Criza „pompierilor atomici” din PNL

Agitat ca un buric al pămîntului vîrît în politică, Rareș Bogdan nu pierde nici un prilej pentru a mai lansa cîte un panseu de Bulă. Amenință, laudă, promite, hămăie cu vocea sa pițigăiată, într-o limbă română sugrumată de lanțurile gramaticii și se vrea băgat în seamă.

La Slujba Laudei Liberale de duminică, Buricul Pămîntului a chemat Partidul Național Liberal la rugăciune.

-”Să vă rugați pentru sănătatea lui Ludovic Orban”, a zis el, ca și cum obraji supți și fața căzută a premierului ar trăda probleme serioase de sănătate. Dacă îi chema să se roage pentru mintea lui Ludovic Orban am fi înțeles! Omul chiar are nevoie! Criza de idei trădează o criză de gîndire a liberalilor și lungă ca un tren de marfă. Ea poate fi observată și în ce-i privește pe ceilalți, inclusiv pe Rareș Bogdan. Să-l numești pe primul ministru un „Pompier atomic” este ca și cum ai zice „Eu, Bulă sunt vocea Sasului Divin!“

Nu știu cât de bine v-ați fi simțit, dacă făceam emisiuni. Nu mulți, vreo 3-4 dintre dumneavoastră. Orban e un pompier atomic și comunică și pentru dumneavostră”.

Ce vrea să spună Buricul Atomic despre Pompierul atomic? Că este de rîsul lumii ca și personajul mexican al lui Miguel Delgado? Nu cred că Rareș Bogdan știe ceva despre dimensiunea comică a Pompierului atomic, filmul mexican al lui M. Delgado, după cum nici Klaus Iohannis nu s-a găndit la o comedie cînd s-a umflat în pene și s-a botezat singur „un fel de Pompierul atomic”.

Pentru Iohannis, Orban și Rareș Bogdan, personajul caraghios din filmul lui Miguel Delgado este un erou. Altfel spus, Klaus Iohannis nu s-ar fi botezat singur ca fiind „un fel de «Pompier atomic» care a prevenit prăbuşirea României”.
De ce i-aș lua pe cei trei politicieni ca fiind altceva decît niște Pompieri atomici, mai ales că această denumire (poreclă) și-o asumă singuri? Mai mult, ea i s-ar potrivi de minune și lui Florin Cîțu, și lui Ion Ștefan, și lui Victor Costache, chiar și în variantele feminine ale miniștrilor Raluca Turcan și Violeta Alexandru (Bau). Cultura lor a ajuns pînă la comedia respectivă și toată țara este raportată numai la ea. De Caragiale fug ca de dracu, iar de personajele lui Shakespeare se tem pentru că le zgîlțîie frica!
Ce a vrut să spună Klaus Iohannis botezîndu-se singur ”Pompier atomic”?
Dar Ludovic Orban?

Închei prin a vă spune, intrăm într-o perioadă tulbure, haide să fim cinstiți, cu 21% în Parlamentul României și cu o susținere eterogenă, care este asigurată de mai multe grupuri politice, cărora celor mai mulți le mulțumesc pentru sprijinul pe care mi l-au dat, dar în multe situații gândesc altfel decât noi, sunt încă prizonieri ai unor altor concepte de dezvoltare a României. Cu 22% este foarte greu să guvernezi România”, a spus premierul Ludovic Orban.

O spun limpede, nu știu ce se va întâmpla în Parlament, dar vă zic clar, nu mă las judecat de actuala majoritate din Parlament, care nu are nicio legătură cu interesul României”, a completat el.

Nu îmi este teamă de ei și, indiferent, ce se va întâmpla în următoarea perioadă, noi avem un singur lucru de făcut, să răspundem așteptărilor românilor, să ne ducem către fiecare român, să le arătăm visul nostru, credința noastră și puterea de a le realiza, să reușim în toate alegerile care vor urma, indiferent că sunt alegeri într-un tur, în două tururi, cu alegeri directe, cu alegeri indirecte, că o să fie parlamentare la termen sau anticipate, să câștigăm alegerile, pentru că doar astfel România poate să ajungă la realitatea pe care o visez eu și o visați fiecare dintre voi”.

După mintea lor, România arde sau se dărîmă și ei ca niște pompieri sîrguincioși, devotați și meseriași opresc prăbușirea României.

Să ne înțelegem! Datele economice ale României, la instalarea PNL, oricît le tot bombăne Florin Cîțu (un pompier atomic și la Finanțe) nu erau așa catastrofale. Dimpotrivă! Cu toate trompetele date la volum asurzitor, liberalii au imaginat și apoi au anunțat un dezastru, un incendiu național, pe care tot ei, în frunte cu Klaus Iohannis și Ludovic Orban, l-au domolit și l-au stins.

