Cum se dezmorțesc scenele culturale de luni

Arad
FESTIVAL. La Teatrul Clasic ,,Ioan Slavici”, anul 2017 începe cu un proiect care, de la momentul initierii sale, în urmă cu cinci ani, s-a bucurat de un imens succes de public. Este vorba despre ,,Luna plină de teatru”, ediția aV-a, eveniment care se va desfășura în perioada 8 ianuarie – 9 februarie. Timp de o lună, arădenii iubitori de teatru vor avea ocazia să vizioneze 23 de spectacole. În programul acestei ediții al ,,Lunii pline de teatru” sunt incluse cele mai noi producții ale instituției dar și spectacole din stagiunile trecute care s-au bucurat de aprecierea publicului și fac săli pline la fiecare reprezentație.
Bistrița
DEZBATERE. Clubul de voluntariat Interact Bistrița-Nosa propune o serie de întâlniri de cunoaștere a spiritului bistrițean, la biblioteca județeană „George Cosbuc’”, de la ora 16.00. „În cadrul evenimentului vor fi prezentate o serie de secvențe din filmulețe de tip documentar, interviuri luate persoanelor remarcabile din spațiul orașului nostru, persoane care au ceva de împărtășit cu restul bistrițenilor alături de biografiile acestora. Începând cu 9 ianuarie, puteți descoperi idei, trăiri, sentimente din sufletele unor persoane remarcabile care surprind prin realizări și modul lor de gândire” anunță organizatorii.
Brașov
FOTO. Până luna viitoare, Centrul Cultural „Reduta” găzduiește Expoziția Națională de fotografie etnografică „Oameni și datini”. Potrivit realizatorilor, expoziția cuprinde pe lângă fotografiile câștigătoare, cele mai bune lucrări cu caracter etnografic, din domeniul culturii tradiționale materiale sau imateriale – obiecte de patrimoniu cultural tradițional, obiceiuri, costume populare, portrete, ocupații și arhitectură tradițională. Pe măsură ce elementele de civilizaţie sătească dispar, fotografia etnografică rămâne una dintre puţinele surse de informare în domeniu”.
București
TEATRU. De la ora 19.30, Oana Pellea și Mihai Gruia Sandu sunt pe scena Teatrului Metropolis din Capitală în reprezentația spectacolului „Mă tot duc”. Biletele costă 24,84 lei.
TUR. Teatrul Naţional din Bucureşti organizează tururi ghidate prin noile spaţii din interiorul teatrului. În fiecare zi de luni, vor avea loc 3 tururi ghidate: de la ora 12.00, 14.00 și 16.00. Vor putea fi vizitate noile săli, atelierele şi culisele Teatrului Naţional. Biletele se află în vânzare atât la Agenţia de bilete a teatrului (situată în foaierul Sălii Studio, cu intrare prin faţa TNB), cât şi online. Preţul unui bilet este de 10 lei, iar durata unei vizite va fi de 45 de minute. Locul de întâlnire va fi foaierul Sălii Studio, în faţa Agenţiei de bilete.
Cluj-Napoca
EXPO. În cadrul Galeriei Naţionale a Muzeului de Artă Cluj-Napoca sunt reunite în „Camera Colecţionarului” tablouri dintr-o colecţie privată. Pentru prima dată în cadrul unui proiect cultural, un colecţionar şi-a expus public achiziţiile în materie de artă. Expoziţia „Parfum…de colecţie” oferă publicului ocazia de a admira, timp de trei luni, din fondul privat a doi colecţionari români, lucrări de patrimoniu semnate de nume mari ale plasticii româneşti, precum: Ion Andreescu, Ştefan Luchian, Gheorghe Petraşcu, Theodor Pallady, Nicolae Tonitza, Alexandru Ciucurencu, Corneliu Baba etc. Cea mai mare parte din operele de artă prezente în expoziţie nu au fost expuse niciodată public.
Sibiu
TEATRU. Spectacolul „Orb de mină” (foto: Cristian Bisca) de Csaba Szekely se joacă diseară, de la ora 19.00 la Teatrul Național Radu Stanca din Sibiu. Montarea, în regia lui Bogdan Sărătean îi are în distribuție pe Mihai Coman, Moke Boldisar, Codruța Vasiliu, Iulia Popa și alții

Am trecut cu vederea un eveniment cultural din oraşul dumneavoastră şi consideraţi că trebuie să afle de el cititorii cotidianul.ro? Nu vă abţineţi, postaţi la comentarii ceea ce credeţi că ne-a scăpat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Razvana Ancutescu 205 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.