Dar ceilalți candidați ce zic?

Kelemen Hunor

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, consideră că rezultatul pe care l-a obținut la alegerile prezidențiale este bun, pe proiecția UDMR urmând să fie înregistrate mai multe voturi decât în 2009 sau 2014.

Kelemen Hunor a declarat, duminică, la Cluj-Napoca, într-o conferință de presă susținută după prezentarea exit-poll-urilor, că mulțumește pentru rezultat comunității maghiare, dar și românilor care l-au votat.

„Avem un rezultat bun, 4,6%, care, sigur după rezultatul final, se va modifica în sus, în jos, vom vedea, dar este un rezultat bun. Pe proiecția noastră vom avea mai multe voturi decât în 2009 sau în 2014. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care ne-au susținut, m-au susținut, comunității maghiare, românilor care au votat și care au înțeles mesajul nostru, mesajul de respect, de încredere și acele puncte pe care noi am accentuat din programul nostru, cele două surse importante, resurse importante pentru o țară, oamenii și natura, educație, protecția mediului, economie, sănătate rămân acele puncte cu care noi vom merge mai departe fiindcă campania s-a terminat, dar munca nu se va termina nici astăzi, nici mâine, vom continua”, a spus Kelemen.

Întrebat cu ce gânduri privește spre turul 2, liderul UDMR a precizat că așteaptă rezultatele finale, pentru că nu se știe, încă, care vor fi finaliștii.

„Iohannis a intrat în turul 2, nu se poate schimba nimic, vom vedea și vom mai discuta. Probabil că în această săptămână vom avea o ședință cu colegii noștri din Consiliul Permanent, miercuri, dacă reușim să organizăm această ședință, atunci vom spune mai mult. Dar în această seară nu pot să intru în alte detalii”, a adăugat Kelemen Hunor.

Theodor Paleologu

Theodor Paleologu, candidatul PMP la prezidențiale, a declarat că este nevoie de o largă coaliție de dreapta și de centru, iar actualul președinte Klaus Iohannis să dea dovadă de respect față de cetățeni și să participe la dezbateri în turul doi.

„Mulțumesc sutelor de mii de români care au votat pentru principiile pe care le-am susținut. Mulțumesc simpatizanților care au susținut această luptă electorală. Rezultatul este bun, în contextul în care nu am avut dezbatere, am avut o criză de guven, un rezultat de la care putem clădi, pledez pentru o largă coaliție de dreapta și de centru, nu spun că sunt stăpânul voturile mele nu exprim niciun consemn de vot, nu se pune problema de a vota pentru PSD, am combătut întotdeauna PSD, adr aștept din partea candidatului Iohannis să dea un semn de minim respect față de cetățeni”, a declarat Theodor Paleologu.

„Când voi vedea dezbaterea dintre Dăncilă și Iohanis voi aviza, îmi voi spune punctul de vedere. Sunt mândru de voturile primite. Salut participarea masivă, participare masivă în Diaspora, este absolut necesar ca Diaspora să fie reprezentată în mod corect în Parlament. Am dovedit că suntem deștepți și mulți”, a mai spus Paleologu.

Mircea Diaconu

Mircea Diaconu, cotat de exit poll CURS-Avangarde cu un procent de 7,9% la prezidențiale, a declarat după ce a aflat rezultatele sondajelor că „Și mâine e o zi”, citând personajul Scarlett O’Hara. „Cine știe cine e să-i spună și lui Iohannis”, a spus Diaconu.

„Un singur lucru am de zis: „Și mâine e o zi” Așa cum spunea Scarlett O’Hara. V-aș ruga tare mult, cineva care știe cine a fost această doamnă să-i spună și domnului Iohannis. Pe mâine!”, a spus Mircea Diaconu, pe scările Ateneului Român.

Alexandru Cumpănașu

Alexandru Cumpănașu, cotat de exit poll CURS-Avangarde cu un procent de 1,2% la prezidențiale, a declarat că nu crede în rezultatele sondajelor și nu se poate vorbi despre un clasament final. „De mâine voi reveni la dramă”, a spus acesta referindu-se la cazul Caracal.

„Mesajul pe care vreau să-l transmit – eu nu cred în acest sondaj, nu cred în acest exit poll. Nu este primul sondaj care mai dă greș. Ne uităm la europarlamentare și vedem acolo greșeli fantastice de rezultat. În al doilea rând, din punctul meu de vedere, cred că exit poll-urile sunt folosite pentru a se mai translata niște voturi. În acest moment, nu putem vorbi de niciun clasament final. Însă eu cred că orice vot contează”, a declarat Alexandru Cumpănașu la Antena3.

Unchiul Alexandrei a mai spus că cei care l-au votat au fost oameni care nu au votat un partid politic.

„Toți cei prezentați au avut partide politice solide în spate cu foarte mulți bani în spate. S-a viciat procesul electoral și orice cetățean sau orice candidat poate să solicite anularea alegerilor. Nu am avut bani în spate, nu am avut televiziuni în spate. (…) De mâine voi reveni la dramă (cazul Alexandrei, n.r.)”, a mai spus acesta.

Exit poll-ul realizat de institutele de sondare CURS-Avangarde în primul tur al alegerilor prezidențiale arată că Alexandru Cumpănașu a obținut 1,2%.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. De ce hotărâre în Consiliu Permanent pentru turul 2? Ați uitat domnule Kelemen Hunor că ați afirmat că domnul Iohannis este singurul președinte al României care nu i-a felicitat pe maghiari de Ziua maghiarimii și deci la prezidențiale ungurii și secuii nu-l vor mai vota?

  2. Cică „…cu un procent de 7,9% la prezidențiale…”! Dar 7,9% înseamnă 7,9 procente! Un procent nu poate fi egal decît cu un procent, nu cu 7,9 procente! Învățați-vă și voi să scrieți și să vorbiți corect: „…cu un procentaj (sau cuantum sau proporție) de 7,9 la sută”!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.