Cu ce se mai laudă Firea

Primarul Gabriela Firea a prezentat un nou filmuleț cu realizările instituției pe care o conduce de doi ani. A vorbit despre bugete-record pentru sănătate, „comparativ cu ultimii 20 de ani“, despre cele 111 milioane de euro alocate acestui domeniu pentru anul acesta, despre aparatură performantă achiziționată sau în curs de achiziționare și în general despre ce bine o să fie în spitalele pe care le păstorește primăria, 11 la număr, după declară chiar primărița.

Prima realizare trecută pe listă este finalizarea spitalului pentru copii „Dr.Victor Gomoiu“, cu echipamente de ultimă generație. Ea vorbește și despre un nou centru de excelență în oncologie pediatrică care va fi construit în vechiul sediu al acestui spital, plus un minihotel pentru însoțitorii copiilor. Spitalul „dr. Victor Gomoiu“ a fost început în mandatul lui Sorin Oprescu. Firea a tăiat de două ori panglica la acest spital, o dată în vara lui 2017, când a inaugurat ambulatoriul integrat, și a doua oară în mai anul acesta, când s-au finalizat lucrările.

Roboţi şi apratură performantă, dar n-avem feşe şi seringi

Despre spitalul Foișor, primarul Firea spune că este printre cele mai moderne din Europa. Acesta a fost reconsolidat și utilat cu aparatură modernă. Primarul Firea vorbește și despre cum toate cele 19 spitale din administrația Primăriei vor fi utilate cu aparatură ultramodernă. Uită însă să spună cum și când va rezolva și celelalte probleme din spitalele pe care le administrează: numărul mic de paturi, numărul insuficient de specialiști pentru anumite specializări, mizeria, gândacii, igrasia, lipsa seringilor ori a feșelor sau a săpunului de la baie.

În ceea ce privește eliminarea infecțiilor nozocomiale, Firea vrea să o rezolve prin intermediul roboților, un sistem pe care deja l-a implementat la spitalul „Victor Babeș“. Robotul are aproximativ dimensiunea unui aspirator mare, portabil, şi funcţionează prin pulsarea xenonului, un gaz inert, la intensitate ridicată de la o lampă de iluminare ultravioletă care produce întregul spectru de UV-C care ucide germenii, care penetrează pereţii celulelor de microorganisme, inclusiv bacterii, viruşi, mucegaiuri, ciuperci şi spori. Spectrul germicidal complet emis va elimina o gamă largă de agenţi patogeni în cinci minute, la o rată a eficienţei de 99,9%. Proiectul se va derula pe o perioadă de nouă luni, în perioada 1 iulie 2018 – 31 martie 2019, în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale dr. Victor Babeş. La sfârşitul proiectului, spitalul va prezenta un raport detaliat privind eficienţa utilizării acestei tehnologii.

Dotarea unor cabinete care nu prea există

Firea vorbește și despre investițiile din cabinetele școlare. Aceleași cabinete despre care părinții și profesorii se plâng că lipsesc cu desăvârșire din școli și despre care Cotidianul a scris în nenumărate rânduri. Iar acolo unde sunt, fie nu este decât o asistentă medicală care vine o dată la două zile, fie nu există nici un fel de aparatură. Firea spune că va dota cu truse dentare noi și cu sterilizatoare cu abur cabinetele stomatologice din școli. „Poate să le doteze, dar școala noastră nu are cabinet stomatologic, mai precis nu există medic stomatolog, pentru că nu a vrut nimeni să lucreze aici“, este declarația unei profesoare de la o şcoală din zona Berceni.

Filmuleţul a fost postat pe pagina de socializare a primarului Gabriela Firea, unde nu erau decât mesaje de felicitare.

https://www.facebook.com/gabifirea/videos/1924178050978326/

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sonia Teodorescu 274 Articole
Author

5 Comentarii

  1. m agandesc cu ce s-ar fi laudat manelist’ Sica Mandolina, daca prin absurd SRI il lasa ca ca-catidneze ?

  2. Fratioare,cum s-au pricopsit bucurestenii cu blonda asta,sub orice critica ??? Cred ca votantii PSD s-au dus la vot ca oile la strunga,muscate de caini!Si Dancila era mai buna,ca sa nu mai vorbesc de Carmen Dan..le are cu hartiile ..

    • Parol țătico să mă îngropi! Le zici ca la carte, ca cum în gura matale ar fi aur și mai multe nu!

  3. Nu mai stie cum sa semene cu Nadia la o etate!Pe barna nu se risca ,ca sta prost cu echilibrul,dar la figuri impuse si maciuci,e primadona!

  4. La asa popor asa primar,asa politicieni.Toti sunt la fel doar pentru ei si clica(banda) lor,nu pentru popor.Iar multi romani stau cu mana intinsa,poate pica ceva,iar aia care mai si muncesc nu merg la vot.Pe „facebuka” toti sunt tari si revolutionari,cand sa iese in strada ADIO.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.