Îmi pare rău că trebuie să contrez această famfaronadă politică, dar toată strategia liberalilor, cu președinte cu tot, s-a redus la urlete și acuzații nebune, fără să lase loc nici unei propuneri serioase. Mi-am imaginat că se tem că ideile lor de modernizare a țării stau pitite pe undeva și vor fi scoase la iveală după preluarea puterii.

Nici vorbă! Gîndirea politică a liberalilor s-a zvîrcolit în aceleași limite cu ale președintelui. Moarte PSD, urmașii comuniștilor, desprinderea de UE și căratul țării la ruși și alte asemnea cretinătăți menite a speria populația au prins rădăcini pe multe creiere lustruite. În trei luni, am aflat că trupa aceasta nu are nici un plan și nici o idee. Împroașcă venin peste adversari și își face cu tupeu afacerile.
De doi ani, trombonul liberal fredonează același cîntec. Și vocea președintelui ronțăie aceleași propoziții acre, de salvator al neamului. Ceea ce nu este!
Ar fi o netrebnicie să ne imaginăm că peste noapte, după trei luni de prestații ridicole și incoerente, Ludovic Orban ar putea spune altceva decît a spus la această Cădelnițare Național Liberală de duminică!

Știți ce cred ei? Că numai 22% dintre parlamentari sunt pentru România normală. Restul sunt niște idioți care nu știu pentru ce luptă! Numai el este un devotat pentru interesele țării, numai el luptă și crede (fără sa judece) în România normală, pe zi ce trece mai anormală decît alaltăieri. Ceilalți, crede el, sunt niște nemernici, niște trădători, niște inutile hiene politice și niște ne-români!

„O spun limpede, nu știu ce se va întâmpla în Parlament, dar vă zic clar, nu mă las judecat de actuala majoritate din Parlament, care nu are nicio legătură cu interesul României”.
Acest caraghios „pompier atomic” a hotărît, împreună cu Klaus Iohannis și cu Buriucul pămîntului de Rareș Bogdan, că majoritatea parlamentară nu are nici o legătură cu țara. Că este dușmănoasă, rea și coruptă, în vreme ce toată avuția lor și a liberalilor, case și conturi, fabrici și proprietăți, funcții și beneficii au venit de la Dumnezeu, nu din învîrteli dubioase. În schimb, Victor Costache și Ion Ștefan, Andrei Baciu și Cristian Bușoi, Rareș Bogdan și Violeta Alexandru sau Andrei Vela și toți dezlînații din PNL sunt inima și creierul României. Unul de ținut la saramură și de arătat și generațiilor viitoare!

Nu îmi este teamă de ei și, indiferent, ce se va întâmpla în următoarea perioadă, noi avem un singur lucru de făcut, să răspundem așteptărilor românilor, să ne ducem către fiecare român, să le arătăm visul nostru, credința noastră și puterea de a le realiza, să reușim în toate alegerile care vor urma, indiferent că sunt alegeri într-un tur, în două tururi, cu alegeri directe, cu alegeri indirecte, că o să fie parlamentare la termen sau anticipate, să câștigăm alegerile, pentru că doar astfel România poate să ajungă la realitatea pe care o visez eu și o visați fiecare dintre voi”, a mai spus Orban.

Doamne, iartă-i delirul de om care visează și nu face nimic și se poartă ca un pompier atomic ajuns mare dregător peste o țară care nu înțelege prin ce hîrtoape și pe ce drumeaguri este amăgită!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 27

47 de Comentarii

 1. Pacat ca niciodata NU ati scris despre delirul lui Dragnea, despre PROMISIUNILE alea marete, de TOATE pentru TOTI, ce NU vazuse si auzise mapamondul, PROMISIUNI goale de care s-a ales praful!
  Pacat, cu talentul dvs ar fi fost un articol interesant!
  Chiar asa, de ce despre PROMISIUNILE lui Dragnea NU ati scris NICIODATA!?
  Uite, le gasiti aici daca chiar(!?) NU le-ati cunoscut:

  https://partidulpromite.ro/category/promisiuni-electorale/partidul-social-democrat/

  http://www.cdep.ro/pdfs/guv201706/Program_de_Guvernare.pdf

  https://www.youtube.com/watch?v=o16xlQCuWM8

  Dragnea: „Tot ce am promis şi am prezentat, fără excepţii, în timpul campaniei electorale, va fi respectat la virgulă, orice măsură, orice cifră, orice acţiune care a fost prezentată şi care a fost prinsă în Programul nostru de guvernare va fi respectată fără niciun fel de ezitare”.

