Cu satîrul la DNA

N-am ținut niciodată cu PSD-ul. Nu cred în nici un fel în programul său de guvernare. De la primele tentative de „înfăptuire“ am înțeles că avem de-a face cu o stupidă listă de măsuri. Nu am vorbit niciodată cu Rovana Plumb. La cîte cuvinte usturătoare am scris despre dînsa, ce mai puteam vorbi? Același lucru este valabil și pentru Liviu Dragnea. Și pentru toți ceilalți din PSD, cu excepția Olguței Vasilescu, primărița Craiovei, nu ministrul aerian de la Muncă. Toate acestea nu-mi dau însă dreptul să mă fac că nu văd. Scandalul cu Sevil Shhaideh și Rovana Plumb mi se pare o făcătură grosolană și revoltătoare. După cum se desfășoară lucrurile, putem ajunge inclusiv la acuzația că  Rovana Plumb l-a omorît pe Mihai Viteazu. Ce se petrece acum nu este decît un atac rudimentar, cu satîrul, pe un partid plin de păcate. Asta nu-i justiție și nici stat de drept. E mai degrabă un soi de linșaj. Este un simulacru de judecată cu toporul.

Acuzele aduse Rovanei Plumb nu rezistă. Legea prevede că trecerea unei proprietăți publice către o unitate administrativă se face în baza unei hotărîri de guvern. Este un paragraf de lege și prevederea are trei rînduri. Numai netot să fii să nu le pricepi. Cît privește avizele  conforme, ele există. Și atunci care este explicația acestei tentative de măcelărire politică? Că trebuie tocat Dragnea? Că Rovana Plumb și Sevil Shhaideh erau oamenii de nădejde ai președintelui PSD? Dar Hellvig nu-i omul de încredere al președintelui? Sunt convins că așa este. Dar de la dorința de a scăpa de un adversar incomod pînă la o asemenea înscenare ar trebui să fie cale lungă. Numai în promiscuitatea palatelor de odinioară se puneau la cale asemenea execuții. Totuși, în statul de drept, un dosar solid nu se face fluierînd din degete. Prin anii 1950 se mai executau oameni fără probe. Era suficient ca un mahăr să spună: „Tovarăși, trebuie neutralizat cutare!Pînă mîine aduceți datele pe care le puteți găsi și poimîine îi facem   chemare la Securitate pentru atitudinea de dușman al poporului român“. Acum diferă cîteva grame. Se strecoară ceva în presă, opoziția cere anchetă și peste două zile omul e ca și legat. Sau terfelit ca ultimul tîlhar.

Sunt convins că Liviu Dragnea a pus umărul la Tel Drum. Poate fi chiar a lui. Sunt convins că a făcut și demersuri ca balta Belina să ajungă la Tel Drum. Dar n-a luat-o în spinare și n-a fugit cu ea. N-a secat-o, n-a vîndut-o la bulgari, ca să îl executăm într-o noapte. Care este ilegalitatea pe care a comis-o? Ea trebuie dovedită. Sigur, se poate spune că nu contează. Dragnea a făcut destule. Și Rovana Plumb. Poate că și Sevil Shhaideh și mulți alți grei din PSD. Dar pînă nu se  dovedește ceva, cu probe, cu martori, cu paragrafe de lege, n-au făcut nimic. Un caz de corupție nu-i un număr de iluzionism. Este o  investigație, o muncă de strîns probe și de audiat martori, nu o vînătoare rudimentară de năpîrci sau de alte animale sălbatice periculoase. Dacă nu-i așa, atunci anticorupția românească nu-i decît un mod de a executa adversari. Iar meritele Codruței Kovesi stau numai în fermitatea cu care îi execută pe adversarii nu știu cui.

Cercetează cineva din DNA ce este cu afacerea din spatele autostrăzii care crapă între Sibiu și Sebeș? Cercetează cineva unde este umplutura dusă de Bebe Kovesi pentru patul autostrăzii? De ce n-o mai găsește nimeni decît în ordinele de plată?

Dacă am fi la Judecata de Apoi, am putea să le spunem lui Liviu Dragnea și doamnelor Plumb și Shhaideh că păcatele și meritele se judecă la grămadă. Ați făcut destule, v-ați aranjat, aveți de toate, ce mai vreți? Doi ani în iad vă aranjează și pe urmă vă bucurați de toate. Știu că puzderie de români urăsc PSD-ul, după cum susținătorii acestui partid i-ar fierbe pe cîțiva dintre băsiștii mai aroganți. Dar asta  nu-i politică. Este un soi de tribalism cu duhoare de politică.

Prin marea comună euro-balcanică numită și București se vorbește că Liviu Dragnea trebuie neutralizat pînă la sfîrșitul anului. Din amvonul său de pașă, ridicat cu un stat de copil deasupra miniștrilor, generalilor și personalităților statului român, cu aerul său de suveran, de trimis al  americanilor și al germanilor la București, Klaus Iohannis privește nepăsător și așteaptă ca lucrurile să se întîmple ca și cînd n-ar avea nici o legătură. Cu toate acestea, nu pot să nu afirm că operațiunea de dovedire a președintelui PSD și a celor care îi sunt loiali seamănă mai degrabă cu junghierea unor porci decît cu aplicarea legii într-un stat de drept.

