Cu cât va fi mai mic bugetul SRI

Preşedintele Comisiei de control al SRI, Adrian Ţuţuianu, a declarat miercuri seară că bugetul pe anul 2017 al Serviciului va fi cu aproximativ 10% mai mic decât cel de anul trecut.

”Cifra pe care o avem azi, comunicată de Ministerul de Finanţe, a fost revizuită zilele acestea, bugetul SRI va fi undeva cu 9,4% – 10% mai mic decât bugetul în execuţie al anului precedent. Evident că solicitările Serviciului au fost mai mari, cu argumente pe care le-aţi auzit: bani pentru activităţi operative, bani pentru pensii, bani pentru salarii. Am convenit că acest buget acoperă minimul necesar de funcţionare”, a spus Ţuţuianu.

Anterior, Eduard Hellvig a spus, referindu-se la buget: ”Am explicat comisiei modul de fundamentare a bugetului solicitat de Serviciu (…) SRI, împreună cu celelalte instituţii de intelligence din România – SIE şi Direcţia de Informaţii Militare – este al doilea contributor pe segmentul de analiză la NATO, după Statele Unite (…) O mare parte din bugetul SRI merge la pensii şi salarii. Pentru că trebuie să vă spun: ca să suplinim ce fac alte servicii cu tehnologie avansată şi extrem de costisitoare, SRI o face cu angajaţi. Asta presupune costuri”.

Directorul SRI a susținut că înţelege discuţiile care există în spaţiul public referitoare la dimensiunea bugetului Serviciului, dar a făcut precizarea că ”cheltuielile de asigurare a securităţii întotdeauna vor fi mai mici decât cele de insecuritate”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.