 2. Am din ce in ce mai mult impresia ca astia doi, Bogdan si Orban, sint mascaricii preferati ai lui Iohannis, de vreo citeva ori pe saptamina ii cheama la Cotroceni sa faca tumbe, sa scoata limba la lume si sa rosteasca timpenii ! Dar sa stiti, concurenta pentru aceste posturi e mare si necrutatoare la PNL !

 3. „Datele economice ale României, la instalarea PNL, oricît le tot bombăne Fl. Cîțu(un pompier atomic și la Finanțe) nu erau așa catastrofale.”?!

  Halucinant!
  Din ce surse va luati informatiile?
  Exemplificati cu vreun Indicator economic ca „nu erau asa catastrofale”!
  UNUL macar!
  Executia bugetara a fiecarei Luni in cei 3 ANI de guvernare a PSD-ALDE arata DEZASTRUL evident, cu CIFRE!
  Imprumuturile aproape zilnice, din care numai in anul 2019 au fost 2 de pe Piata Externa, unul in Martie de 3 Miliarde Euro(PLUS Dobanzile uriase!) si unul in Iulie de 2 Miliarde Euro(plus Dobanzile uriase!), ambele luate pe Termen de 30 de ANI, la Costuri uriase, si TOATE Imprumutrile luate in cei 3 ANI au fost EXCLUSIV pentru Cheltuieli curente, cum spunea chiar Orlando, adica Plata salariilor si a Pensiilor plus Scadentele la Imprumuturile facute de MF, asta desi Romania „duduia” ca nimeni alta in UE!
  Tari din UE care nu „duduia” sunt pe PLUS, adica au EXCEDENT bugetar, Romania de 3 ANI are DEFICITUL cel mai mare din UE!
  In cei 3 ANI desi Economia „duduia”, PSD+ALDE NU a construit NIMIC, #NIMIC au lasat in urma, „decat” au crescut din PIXul lui Dragnea Salariile bugetarilor(si ale politrucilor!) si Pensiile(si Pensiile lor!), in rest NIMIC in urma lor!
  https://republica.ro/economia-dupa-trei-ani-de-guvernare-psd-cea-mai-mare-inflatie-din-ue-cel-mai-mare-deficit-fiscal-raportat
  https://cursdeguvernare.ro/nesabuitul-perfect-cea-mai-mare-crestere-economica-din-ue-a-iesit-cu-dobanzile-din-ue.html

  Septembrie 2019: „România se împrumută în acest moment, pe termen lung(atenție – unde, îndeobște, dobânzile sunt mai mici decât la cele pe termen scurt) cu 4,6%(cifra valabilă la nivelul Iunie 2019). Am putea spune că suntem pe ultimul loc la eficiența costurilor de împrumut, dacă următorii clasati la în acest ”top” nu ar fi la o distanță halucinantă”.

  Bulgaria se împrumută cu 0,32%.
  Croația cu 1,36%.
  Ungaria cu 2,74%.”

 4. Doua lucruri se desprind din „analiza”. Psd-ul a lasat tara la cheie adica:buget pe excedent,deflatie,investitii majore cu planuri aprobate la UE si din fonduri nationale,leul in curs descendent,nicio bomba cu Pndl-uri plantata pt.urmasii la guvernare,rating in crestere la agentiile internationale,buffer la trezorerie marit la 10 mld,etc si pnleii nu sunt buni de nimic,inventeaza goange economice,sunt de ras. Veorica ii dadea lectii lui Sica,inteleg! Cum sa cred eu ca „discotecarul” era mai bun ca „prafuitul” la finante? Cum? Luati CV-urile lor,comparati,lasati politica deoparte. Spun asta nefiind penelist,nevotand niciodata cu ei. Dvs.cititorilor scrieti dupa cum ganditi,dupa ordin,you name it,treaba voastra. Asta-i farmecul net-ului. Si net-ul american accepta orice. Asta e!

 5. citez din articol:„O spun limpede, nu știu ce se va întâmpla în Parlament, dar vă zic clar, nu mă las judecat de actuala majoritate din Parlament, care nu are nicio legătură cu interesul României”. Cum nu cred in majoritatea din Parlament? Doar acea majoritate au destituit guvernul Dancila, acea majoritate a votat guvernul Orban, iar acum ei spun ca nu cred in majoritate? Deci nu cred in ceea ce ei au facut ca sa darame un guvern si sa ajunga ei la putere?

