Horațiu Moldovan, botezat de președintele Atletico

În această iarnă, titularul dintre buturile Rapidului, dar, mai ales, ale echipei naționale, unde a fost om de bază în campania de calificare a tricolorilor la turneul final al EURO 2024, Horațiu Moldovan, a decis că este momentul să facă saltul cel mare în carieră și să plece la un club de top din străinătate. Lucrul acesta era posibil ca urmare a faptului că Rapid îi stabilise la semnarea contractului, în urmă cu trei ani, o clauză de eliberare în valoare de 800.000 de euro. Atunci, Moldovan nu era nici la echipa națională și șefii clubului erau convinși că este o sumă suficient de mare ca nimeni să nu vină după Moldovan. Dar, între timp, Horațiu a crescut mult valoric, a devenit om de bază al tricolorilor și spre disperarea șefilor Rapidului, chiar în această lună, a fost o cursă în doi între Betis Sevilla și Atletico Madrid, pentru transferul jucătorului român. A avut câștig de cauză Atletico, iar jucătorul nu a ezitat să își dea acordul și este acum oficial jucătorul madrilenilor. Evident, cu un imens risc de a pierde locul la echipa națională, pentru că de la bun început a știut că primul goalkeeper al lui Atletico este slovenul Jan Oblak. Totuși, Moldovan a avut parte de o primire extrem de frumoasă la Madrid, colegii l-au integrat rapid în vestiar, iar Diego Simeone a declarat că este convins de calitățile românului care va avea ocazia să le demonstreze în anumite conjuncturi, evident Oblak fiind stăpânul buturilor. Un moment foarte nostim l-a oferit însă președintele lui Atletico, Enrique Cerezo, care într-o conferință de presă despre noii sosiți a greșit atât numele lui Horațiu cât și pe cel al belgianului de numai 17 ani, Arthur Vermereen, pentru care a plătit lui Antwerp 27 milioane euro. Pe fostul portar al Rapidului l-a botezat Montalban, iar pe belgian Bermer. Totuși, cuvintele sale la adresa românului sunt foarte frumoase.

„În 2021, a făcut saltul la Rapid București, acolo a jucat 82 de meciuri în cele trei sezoane, arătându-și valoarea și reușind să obțină convocarea la naționala mare a României, alături de care a jucat 8 meciuri internaționale.

Dragă Horațiu, vii la un club unde exigența este maximă, și pe un post, cel al portarului, unde avem deja ca referință un nume mondial, Jan Oblak, exemplu extraordinar de efort și de angajament față de clubul alb-roșu. Trebuie să știi și că pe lista a legendelor clubului apar numele a mari portari, care au apărat culorile clubului și care întotdeauna sunt în amintirea fanilor, care sprijină mereu echipa și cărora dorim să le oferim noi reușite în acest sezon.

Horațiu, bine ai venit la Atletico Madrid! Aici, vei găsi o familie, prieteni și mai presus de orice, oameni care te vor iubi și te vor admira. De aceea îți doresc mult succes, dorim ca încrederea pe care tu ai avut-o pentru a veni la acest club să o avem și noi în tine. Mulțumim pentru contractul tău, dar și pentru că te afli astăzi alături de noi”

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mihai Soare 1084 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.