Cu cine a vorbit Carmen Dan?

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a refuzat marți să spună dacă a vorbit cu premierul Viorica Dăncilă în ziua de 10 august când a avut loc mitingul cu violențe.

Dan a fost întrebată, în Comisia pentru apărare a Camerei Deputaților, unde a discutat cu parlamentarii, timp de peste două ore, despre intervenția forțelor de ordine la protestele din 10 august, dacă în ziua respectivă a discutat cu premierul Viorica Dăncilă, aflată în concediu, despre situația din Piața Victoriei.

Ministrul a refuzat să răspundă la această întrebare de față cu presa.

La finalul ședinței, întrebată de presă dacă a avut vreo comunicare cu premierul sau cu conducerea PSD despre evenimentele violente din Piața Victoriei, din 10 august, Carmen Dan a refuzat să răspundă, adăugând că: „am răspuns la aceasta întrebare în cadrul Comisiei”.

Vicepreședintele Comisiei pentru apărare, Ovidiu Raețchi, a declarat, că ministrul de Interne a spus, în cadrul ședinței de marți, doar că nu a discutat telefonic pe 10 august cu președintele PSD Liviu Dragnea, fără a face vreo referire la o discuție cu premierul Viorica Dăncilă.

Un alt participant la discuție, deputatul Robert Turcescu, a spus că Dan nu a  răspuns în Comisia pentru apărare dacă a comunicat cu premierul în timpul protestelui din 10 august.

Carmen Dan a susținut, în schimb, marți după audierea din Comisia pentru apărare a Camerei Deputaților, că nu a vorbit cu prefectul Capitalei în ziua când a avut loc mitingul și când a fost semnat ordinul de evacuare a Pieței.

„În jurul prânzului am ajuns la minister şi am primit informări pe tot parcursul zilei. Nu am discutat cu doamna prefect (prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, n.r.) în ziua de 10 august. Am primit informaţia pe fluxul informaţional după ce s-a semnat ordinul de restabilire a ordinii publice”, a declarat Dan.

Potrivit ultimelor informații, pe surse, emitentul ordinului de evacuare a pieței a fost Jandarmeria, prefectul Capitalei Speranța Cliseru doar a contrasemnat.

Prefectul s-a aflat în Piață în acea zi, anunța recent coordonatorul jandarmilor, maiorul Laurențiu Cazan.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8392 Articole
Author

9 Comentarii

 1. CIUDAT, a spus ca NU a vorbit cu Prefectul capitalei, dar a REFUZAT sa spuna daca a vorbit cu Dragnea!!
  De ce oare aceasta discrepanta?!
  „A refuzat sa spuna daca a vobit cu conducerea partidului”, adica, va rog sa subintelegeti ca a VORBIT cu dl Liviu Dragnea!!
  El a fost Papusarul, el a „semnat” Ordinul de Interventie in forta, pur si simplu NU a mai suportat Jignirile protestatarilor la adresa lui!
  Sper ca din Convorbirile SECURIZATER de STS sa aflam daca a vorbit dna Carmen Dan cu Dragnea, desi e POSIBIL sa fi avut Telefoane personale, SECRETE, adica cei 2 sa NU fi vorbit pe Telefoanele Oficiale!
  Sictir, javra ordinara!
  O sluga semianalfabeta care ar fi murit de foame ca Secretara la Videle daca nu „se lipea” de Dragnea infractorul de Teleorman!
  Dna Carmen, NU vei scapa, chiar daca la batranete, ca Visinescu, veti plati si tu si Dragnea, pregateste bocceluta, tu la Targsor, separata de Deragnea care va „sta” la Jilava ani grei!
  Vei plati, Legea e si pentru Infractorii din Teleorman!

 2. Cu cine putea vorbi Curcuma Dan ?Cu Levi Turmeric,cu Analfabeta nu are ambasada

 3. Muitzi Salvam Romania!Cu tine nu putea vorbi, pentru ca tu aveai gura plina…si lili la fel! Sa venit amandoi, si tu si lili, sa vamuiesc,poate asa se linistetste si WC Turcescu.

 4. Asta nu stie nimic nu a vorbit cu nimeni nici cu Supt Perfecta Capitalei nici cu Veorica de Vlasca cu ” NIMENI „. Este un trucaj daca cineva a vorbit cu ea totul este un trucaj si democratia este un trucaj si cresterea economica este un trucaj si externarea jandarmeritei este un trucaj ea se afla inca in coma.

 5. rămâne o enigmă înfricoşătoare până astăzi, culoarea pantofilor ministresei şi toţi prostestanţii, inclusiv lili cea veşnic zbuciumată, refuză să sufle o vorbuliţă…mister şi maledicţie…

 6. Carmen dan nu vorbeste ea se adreseaza!Deci”Cui s-a adresat Carmen dan?”e mai corect …

 7. Eu nu aș raspunde la asa intrebari. Pecine f.. grija cu cine vorbesc si se vorbesc. Pot sa vorbesccu orcine si sa ma consult cu cine vreau eu. Cine a lust decizia ar trebui sa fie secret de stat. Altfel statul paralel loveste in factorul decizional.

 8. Doana Carmen Dan, intelegeti odata ca trebue sa va dati demisia din aceasta functie pt. ca ati lasat ca jandarmii sa procedeze atit de brutal cu romanii pasnici care erau prezenti acolo.Trebuia sa intervina acesti jandarmi si sa extraga pe toti cei care erau agresivi ,nu sa arunce cu grenade cu gaz sau spreiuri ,jeturi cu apa ,sau sa bata brutal si sa loveasca ilegal in cap pe cei care nu aveau nimic in comun cu acei recalcitranti si agresivi.
  La fel am dorii sa ne spuna doamna Carmen Dan cine a dat ordin ca jandarmii sa aibe asupra lor armament cu munitie de razboi.Impotriva cui ar fi trebuit sa traga ,in romani ?

 9. În timpul uneia din şedinţele publice ale procesului şi-a justificat deciziile şi acţiunile rostind celebra frază: ”Am fost un dobitoc!”(Tudor Postelnicu) .Carmen dan,asa-i ca nu te simti bine ,cu morti si raniti intre picioare?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.