 6. O spun francezii „Au fond du pot gît la vérité” altfel spus ,pe fundul sticlei se afla adevarul!Nu ne putem pronunta asupra bunei guvernari decat dupa un minim de 6 luni,au trecut 3,trec si restul…Guvernul PNL,cu bune si rele, incearca sa se descurce cum poate,in haosul economic creat de PSD,recunoscut de ALDE!! sa vedem …
  Marcel are demnitatea lui,pana nu e uns Daddy PSD ,nu incearca nimic serios…Motiunea de cenzura e ca exercitiile cu sirene ale lui Arafat,sa arate ca traieste
  Mai avem pana tragem de concluzii,e clar ca se joaca berbunca in PNL,in loc sa impoziteze pensiile speciale cu 80%,(castigand la buget scurt 1,5 miliarde de euro),asteapta sa vada ce zornaie la CCR,banda de ciupitatori de pensii care mai de care

 7. Mie îmi pare curios faptul că actualul Guvern se împrumută la o dobândă mai mică după ce Agenția de rating Standard & Poor’s a revizuit, la sfârșitul lui 2019, perspectiva României în jos, de la stabilă la negativă. Oare nu valoarea mare a împrumutului a fost cauza unei dobânzi mai mici?
  Mi se pare, de asemenea, o ipocrizie să afirmi „să răspundem așteptărilor românilor” după ce ai afirmat că schimbarea de guvern s-a făcut pentru asigurarea unei majorități pentru PPE în Comisia Europeană.

 8. Chiar asa! Dati-ne date economice,aratati-ne ca astia-s pompieri atomici. Documentati scrierea cu date statistice, nationale sau europene. Aratati-ne dvs.ca peneleii vorbesc prostii. Altminteri!??? Pe Nastase il criticati,pe Daddy si VV nu!

 9. Tratați să opriți delirul lili. Va termnina rezerva de hârtie igienică din depozite până la alegeri, pe brevetul Victor Rebenciuc.

 10. Citez „-”Să vă rugați pentru sănătatea lui Ludovic Orban”, a zis el, ca și cum obraji supți și fața căzută a premierului ar trăda probleme serioase de sănătate.” Siktir! Sa mrarga la popi sub poala lor sa se jeluiasca si sa il accepte! Alta minte „sclipitoare”, acel Budai spune: doamna firea, este jicnita! Ba scula de la guvernatura, e vorba de toate sau orice femeie si nu doar de madam Firea! Inca o dovada de „cetateanyl nu exista in faptele politicienilor reale”!

 11. Ciini latra , ursul trece !!! Cred ca acesta este sloganul dupa care se conduce PNL , astazi ! P S – Cea mai mare realizare pare abolirea abjectelor pensii speciale ( NB -impreuna cu celelalte partide , inclusiv PSD ) ! Inceputul este promitator … nu are cum sa fie perfect , sa nu fim absurzi !

 12. Romanasului ii place liberalismul salvator!
  Unde Werner, Orban, Rares sunt ai capitaa@lismului domnitori!
  Sa voteze lasat in pace pe toti europenii lor!
  Ca nu s-a saturat saracul de prosteala atator propasitori!

 13. vremurile incerte aduc la suprafata gunoaiele toxice. nemernicia majoritatii salveaza traiul imfect dar satul al gunoaielor.

 14. Faptul ca asa cum scrieti:”Datele economice ale României, la instalarea PNL, nu erau așa catastrofale.” nu reprezinta puncte in plus pentru PSD. Dimpotriva! Puncte in plus ar fi fost daca la plecarea PSD datele economice ale Romaniei erau cel putin bune! Tara a inteles foarte bine prin ce ” hîrtoape și pe ce drumeaguri” a fost „amăgită” de PSDragnea-Dancila, s-a scuturat si a iesit la calea europeana, civilizata si democratica. Da, numai 21% dintre parlamentari sunt pentru Romania normala, pentru ca daca nu ar fi fost asa poporul care are intotdeauna dreptate nu scoatea castigator la alegerile europarlamentare din 26 mai partidul cu 21% dintre parlamentari, scotea alt partid si mai ales nu scotea castigator cu un scor urias candidatul la prezidentiale al partidului cu doar 21% dintre parlamentari! In acest moment majoritatea poporului, tara, a hotarat sa dea o sansa unui presedinte liberal si guvernului sau liberal.

 15. Stafia PDL bântuie prin PNL la fapte, adică apucat cu japca din banii publici. Principala spoliere “Bugetul sânătății. În timp ce porcăim vechea guvernare dirijăm spre privați bani din Bugetul Sănătății care este de 9 miliarde de euro. 10% să dai spre privații fac 900 de milioane. E un TUN! Facem drum altetnativă Brașov Ploiești pe la cabanele și pistele de schii ale PDL-iștilor de pe traseu. Și ce dacă nu ninge. A facut destule și inaintașa model doamna Udrea. La salarii minciuna prin omisiune și glisare: “salariile și pensiile nu au să scadă” . Era vorba de măririle din legile în vigoare. Ministrul mare finanțist domnul Câțu se tot împrumută să aibe România un buffer de siguranță. BNR tace. Este o activitate frenetică de jacmăneală în toate misterele. Până la alegeri cu ruptul. Ați auzit ceva de fonduri europene, de mediu, de școli de spitalele regionale, de autostrăzi? Va amintiți în anii 90, mai la început, de lumea calcându-se în picioare la camionul cu ajutoare? Aceasta este imaginea primelor luni de guvernare PNL gubernul Meu Iohannis.

