Culmea libertății presei

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a afirmat miercuri că Turcia este ”o campioană” a libertăţii presei, potrivit unui comunicat difuzat cu ocazia Zilei jurnaliştilor din Turcia, relatează agenţia DPA, citată de Agerpres.

”Astăzi, Turcia este una dintre ţările de frunte din lume în ce priveşte libertatea presei, tehnologiile de ultimă oră din domeniul comunicării, media sociale şi jurnalismul pe internet”, afirmă Erdogan într-un comunicat postat pe site-ul oficial.

Ziua jurnaliştilor este marcată în Turcia începând din 1961, când jurnaliştilor li s-au acordat unele asigurări legale de către stat.

Opinia publică are dreptul la ”ştiri rapide, corecte şi imparţiale” şi organizaţiile de media ar trebui să aibă posibilitatea de a informa ”fără să fie expuse vreunei restricţii”, se arată în comunicat.

Declarațiile lui Erdogan vin în contextul în care peste 165 de jurnalişti, inclusiv un corespondent al Die Welt, Deniz Yucel, se află în detenţie, după puciul eșuat din 2016.

Zeci de mijloace de informare în masă au fost închise, în timp ce aproximativ 50.000 de persoane au fost plasate în detenţie şi alte circa 150.000 au fost înlăturate din funcţie.

Turcia se află pe locul al 155-lea (din totalul de 180) din clasamentul ”2017 World Press Freedom Index”, al asociaţiei Reporteri fără Frontiere (RSF).

Unele persoane ”exploatează” libertatea de expresie, încercând ”să distrugă fraternitatea din rândul poporului nostru şi integritatea statului nostru prin dezinformare şi relatări manipulatoare”, a mai scris de asemenea miercuri Erdogan.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.