DIICOT ştia grupările din Caracal

Cu 10 zile înainte de răpirea Luizei, au fost reţinuţi 120 de membri ai reţelei

În 3 aprilie 2019, adică doar cu 10 zile înainte de răpirea Luizei Melencu de către Gheorghe Dincă, DIICOT Slatina, împreună cu poliţiştii de la IPJ Olt, a efectuat 32 de percheziţii în mai multe localităţi din judeţ, Caracal, Traian, Redea, Drăghiceni, Fărcașele și Tia Mare, în urma cărora au fost duse la audieri 120 de persoane bănuite că fac parte din reţeaua de trafic de persoane din zona Caracal!

Redacţia noastră a intrat în posesia unor imagini formidabile în care apar membrii acestor reţele de trafic de persoane.

Imaginile cu persoanele ridicate de poliţişti pot fi văzute pe adresa https://www.youtube.com/watch?v=2wStFiy0oys, dar şi în ştirea postului OLT TV din Slatina, care poate fi văzută pe adresa https://www.youtube.com/watch?v=T0KkA0QLldI, unde apare şi declaraţia Alexandrei Dicu, purtător de cuvînt al IPJ Olt!

Iată cîteva capturi realizate de noi după aceste filme pe care colegii din presa locală din judeţul Olt le-au realizat în ziua de 3 aprilie 2019, adică înainte cu doar 10 zile de răpirea Luizei Melencu de către Gheorghe Dincă:


În aceste imagini apar cîteva zeci de persoane dintre cele ridicate de poliţiştii din Olt, remarcîndu-se în ele mulţi tineri şi chiar fete implicate în traficul de persoane, precum şi oameni în toată firea, unii avînd calitatea de traficanţi, alţii de complici, iar alţii de clienţi ai acestei reţele.

În cel de-al doilea film, apare şi comisarul Alexandra Dicu, purtător de cuvînt al IPJ Olt, care vorbea explicit despre existenţa grupurilor organizate de trafic de persoane, inclusiv despre metodele cu care acţionau acestea: răpiri, sechestrări, şantaj, obligarea fetelor să se prostitueze etc:

În Comunicatul IPJ Olt din acea zi de 3 aprilie 2019, se preciza: „În urma cercetărilor, a reieşit faptul că, începând cu anul 2014, mai multe persoane violente ar fi constituit un grup infracţional organizat. Acestea acordau împrumuturi cu dobânzi între 20-100% lunar, iar pentru a recupera sumele de bani, recurgeau la ameninţări, şantaj şi lipsire de libertate în mod ilegal a persoanelor vătămate. De asemenea, membrii grupării ar fi recrutat mai multe persoane pe care le-ar fi transportat în Germania, Anglia şi Italia, unde le-ar fi exploatat sexual prin obligarea la practicarea prostituţiei”.

De asemenea, s-a comunicat atunci şi ce instituţii au participat la acţiunea în forţă din ziua de 3 aprilie 2019, cînd 120 de persoane erau suspectate de apartenenţa în diverse ipostaze la reţeaua de trafic de persoane din Caracal şi localităţile apropiate: „Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul cadrelor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt, Biroului de Combatere a Criminalității Organizate Dolj, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, Grupării Mobile de Jandarmi Craiova și Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt. Suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de Serviciul Operațiuni Speciale, Serviciul Județean de Protecție Internă și Serviciului Județean Anticorupție”.

Cu alte cuvinte, în cadrul acţiunii din ziua de 3 aprilie 2019, DIICOT Slatina a acţionat cu specialiştii din toate celelalte instituţii menţionate pentru destructurarea reţelei de trafic de persoane, reuşind să aducă în faţa anchetatorilor 120 de persoane! Ce s-a ales de acea anchetă este uşor de bănuit, majoritatea celor interogaţi fiind puşi în libertate, deşi anchetatorii aveau la dispoziţie declaraţiile unor fete care reuşiseră să scape din mîna proxeneţilor, înregistrări cu acestea etc!

Iată cum titra chiar în ziua de 3 aprilie 2019 ziarul „Realitatea Oltului”, într-un articol semnat de jurnalista Mirela Ogea, în care este vorba şi despre reţinerea poliţistului Dan Dumitrescu, cel care asigura ordinea în faţa casei lui Dincă:

Toate aceste informaţii legate de operaţiunea de mare amploare din ziua de 3 aprilie 2019 nasc serioase întrebări pentru că în ziua de 14 aprilie 2019, deci numai după 10 zile, Gheorghe Dincă avea s-o răpească pe Luiza Melencu chiar din centrul oraşului Caracal!

Ne întrebăm atunci: cum se face că Gheorghe Dincă nu a fost inclus între cele 120 de persoane suspectate? Pentru că el era protejat de autorităţi ca om al lor?

Întrebările noastre sînt cu atît mai legitime, cu cît am observat că în cazurile Luizei şi Alexandrei, chiar şi anchetatorii de la structura centrală a DIICOT s-au cramponat de varianta „lupului singuratic”, astfel încît ancheta să nu ducă tocmai spre reţeua de trafic de persoane pe care o reţinuseră cei din Olt cu numai 10 zile înainte de răpirea Luizei! Nu era oare normal ca ancheta în cazul lui Gheorghe Dincă să înceapă tocmai cu audierea persoanelor reţinute în ziua de 3 aprilie 2019 pentru a afla dacă între monstrul de acum şi reţeaua reţinută cu 10 zile în urmă există vreo legătură?

Aceste noi informaţii nu fac altceva decît să explice şi mai bine de ce s-a ratat operaţiunea de salvare a Alexandrei, în timp ce aceasta suna la 112, dar şi complicităţile autorităţilor cu aceste reţele, pe care le protejau în schimbul unor avantaje ce pot fi văzute în vilele, maşinile şi excentricităţile pe care şi le permiteau. Acum, după ce simt că laţul se apropie de gîtul lor, cei mai mulţi se grăbesc să ceară pensionarea, crezînd că astfel vor scăpa de orice anchetă privind relaţia lor cu acele structuri infracţionale de care se prefac că nu au auzit, deşi le-au avut mereu în vizor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Ion Spânu 1818 Articole
Author

1 Comentariu

  1. sa inteleg din articol ca mafia CARACAL( structura autohtona) sanctioneaza si santajeaza prin rapiri statul roman fiindca in 9 04 i-au stricat jucaria si sa le elibereze oamenii?????sau sa inteleg ca mafia (straina ialiana)s-a razbunat pe reteaua autohtona rapind si executand doua apartinatoare celeilalte.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.