 16. Iata rezultatele a 30 de ani de „Libertate fara Responsabilitate” care, abil exploatata, ne-a deformat in asa masura incat nici noi nu mai stim ce vrem, daca mai vrem ceva!

 17. Sica Mandolina, Catu-Selfie man, Rares-Batista si ai lor sunt la fel ca Ceausescu care nu accepta sa raspunda decat in fata Marii Adunari Nationale !

 18. Mai PNLeprelor, ati dus tablourile cu chipurile Bratienilor in barlogul duhnind a basism din Modrogan !….
  Si nu v-a traznit Dumnezeu ? Inca nu ? Ciudat…

 19. Trompetistul „rar” jicneste iar! De această dată, o tagmă pe care românii o apreciază și o respectă. N-ui trece prin neuronii puțini pe care îi are, cam câte zecii de mii de vieți a salvat această categorie de oameni pe care el își permite să-i ironizeze și să – i batjocorească. (din nou) Roagă-te la Dumnezeu ( și nu la vreun oarecare orban) să nu ai vreodată nevoie de ei!

 20. Sa intelegem ca,dupa cum scrie,autorul crede ca deficitul de 4,6% este creatia peneleilor din 04.11 pana la 31.12.2019? Explicati-ne! Daca tot n-a lasat Psd-ul „date asa catastrofale”,dupa cum spuneti. Ce-ar insemna date catastrofale? Lumineaza-ne,excelenta! Spune-ne cand s-a intamplat ca ceilalti,ne-pesedeii,au lasat guvernarea asa cum au lasat-o pesedeii,in astia 30 de ani,atunci cand s-a schimbat guvernarea. Dupa Nastase a fost Ok,numai ca Dana schimba draperiile pt.Basescu,d-aia a fost Ok. Nu le-a iesit. Altminteri pesedeii lasau tara praf si pulbere,cum fac de 30 de ani.

 21. Tot pedeleul e plin de personaje atomice, Florin Roman este Piticul atomic iar Rares Bogdan este L……l atomic. Atata libidinosenie si demagogie pe aceste doua hahalere nu s-a mai vazut in istorie, personajele lui Caragiale sunt mici copii pe langa atomici.

 22. iohannis orban helvig kovesi bau

  evanghelisti protestanti catolici evrei

  aloooo e vreun român ortodox in coducerea romaniei de azi?

  la urmatoarele alegeri, nicio sansa ptr aceasta adunatura sinistra de alogeni obraznici infatuati si mediocri

 23. Stimata Daniela m-as bucura sa ai dreptate. Johannis a fost ales în 2014 si reales acum la comanda GERMANIEI. SA ne întrebăm cum a reusit BND-ul sa isi puna lupului? Unde au afișat serviciile noastre? La ordin extern ,al cui insa mai întâi? Greu de spus. Si aici sunt bisericute ca in popor. Cat despre trădătorii ortodocși ce sa mai vorbim? Ca spune ceva Stanescu, Ciolacu care la ordin SRI, SIE stau si in cap. Din pacate noi ne acceptăm zi de zi soarta. Dacă nu vom reacționa PNL si Nazistul or sa ne termine.

 24. Intreb, nu dau cu paru, „editorialul” acesta pentru cine-i scris?…privitorii de la L-3 jumatate de cuvinte nu le inteleg si le trebuie „translator”, deci nu-l citesc…restul tarii nu-l citeste pentru ca e „destepti” si stiu „unde bate vantul…iar zvonarii de la „Kooperativa Kopeika Gaurita”, nici macar astia nu-l citesc, ei posteaza conform „dictarii” primite, iar daca le citesti vezi ca sunt pe langa „subiect”, iar cam in toate postarile lor, ei blameaza pe „ricani”si UE, injura si jignesc, pe sas, pe Sica si PNL iar pe cei ce posteaza anti ciumarosie sunt numitzi , bolshevici, securisi, kgb-isti, nazisti! Sigur cineva va lamuri aceasta tridilema!

