Cutremur foarte puternic în Filipine

Un cutremur cu magnitudinea 7,9 grade s-a produs, vineri, în largul coastelor de est ale statului Filipine.

Institutul american de geofizică USGS a precizat că seismul s-a produs la ora locală 20.47 (15.47, ora României), în mare, la aproximativ 139 de kilometri est de oraşul filipinez Sulangan, la o adâncime de 33 de kilometri.

A fost emisă alertă de tsunami pentru mai multe ţări printre care Indonezia, Filipine, Japonia, Taiwan, Guam, Papua – Noua Guinee.

UPDATE ora 18.00 Alerta de tsunami pentru Hawaii, Papua Noua Guinee, Japonia şi Taiwan a fost anulată, iar magnitudinea iniţială de 7.9 a fost redusă la 7.6. Alerta de tsunami a fost menţinută pentru Indonezia şi Filipine.

Momentan nu sunt informaţii despre eventuale victime.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.