un roman care spera, asemenea unora dintre noi, in reformarea sistemului, cu respectarea cetateanului. Domnule Nistorescu, noi visam un Ronald Reagen la putere… ar putea fi, insa putreziciunea este atat de mare, incat acesti oameni, care inca exista, nu vor fi lasati niciodata… si apoi ma uit si la majoritate: din pacate fiecare este pe felia lui „sa i se dea” sau „sa i se faca” ceva. aveam un unchi indepartat, in varsta, pensionar, care tot timpul spunea: votez cu cine IMI DA! nu contau valorile, NU CONTA LIBERTATEA, ci doar ce si cat „se da”! acestia sunt din pacate romanii cu mentalitatea mostenita de la causila: „SE DA carne la colt!” hai cu scaunele la coada…
  Excelenta emisiune!

 14. Cornel spuneti că:
  „oamenii de valoare din această țară refuză să se implice într-un stat birocratizat”
  Adevărul e că oamenii de valoare NU se aruncă la Troaca cu Porci
  Când te bagi în troacă, te mănâncă porcii sau devii ca ei,
  perfizi,corupți, escroci, hoți.
  Din păcate în realitate oamenii de valoare SUNT PUȚINI…deoarece
  Valoarea necesită lUCIDITATE, INTEGRITATE, INTELIGENȚĂ, COMPETENȚĂ.
  *
  „Există o soluție: Mobilizarea oamenilor de valoare care nu se implică”
  Da ar fi o solutie, numai că în Romania principalele probleme sunt,
  Mentalitatea si Coruptia generalizată.
  Mentalităti de Servilism, Feudalism, Ortodoxism.
  Oamenii de Valoare sunt Foarte Puțini, Prostia e Numeroasă.
  Proștii Nu-și dau seama sau Nu vor să Accepte că sunt Proști
  astfel ei continuă cu actiunile lor Stupide – Distructive.
  Proștii vor numaidecât să fie la Putere și în Control !
  Coruptia Generalizată – a cuprins cam toată clasa „intelectuală”
  si Societatea…astfel cam toti sunt Complici.
  Un popor care votează Perfizi, Corupți, Escroci, Hoți, Penali
  și Trădători de Țară, Nu este Victimă… Este Complice.
  Sistemul întreg e PERFID și PUTRED.
  La un moment dat se va PRĂBUȘI si Ne Va Afecta Grav Pe Toti.

 15. Din categoria implicarii oamenilor de valoare , Tuca este un caz : s-a refugiat pe net ! Tuca are o emisiune care ar merita sa intre intr-o grila a unei televiziuni sau macar sa fie preluata si redifuzata de o televiziune sau chiar la radio . Eu, de pilda , de cand a plecat de la Aleph , nu il mai urmaresc, din motive tehnice … Probabil ca exista multe blog-uri pe net ce ar merita vizionate , dar parca tot pe televizor exista un confort si o disponibilitate mai mare ! Raspandirea pe net si amestecarea unor personalitati de prima mana cu oricine vrea sa-si faca un podcast este un imens de deserviciu adus informarii celor care nu au net ! Ar fi corecta o anumita ierarhie de valori , pe net pot sa-si faca nume doar cei care nu au loc intr-o televiziune si nu cred ca e cazul lui Tuca ! Cristoiu , de pilda , are si propria televiziune pe net , dar redifuzeaza pastila si pe Metropola Tv!

 16. D-le NISTORESCU , NU NE-A BATUT D-ZEU, CI NE_AM BATUT NOI SINGURI JOC DE ORICE DIN TARA ASTA !!!TRAIASCA EROII TIMISOAREI !!! MARELE EROU CARE ATUNCI CAND A OPRIT TAB-UL ,SA NU II CALCE A LOVIT CU TOPORUL IN CAP ( MORTAL ) ACEL SOLDAT CARE IL CONDUCEA !!! COLEGII SOLDATULUI , S_AU SPERIAT SI AU DESCHIS FOCUL !!! CA DE-AIA AVEAU ARME !!! ASTAZI , TRONEAZA IN MAREA PIATA UN MONUMENT IN CINSTEA ACELUI CRIMINAL !!! SA MA CONTRAZICA CINEVA !!!

 17. @Constantin din Iași:
  Formatul literelor e acelasi din totdeauna. Doar din laptop sau telefonul proprii poti sa schimbi marimea literelor sau textul. Dumitale doresti scris mare, modifica literele si textul din propria aparatura, da?

 18. Puterea este Ego (cele 3 chakre inferioare), puterea personala este Esenta (chakra inimii si mai sus). Sentimentul ca ai putere este un simulacru de realitate introdus de cabalisti in mentalul colectiv. O modalitate de a gasi puterea personala este cautarea Adevarului, nicidecum sa te amesteci in troaca cu porcii.

 19. E greu ca oamenii de valoare , specialisti , experti , sa se implice in habarnismul politicienilor romani. Pai , „habarnistul de partid” este cel mai tare , azi e bun ca ministru al muncii , maine e bun ca ministru al sportului , poimanine ca ministru al sanatii , sau al invatamantului , etc., etc. Oamenii de valoare , n-au ce sa caute in ciorba asta! Nu le da voie bunul simt, cinstea si constiinta propriei valori! E o lupta pierduta din start sa se lupte cu habarnistii politici! Asa o fi si-n alte tari ? Putin probabil.

