Dalai Lama nu va merge la funeraliile lui Nelson Mandela

Liderul spiritual tibetan Dalai Lama, care nu a primit în două rânduri viză pentru Africa de Sud în ultimii ani, nu va merge la funeraliile fostului lider Nelson Mandela, a anunţat purtătorul său de cuvânt, relatează duminică AFP, potrivit Agerpres.

‘Nu prevede să meargă’ la funeralii, a declarat Tenzin Takhla la Dharamsala (nordul Indiei), unde trăieşte liderul spiritual tibetan în exil, fără a da alte explicaţii.

Dalai Lama nu a primit viză în octombrie 2011 pentru a participa la aniversarea laureatului Premiului Nobel pentru Pace, arhiepiscopul sud-african Desmond Tutu, care împlinea atunci 80 de ani. El a mai fost invitat în Africa de sud în 2009, la o conferinţă consacrată păcii la Johannesburg, unde nu s-a putut duce din acelaşi motiv.

China încearcă să limiteze deplasările liderului spiritual tibetan, avertizând guvernele străine cu privire la consecinţele acestor întâlniri asupra relaţiilor bilaterale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.