 25. din FSN s-a desprin Stanga lui Iliescu, PSD si Dreapta lui Basescu numita PD, PD-L si acum PNL. intre 1996-2000 au fost PD, PNL, PNTCD, in total CDR=Dreapta 2000-2004 PSD=stanga, 2004-2008 PD-L plus PNL=Alianta DA a lui Basescu=Dreapta 2008-2012 PD-L cu Boc-Basescu=Dreapta, 2012-2014 PSD plus PNL apoi PSD, iar tehnocratii de Dreapta 2015 2016 guv zero, 2016-2019 PSD Stanga plus ADLE Dreapta, deci in 30 de ani 2 au fost de tranzitie, iar din 28 de ani 15 au fost de Dreapta si 13 de Stanga…asa ca luati niste vitamine sa va intareasca…memoria pierduta

 26. Doamne iata-i ca nu stiu ce zic. Fericiți cei săraci cu duhul ca a lor este prostia. Nu va lăsați impresionați de lupi îmbrăcați în piele de oaie si de capre PNL-iste sterpe. Coronavirusul e asemeni ICCJ, adică partenerul PNL-ului de nădejde. CO. E virusul care ucide nationalismul, tradiția, valorile, credinta si bunul simt inlocuindu-le cu demagogia, prostia, neputința, impotență fizica, goliciune, trădarea, vanzarea tarii, pupincurismul vasal, antero-posteriori.

 27. Guvernantii asa zisi liberali au inceput o campanie electorala in forta. Si globala impotriva pesedistilor pe care-i acuza de toate relele din lume cu care i-au pricopsit pe romani in viitorul imediat si indepartat. Chiar daca o fac verbal stiu sa o faca bine spre deosebire de fostii guvernanti care se marineau sa repete imbecil si obsesiv zicala ce lor li se parea magica:programul de guvernare. Si in timp, macar pana la niste eventuale anticipate, Orban si ai lui vor reusi sa fie credibili. Replicile de doi lei din partea fostilor guvernanti par scancete de copil comparativ cu atacurile viguroase lansate de Orban sau Citzu. Ba mai mult, tacerea unora dintre ei poate fi interpretata ca o recunoastere a vinovatiei. Pesedistii sunt prea preocupati de aranjamentele puturoase din partid, isi fac noua echipa ce se vrea la viitorul cascaval dar nu realizeaza ca nu-l vor mai apuca. Iar prostia de a ataca guvernul Orban construind tinte punctuale nu va avea consecinte imediate. Nu cred ca Orban va proceda ca evazivul Dragnea care-si sacrifica ministrii la orice partz venit dinspre presa impotriva unora, odata pentru ca sacrificarile inutile nu diminuau atacurile concertate asupra intregului guvern si apoi pentru ca s-a vazut ca in majoritatea cazurilor noii numiti au fost sub valoarea celor inlocuiti. Orban a inceput agresiv campania electorala pentru orice situatie va apare, PSD-ul lui Ciolacu pare a nu-si reveni din recentele infrangeri.

 28. ai o vesnica problema cu niste prescurtari, daca te obsedeaza asa de mult inseamna ca ai trait in vremea ”tancurilor”, deci iti respect varsta de octo-nonagenar pt ca inseamna ca ai fost major prin anii ’47-’56 si ai avut un conflict ideologic, altfel un om obisnuit, muncitor-inginer, etc. nu observa spionajul strain. Nu cred ca azi unii mai ”misuna” nestingheriti. Nu mai au ce ”jumuli” pe ascuns, #rezistent se rezolva la comanda pt ”salvarea” capitalului straine occidental. Totul e occidental altfel ar striga UE care tremura sa nu-si piarda influenta. Cu FB poti sa manipulezi. Ma bucur ca esti loial PNL-ului, numai ca mie nu-mi plac inventatorii de dezastre, nu-mi plac oamenii care ma cred cu un IQ de 50. Nu cred ca americanii ii considera pe democratii lor sub influenta altui stat. Ar insemna sa recunoaste ca sunt mai slabi decat altii. Afirmand ca unii in Romania sunt sub influenta straina desconsideri atat statul roman si ii denigrezi pe partenerii nostri strategici, ii faci incompatenti. In concluzi nu-i mai denigra pe occidentali, vorbind de influenta estica.