 20. sarcina mobilizarii este logic si material a PRESEI, cate cazuri de lauda si promovare a persoanelor competente au aparut in presa : niciunul, deci daca gornistul nu suna cum sa se mobilizeze acestia ( gaste nu mai avem ca sa se agite ele ca le-au medaliat altii). cand a fost demolarea unora sau a unor initiative sau actiuni a fost nebunie . Deci astept autocritica

 21. V-ati invatat sa fie forumul doar al vostru, al lingailor Putinantropului Antropoid, cand va scaldati dupa bunul plac in troaca criminalului de razboi kremlinez?
  Din cauza voastra am avut niste la conducere, precum Petrov si Ciolannis sau guverne imbecile precum PNTCD, USR si PNL. I-ati votat cu mainile si picioarele, erati innebuniti sa-i vedeti pe tron la Cotroceni, iar acum ii scuipati.
  Uite ca romanii gandesc altfel……[Rumburak]

 22. Domnule Nistorescu, nimeni nu cedeza puterea politică și economică de bunăvoie! Niciodată! Aceste schimbări majore se fac prin revoluții. Cine mai e nebunul care să-și riște viața văzând ce să întîmplat în 90😂?

 23. & Care sunteți de părere că ziariștii ăștia celebrii, Nistorescu, Tucă, Ion Cristoiu, Roșca Sănescu, Chireac, Turcesu, Gușă, Ioanițoaia, Banciu, cei care vor să publice la mass-media, să facă cel puțin o lună pe an, zile de muncă necalificată în diverse domenii, șantiere, agricultură, fabrici, comerț, instituții, sănătate, plăți necalificați, ca să aibă habar și despre ceea ce publică, acești ,,maeștrii ai condeiului”, ?

 24. & Deci, se poate face o reglementare, care ziarist, jurnalist nu are o lună de muncă necalificată pe an, nu mai publică la presa oficială și autorizată, publică la liberă exprimare la comentarii pe site-uri, ?

 25. & ,,Mână, birjar! (Mână, birjar)
  Song by Jean Moscopol”
  ,,Birjarii jurnalismului” , ?

 26. & ”Libertate de exprimare”

  ”Fainoșagul de la presă
  I-a făcut birjari cu lesă,
  La stăpânul care are
  Ce să le dea de mâncare , !”
  ‘ ?

 27. Cei care gandim noi ca sant valorosi si nu se implica din cauza ca pot fi terfeliti nu sant asa de valorosi defapt.Intelectialii patrioti cu adevarat valorosi sant cei care au afruntat si combatut comunismul cu fata lui hidoasa in numele si pentru NATIA Romana si bunastarea tuturor etniilor conlicuitoare.Astazi intelectualii aceia nu mai exista si nu e nimeni demn sa le pronunte numele.

 28. ce om cu cap, profesionist onest vrea sa stea langa actuala clasa politică??

 29. Dom Cornel, uneori va urmaresc, va mai citesc, ce mai…
  pe bune, sunteti unul dintre cei mai talentati jurnalisti, desi uneori, mai ales in chestii de sistem international, nu va impartasesc parerile.
  am un mic gand acum, fara sa ma mai uit la emisiune, stiu in mare despre ce este vorba.
  pana acum nu ati observat ca sunt toate institutiile infestate de secu, de nomenclaturisti, de amante si de interlopi, dar si de cretini?
  serios, acum e tarziu, iesirea dumneavoastra cu acest adevar este tardiva, acum va puteti „bucura” cu toata inima de rezultat.
  va urez succes si va voi urmari in continuare, ce e drept, dupa posibilitati. cele bune, maestre!

 30. Dar poți să-l bate și pe Cotidianul, pentru că ține un articol mincinos și sovin (Apel….) pe pagină săptămâni întregi, fără să permită măcar vreun comentariu nou. Și care este scopul?

 31. Sa nu lovim presa. E singura care mai face ceva in tara.
  Sa-i aratam frumos drumul. O sa inteleaga ea…

 32. practic in ultimii 4 ani , după sept 2020
  1.ce a facut AVP pt drepturile românilor in ultimii 4 ani?cIORBEA N-A FOST BUN PT AL 2 LEA MANDAT ??
  2. dar PROTECTIA DATELOR CETATENILOR, unde blonda a mintit că are 18 ani vechime jutridică cumulând ilegal si consilier la ANI, CRUCEA ROSIE, dr in drept comercial?

 33. DA, VOI PRESA SI SECU L-ATI ADUS PE BASE 10 ANI, 2 MANDATE +2 REFERENDUMURI,
  ați trecut sub tacere REFORMA MACOVEI, DESFIINTAREA SIPA, SIIJ, daniletii de sv, buc, mh cu oensie de 3o mii net???

 34. Atata timp cat cetateanul de rand, care spune adevarul, e cenzurat, blocat si/sau, mai grav, se alege cu contul sters de pe retelele de socializare tocmai ca a spus adevarul si l-a sustinut cu dovezi, inseamna ca cetateanul de rand nu prea conteaza in ochii politicienilor(decat la alegeri), in fata justitiei, a CCR, etc.
  In Romania anului 2023, cenzura este mult mai mare si mai grava decat inainte de decembrie 1989.
  Eliminarea cenzurii de orice fel si pedepsirea ei cu ani grei de puscarie si despagubiri morale consistente de cel putin 100 000 Euro, ar fi un prim pas pentru reabilitarea demnitatii cetateanului de rand.
  Insa, daca continua sa fie bun doar cand plateste impozite si taxe astronomice si cand sunt alegeri, cetateanul de rand nu va avea niciodata incredere in politiciei si in institutiile statului.

 35. am lucrat intr-o instituție bugetara.
  Șefii mei citeau pe silabe iar salariul erea fixat în funcție de apartenenta la partidul unic.
  Au adus un altul, i-au dat salariu dublu, chit ca și asta le semăna.
  Grecia a scăpat ieftin, fata de ce vom păți noi…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.