„Darea în plată” le dă cu scandal: „Ce s-a schimbat între timp?”

PSD îi acuză joi pe liberali că au decis să conteste la CCR Legea dării în plată, adoptată miercuri în Camera Deputaților, „deși în 2016 au votat-o”.

„Astfel, legea așteptată de sute de mii de români care prevede posibilitatea de a da în plată imobilele, în vederea stingerii împrumuturilor bancare, în special a celor luate în franci elvețieni, este – DIN NOU – blocată de liberali. Ce s-a schimbat între timp?”, se întreabă PSD pe pagina sa de Facebook.

Referindu-se la același subiect, senatorul PSD Daniel Zamfir îi numește pe liberali „mizerabili”.

„PNL a anuntat ca va ataca la CCR Legea darii in plată. Vor sa intarzie aplicarea legii pentru ca in timpul asta bancile sa poata sa mai castige bani ruinand oameni. Eu am gasit potrivit cuvantul mizerabili. Iata ce spuneau la votarea legii darii in plata, in 2016, doua specimene:
Ludovic Orban, la vremea aia deputat PNL si Ioan Cupsa, deputat, cel care va redacta acum contestatia la CCR. Cum de va mai rabda Pamantul, distrugatorilor de destine! Ruinati cu cinism sute de mii de familii de romani! Mizerabililor!

Ludovic Orban, in 2016: “Astazi, Camera Deputatilor a adoptat un proiect de lege foarte important, privitor la realatia dintre banca si client. Conform acestei legi, o persoana care a luat un credit garantat cu un imobil, daca nu poate sa mai ramburseze creditul, poate sa isi stinga integral acest credit prin cedarea imobilului catre banca. Proiectul de lege a fost initiat de colegul meu, deputatul PNL Daniel Catalin Zamfir ( cu un puternic sprijin din partea avocatului Gheorghe Piperea ), a fost sprijinit in prima faza de grupurile PNL, dupa care a obtinut sustinerea si celorlalte grupuri parlamentare. Ne-am confruntat cu o opozitie feroce din partea BNR si a asociatiei bancilor. Pentru a intra in vigoare, legea mai trebuie promulgata de presedintele Johannis.”, a notat Zamfir pe Facebook.

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, anunța că marţi şi miercuri vor fi votate două legi importante, printre care şi cea privind darea în plată.

„În ce priveşte zilele de marţi şi de miercuri, în Parlament vom vota mai multe legi pentru români şi pentru companiile româneşti. V-aş reaminti doar două: suspendarea chiriilor pentru persoanele fizice şi juridice, care va avea mâine raport în Comisia de buget-finanţe, urmând ca miercuri să intre la votul final, şi darea în plată, celebra lege pe care am tot discutat-o în Camera Deputaţilor, a fost adoptată, retrimisă, reexaminată, trimisă la CCR, iar acum avem forma finală. Sper din suflet ca cei de la PNL să nu conteste la Curtea Constituţională pentru a tergiversa şi aceste legi, pentru că suntem într-o situaţie economică dificilă, puterea de cumpărare şi nivelul de trai al românilor scade de la o zi la alta şi aceste măsuri, dar şi multe altele sunt extrem de necesare”, a spus Simonis la Palatul Parlamentului.

MIZERABILII PNL a anuntat ca va ataca la CCR Legea darii in plată. Vor sa intarzie aplicarea legii pentru ca in timpul asta bancile sa poata sa mai castige bani ruinand oameni. Eu am gasit potrivit cuvantul mizerabili. Iata ce spuneau la votarea legii darii in plata, in 2016, doua specimene: Ludovic Orban, la vremea aia deputat PNL si Ioan Cupsa, deputat, cel care va redacta acum contestatia la CCR. Cum de va mai rabda Pamantul, distrugatorilor de destine! Ruinati cu cinism sute de mii de familii de romani! Mizerabililor!Ludovic Orban, in 2016: “Astazi, Camera Deputatilor a adoptat un proiect de lege foarte important, privitor la realatia dintre banca si client. Conform acestei legi, o persoana care a luat un credit garantat cu un imobil, daca nu poate sa mai ramburseze creditul, poate sa isi stinga integral acest credit prin cedarea imobilului catre banca. Proiectul de lege a fost initiat de colegul meu, deputatul PNL Daniel Catalin Zamfir ( cu un puternic sprijin din partea avocatului Gheorghe Piperea ), a fost sprijinit in prima faza de grupurile PNL, dupa care a obtinut sustinerea si celorlalte grupuri parlamentare. Ne-am confruntat cu o opozitie feroce din partea BNR si a asociatiei bancilor. Pentru a intra in vigoare, legea mai trebuie promulgata de presedintele Johannis.”#vremdreptate #faraAbuzuri #tinemcuRomania

Publicată de Daniel Catalin Zamfir pe Joi, 30 aprilie 2020

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8486 Articole
Author

1 Comentariu

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.