 29. Domnule Nistorescu , spuneti ca : ” Sa ne intelegem ! Datele economice ale Romaniei , la instalarea PNL , nu erau asa catastrofale . Dimpotriva !” De unde atata parfum ? Ce ne facem cu cifrele care divulga dezastrul si ce a insemnat guvernarea toxica PSD in ultimii 3 ani ? 1. – Cresterea dobanzilor de la 0,8 la peste 5 % . Asta in timp ce in restul Europei dobanzile scadeau . 2.- Trecerea de la deflatie la CEA MAI MARE RATA A INFLATIEI DIN U.E . 3. – CEL MAI MARE DEFICIT BUGETAR DIN UE . In UE sunt astazi 12 tari cu surplus bugetar printre care si Grecia . 4.- CRESTEREA DEFICITULUI COMERCIAL . IMPORTAM MAI MULT DECAT EXPORTAM . 5. – CRESTEREA DEFICITULUI DE CONT CURENT . RISIPA SI FURTUL DIN BANUL PUBLIC FACUT DE PSD A ADAUGAT LA DATORIA PUBLICA 75 MILIARDE LEI IN ACESTI 3 ANI ( VREO 15 MILIARDE DE EURO NE COSTA AVENTURA PESEDISTA ) , BANI EVAPORATI IN BUZUNARELE CIUMEI ROSII ! Partea proasta este ca 65 de miliarde de lei TREBUIE PLATITI DE GUVERNAREA 2020-2024 . CHIAR TREBUIE PUSA BATISTA PE TAMBAL SI NIMENI SA NU FACA PUSCARIE ? D-asta dorea Dragnea desfiintarea si ingenuncherea DNA ? DNA are de lucru , vinovatii sa plateasca pentru bataia de joc la adresa romanilor de catre un grup mafiot cocotat la varful puterii !

 30. „să ne ducem către fiecare român, să le arătăm visul nostru, credința noastră și puterea de a le realiza, să reușim în toate alegerile care vor urma, indiferent că sunt alegeri într-un tur, în două tururi, cu alegeri directe, cu alegeri indirecte, că o să fie parlamentare la termen sau anticipate, să câștigăm alegerile, pentru că doar astfel România poate să ajungă la realitatea pe care o visez eu și o visați fiecare dintre voi”. In afara VISULUI cu castigarea alegerilor (intregului ciolanul pe care sa-l roada si-l suga dupa dorinta, ori sa-si justifice solda otravita) si altor visuri natange de marire si putere, vise despre dezvoltarea tari si propasiria natie, despre patriotism si sacrificiu, despre cinste si corectitudine, despre omenie si demnitate, despre modestie si empatie – de ce oare nu-i incearca pe acesti alogeni cocotati la butoane? E adevarat ca sloganul liberal „prin noi insine” se poate traduce si „fiecare traieste cat poate si cum poate”, acum ei pot ceilalti nu conteaza, cum nu conteaza nici tara, nici viitorul, nici urmasi.

 31. Cind tara a ajuns pe „umerii” unui sas luteran( Klaunul), a unui ungur catolic( Ludovika Sica Mandolina), a unui „roman” penticostal (Sigartau) a unui non roman, cu credinta incerta, (Helwig), ce viitor poate avea ea, tara majoritar ortodoxa( 90%)? Cum stie zongoristul Ludovica Sica Mandolina ca poporul pe care-l invoca, doreste ce vrea el? Sunt basme de adormit copii, multiplicate de trompeta nazi Rares Goebbels Bogdan, cea mai periculoasa figura din sleahta liberala de frunte! Cu ” descoperiri” mincinoase, facute de teroristul din finante, nu se construieste economia unei tari, din contra! Viitor sumbru(apropiat) are Romania!

 32. Cine ” Nu pierde nici un prilej de a mai lansa cate un panseu de Bula ” , cine ” ameninta , lauda , promite , hamaie cu vocea sa pitigaiata , INTR-O LIMBA ROMANA SUGRUMATA DE LANTURILE GRAMATICII SI SE VREA BAGAT IN SEAMA ” ? Cum contram aceasta FAMFARONADA (?) ? E FAMFARONADA sau FANFARONADA , ” FAM ” sau ” FAN ” , ce spune limba romna sugrumata ?

 33. Niste imbecili cu „binecuvantarea” poporului care i-a votat! Bucurati-va de acest „guvern al meu”, incingeti hora dupa ce se vor taia pensiile si salariile! Asta ati vrut, asta ati capatat, niste ipocriti mincinosi! Nu meritati altceva!

 34. Ce pretenții sa ai ca de la sas in jos sunt varza toti daca ajungi tu ministru al munci sa concedieri liftiera

 35. ha,ha,ha s-au votat singuri la moțiune cu Amenințare la trădătorul de tariceanu care n-a avut sânge sa mearga pana la capăt ca Dragnea chiar daca face puscarie el si pisoiul de ponta dar amandoi vor ajunge la puscarie cu toata Trădarea lor

 36. Sondajul IMAS de azi: PNL castiga alegerile parlamentare cu 47% !!!Semn bun ca romanii de obicei cu memoria scurta nu vor uita prea curand spre disperarea impostorilor profitori de pe urma PeSeDeului traumele, umilintele si batjocora la care au fost supusi in ultimii 7 ani de PSD si mai ales in ultimii 3 ani de regimul PSDragnea-Dancila, de catre camarila analfabeta si impostoare pesedista a beizadelelor, a finilor, a nasilor, a rudelor, a amantalacului, bacsisului si mai ales a prostiei si lipsei de carte! Nu vor uita prea curand romanii nici cum copiii, parintii, prietenii si vecinii lor au fost violati, talhariti si omorati de catre infractorii eliberati in masa de PSD prin legea recursului compensatoriu. Dumnezeu sa-i ierte pe pesedisti si pe toti sustinatorii lor!

