Cum vede Dragnea motivarea CCR

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, la Adunarea generală a primarilor de municipii, că motivarea deciziei CCR privind conflictul DNA – Guvern stabileşte o delimitare „clară” între oportunitate şi legalitate, iar el nu va mai accepta ca primarii să fie consideraţi „prezumtivi infractori”.

„Vreau să mă refer la motivarea deciziei Curții Constituționale de vineri care, dincolo de alte considerente, statuează un lucru despre care noi toți vorbim de foarte mulți ani, anume stabilește o delimitare clară între oportunitate și legalitate și nu e vorba numai de miniștri, e vorba inclusiv de primari, de restul aleșilor locali. Pentru că, de mult prea multe ori, majoritatea instituțiilor publice de control din România — Curtea de Conturi, parchete, alte instituții — au venit să întrebe primarul de ce au făcut drumul ăla și nu celălalt drum sau de ce a făcut acea investiție și nu cealaltă investiție. Cred că această decizie a CCR ar trebui să fie luată în seamă în mod serios. (…) Primarul trebuie să răspundă doar în ceea ce privește legalitatea, nu poate să fie controlat în ceea ce privește oportunitatea”, a opinat Dragnea.

Liderul PSD a mai spus că „orice atac la primari este un atac la comunităţile pe care le reprezintă”.

„Din câte îmi aduc aminte și primarii sunt rezultatul unor alegeri libere și corecte, deci și primarii sunt parte a suveranității poporului român. Deci orice atac dincolo de legalitate împotriva primarului e de fapt un atac asupra comunităților pe care le reprezintă primarul respectiv”, a apreciat Liviu Dragnea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.