Editorialul complet în ziarul Cotidianul de miercuri versiunea tipărită – disponibilă la toate chioşcurile – sau varianta digitală.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

24 de Comentarii

  • Atacul este pe fiinta cui le avea ca asi/persoane de incredere in maneca personala, nu e pt intregul partid. geaba generalizati dv sau mutati conflictul din jurul lui Dr. Agnea! Nu prostiti, va rog populatia!

 1. De acord, exista abuzuri ale bashetbalistei si clicii ei, de asemenea exista incompetenti corupti ca dracnea care ne conduc cu promisiuni false doar pentru a scapa de justitie.

  • Daca plagiatorea face abuzuri impreuna cu clica ei, ea de ce nu este demisa?

 2. dom Cornele DACA AI LUAT SPAGA , DE CE MAI SCRII , SA NE AMETESTI ????
  TOT JUDETU TELEORMAN stie cA TELDRUM, BELINA = DRAGNEA !!!
  si alte afaceri , Vile de la Navodari, trenu recilator, FONDURI EUROPENE PT PENSIUNI IN CAMP INEXISTENTE …
  Eu nu inteleg , ziaristu ataca , cauta probe impotriva celor CARE FURA POPORUL , sau DOAR au luat mita sa ii APERE PE CIOCOII ?

 3. Ce mai poti spune legat de cele scrise de ” cainele de paza al democratiei ”domnul Cornel Nistorescu ! In tara asta se amesteca in treburile sale interne unii, adica: rusii, ” colegii americani ”, ” poporul ales ”, mercantilii Europei: francezii, englezii, germanii din cauza asta tara este azi in ruina: economica, politica, sociala si poate fi faramata ca stat national unitar! In rest vorbe multe, multe, multe !

 4. Justita e un lux iar asta devine din ce in ce mai clar. A disparut respectul pentru om, pentru ansamblul societatii. Ni se vind tot felul de gulgute ambalate in interesul national. Cazul Ion Stan graieste despre justitia romaneasca, despre DNA, servicii si lumea politica la un loc pentru ca toate au fost implicate la ordinul unui ambasador. Prestaita lui Kovesi de la Bruxelles, sustinuta de acea limba otravita dispre capatul mesei, ne confirma ca justitia a ajuns pe mina cui nu trebuia sa ajunga niciodata pentru ca sint persoane nedeprinse cu respectul de sine. Si unde nu e respect ni se serveste bataie de joc.

 5. deci, balta trece dela apele romane la consiliul jud.teleorman si deacolo, imediat la teldrum. miroase a ceva? si, intre teldrum,dragnea si saideh conexiunile sunt absolut intimplatoare.

 6. Va mai amintiti cum a ajuns Editura Politica sa fie transformata in HUMANITAS? A fost suficient un ordin de ministru, Plesu Andrei, si prietenul Liiceanu s-a improptietarit. Seamana cu povestea Belina. Astazi insa, Liiceanu si Plesu striga DNA SA VINA SA VA IA. Aia hoti, astia hoti!

 7. ” Minerii Internetului ” este un articol excelent al doamnei Mihaela Barbus si posibil indreptar si mijloc de inspiratie pentru unii jurnalisti : ” N -am tinut niciodata cu PSD-ul . Nu cred in nici un fel in programul sau de guvernare . De la primele tentative de infaptuire am inteles ca avem de-a face cu o stupida lista de masuri ” . ” Sunt convins ca Liviu Dragnea a pus umarul la Tel-Drum . POATE FI CHIAR AL LUI . SUNT CONVINS CA A FACUT DEMERSURI CA BALTA BELINA SA AJUNGA LA TEL-DRUM „. DAR ….si incepe imbaierea pruncului in apa sfintita si purificatoare de trebuie infasurat in paturica sa nu stranute de asemenea tratament binefacator . Daca poporul ar cunoaste banca de date stocata la DNA ar fi coada la unitatile cardiologige de pacienti cu infarct .Vreti sa omagiem ” vedetele ” astea ce au stors vlaga poporului roman pana implinesc centenarul si sa-i trecem in cartile de istorie ca tatuci si mamici ale neamului ? PROBE , MARTORI SI PARAGRAFE DE LEGE EXISTA GARLA , DAR …NU SE VREA , SE INSISTA PE O PERDEA DE FUM SI O INVITATIE SUBTILA SA SE RETRAGA DE LA PUTERE , DACA SE SCOATE ARTILERIA GREA … E JALE MARE ! Vin sarbatorile de iarna ,romanii care si-au permis sa creasca un porc in cotet vor folosi satarul si-l vor injunghia inainte de Craciun , n-are rost sa extrapolam si sa fortam nota cu demnitarii , avem deja o pata insangerata in istorie cu Craciunul din 89 !