 37. În acel film, pompierul „atomic” este, de fapt, mai mult un fel de Dorel, decât un „erou”❗
  Probabil, nici unul dintre cei care au uzat de acest apelativ, nu știu acest lucru❗

 38. in mod certt fanfaronul delirant Rares habar nu are de filmul Mexican. A luat din zbor idea si, ca deobicei, este sigur ca e de departe cel mai destept. Iar tanti lillli ast e inca obsedata de Dragnea. Vad ca e in inchisoare de ceva timp si nimic nu s-a schimbart in Romanica. Daca il iubeste asa de mult pe Drangea sa il ceara de barbat. E single. Dragnea a aparut to din partidul de hotzomani al lui Besse, partid numit acum Marele peneleu. Dar draga Lillli sa nu uiti, din pacate cam toata clasa politica e formata dinhj arivisti, absolventio de Spiru sau snspa, oameni gaunoasi care nmu au facut nimic in viatza.

 39. Nu sunt „loial PNL-ului”, sunt loial democratiei euro-atlantice, pentru ca cea „originala” a lu’ ilici-kgb, ori cea putinista a lu’ davai ceas nu sunt, sunt loial unui stat fara coruptie bazat pe meritocratie si nu condus de niste infractori corupti analfabeti functional, unde guvernantii sa lucreze pentru prosperitatea tarii si a cetatenilor si nu in folosul lor si numai al lor si sa dea legi in functie de infractiunile comise! Nu, nu membrii PSD-ului „lucreaza” pentru alt stat, cei care au infintat psd-ul, iliescu brukan, amiralul cico, astalos, neulender, militaru, etc. se stie ca erau agenti KGB, iar cei care au condus recent psd-ulei „lucrau” pentru ei impotriva intereselor statului!

 40. Maaare careu de asi ai diletantismului de toate felurile,unul chiar se recomanda cu emfaza Culturnic. Acum, si asta cu Pompierul atomic, luata dupa ureche, ca suna bine si…Gura Pacatosului adevar graieste. Indemnul lui Raresica Haideti sa fim cinstiti! suna ca un sacrificiu, e pentru o zi, un ceas sau o clipa. Cam atat i-ar tine.Mare om, mare jurnalist esti, Nistorescule!

 41. @ misu

  rationament infantil, din nou

  de la 60 si ceva la 40 si ceva/deci scadere drastica

  apoi: stai sa se intoarca in tara diasporezii cu treninguri albe care au votat dreapta aka pești șuți interlopi traficanti de droguri si toate cele combinatori gay inși fara vreo meserie sau statut social = rebuturi sociale manipulate cu care ati castigat in mod rusinos alegerile
  cand s.or porni astia cu furturile crimele si violurile atunci sa te vad justitiarule pe unde mai scoti camasa cu batistuta la rever

 42. cateodata mai dau cu mucii-n fasole. Scuzati-ma dar e pe bani. Sunt numarul unu la gasit link-uri si la raspandit ura. Nu mi-o luati in nume de rau, dar mie nu mi se taie pensia speciala. La servicii, militie si armata e totul ok 🙂
  Va pupa lili!

 43. @lili, daca iti scoti ochelarii de cal, pardon, de cala, vei vedea ca Dragnea a fost un om politic exceptional, patriot si curajos, in felul lui, atat cat l-au tinut bracinarii. Daca il tineau mai mult, dadea de pamant cu impostorii, cretinii si fariseii de azi.Astia insa au fost mai priceputi la altceva si au scapat de el.

 44. Păi bine mă orbanescu,. In ce țară și care epocă te trezești ?? Să ieși in public și să urlii in stil Cațavencu, cum nu te lași judecat, criticat de un parlament care momentan legal are o altă majoritate.?? Și zbieri că nu poți guverna dacă nu ai toți ticăloșii de partea ta..?? Cum e asta bre ?? Unde te crezi, ciumete.? Păi rețeta e simplă.. dacă nu poți ..DEMISIA bree, sau te ajutăm sau te invățăm, sau te obligăm.. Simplu.

 45. Dar dacă în loc de pompierul atomic, ne gândim la bomba atomică ???!!!!

 46. Toate-s grave ! Dar finalul e MORTAL ! Romania în 6 bucăți ! Adio Statul nostru de 2100 de ani! ( cu o absență de 1060 ani 271-1330 )

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.