 8. Chiar daca hotararea de Guvern prin care s-a facut transferul ar fi fost adoptata in mod ilegal tot nu ar fi trebuit sa existe dosar penal impotriva celor doua foste ministre. Hotararile de Guvern se ataca in contencios administrativ si daca judecatorii considera ca sunt ilegale atunci ele vor fi desfiintate prin hotarare judecatoreasca. DNA trebuie sa dovedeasca ca Dragnea le-a pus pe cele doua sa dea hotararea pentru ca el sa profite iar in acest caz chiar nu mai conteaza daca hotarea de guvern a fost adoptata in mod legal sau nu pentru ca avem caz de coruptie. Din pacate insa multor oameni efectiv nu le pasa daca DNA respecta legea sau nu. Atata timp cat asa zisii corputi sunt condamnati acesti oameni considera ca s-a infaptuit justitia chiar daca in realitate avem de a face cu niste abuzuri grosolane. De ce credeti ca societatea noastra este asa cum este? Nu sunt numai coruptii de vina ci si cei carora nu le pasa ca se fac asemenea abuzuri.

  • Iti spun eu: Luluta se ocupa cu jumulirea cui a adunat comori in mod preferential/ilicit. D-asta creaza dosarele (de redistribuire a comorilor) pe spete minore si nu ataca grosul ilegalitatilor. Pur si simplu se trece la o „redistribuire” a ceea ce au adunat preferential/fraudulos ceea ce este in vizorul serviciului secret personal paralel cu SRI, o alta grupare paramafioata veterana ce isi ia in acest mod ciubucul de la cei care crezura ca sunt de capul lor aici! Dar care creara systemul si nu se dau la o parte de la ce ei considera ca li se cuvine. Apoi se imparte in mai multe parti, unii mai dau ceva de ochii lumii si bugetului… altii care-s cercetati si mai temeinic, intra a inca o redistribuire a comorilor, poate pt ca au dosit o parte din comoara intaia data…In ast joc noi platim salarii si intretinerea sistemului de: investigare-acuzare-aparare, dar toate se discuta in culise. Acum unii se tem ca intra si ei in segmentul celor verificati intru Sfanta Redistribuire si, fac jocuri, presiuni, intelegeri cu cin stiu ei…

 9. Fara voturi la comentarii acest forum e complet neinteresant. Pa, pa adio.

  • Asta te framanta pe tine la 04:35 dimineata ? Normal ca e neinteresant daca nu ai nimic de spus si te incanta sa dai minusuri cu nemiluita cand nu-ti convine ceva . Dasfidanya , n-avem ce regreta !

  • Voturile erau o vrajeala ieftina, iar spurcaciunile estice erau de un tupeu si o obraznicie fara seaman ! Poate ca actualul format al gazetei este mai labartat dar orice pe lumea asta se perfectioneaza, in rest sa auzim si de mai bine !

 10. felix dacu – getu ,lili Sa
  Ma asta nu e justitie e circareala completa! Sa zic asa e ca si cum il acuz pe unu ca a condus cu8 viteza excesiav … dar „uit” ca ala a calcat un om cu masina …

 11. asa dupa cum apreciam si alta data esti un jurnalist excelent si se pare ca tii si cu adevarul si cu transparenta dar , in numele aceleeasi transparente , forma anterioara a site-ului (care permitea atat evaluarea cat si AUTOevaluarea comentatorului) mi se pare ca aducea mai mult cu (mult) clamata democratie…evident ca era si o forma de evaluare a opiniilor , dar nu asta este scopul la urma urmei intr-o democratie adevarata ??

  • Cedane , e mai bine asa , sa nu mai planeze suspiciunea masluirii plusurilor si minusurilor !

  • Si daca ai o idee contrara o poti exprima concret, nu e necesar sa plusezi minusezi, poti scrie doua randuri, sau scurt: nu-s de acord pt ca…

 12. „bravos natiune” Nistorescule! Peste noapte, la Cotidian „schimbarea la fata”. Ca catavencu, „ori!, sa nu se schimbe nimic dar sa se modifice tot, ori!, sa nu se modifice dar sa se schimbe”! 1. Nu mai exista acea sistematizare coerenta a articolelor, succint, in cromologia aparitiei lor. 2. In noul format nu mai apar si autori articole (cum carora selectam si citirea /de ex. pe Spanu, Popeasca, Buduca). 3. Fara „+ / -” nu mai aflam reactii fata de Lili, Nastratin si etc. * Nu mi-a placut Dragnea. Dar „evenimentele” il fac „simpatic”. Se zice aici ca „tot Teleormanul stie…”, ca asa se zice insistat „intr-o” presa (o fi asa n-o fi asa?!) ca „aici” vrea DNA sa ajunga. La fel, insa, se zice ca „unul” care merge-n vacante la Miami de fapt ar merge la chiar casa lui (pe alt nume, normal!), ceea ce lui DNA nici nu-i trece prin cap sa cerceteze (cum pana si in Brazilia!) /la fel, tot pe banii nostri, ar costa. din fizica (materia de baza acum!) stim ca la o „reactie” vine si „efect”. Sa se afle acum, peste noapte, la Cotidian un „efect”?!

 13. Ce e cu porcaria asta de format nou. Este cumva o forma de cenzura sau ce, ca Anonymous nu e, oricum ??? PS: Friendly user, cumva !!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.