De ce s-a opus Ponta desecretizării arhivei ICE Dunărea: „NU era pe ordinea de zi”

Premierul Victor Ponta a admis, vineri, că s-a opus în CSAT desecretizării ultimei părţi a arhivei ICE Dunărea şi a precizat că a făcut acest lucru deoarece chestiunea nu era pe ordinea de zi a şedinţei.

Ponta a declarat că s-a opus desecretizării ultimei părţi a arhivei ICE Dunărea deoarece chestiunea nu era pe ordinea de zi a şedinţei CSAT.

„Domnul preşedinte ar trebui să vă spună adevărul”, a declarat Ponta, care a precizat că Băsescu a venit în CSAT cu „o şmecherie” de ultim moment.  „CSAT a o instituţie serioasă chiar dacă e consudsă de un preşedinte neserios. Nu votez ceva ce nu e pe ordinea de zi”, a spus Ponta, citat de REALITATEA.NET.

El a precizat că nu ştie despre ce este vorba. „Nu ştiu despre ce e vorba. Nu ştiu, eu aveam 17 ani la revoluţie, domnul preşedinte era la securitate”, a continuat premierul.

Traian Băsescu a declarat, vineri, că premierul Victor Ponta s-a opus în CSAT desecretizării ultimei părţi a arhivei ICE Dunărea, însă urmare a declanşării unei proceduri ulterioare SIE va preda CNSAS respectivele documente.

Preşedintele a menţionat că a iniţiat o hotărâre CSAT de desecretizare a ultimei părţi a arhivei Dunărea, însă solicitarea a fost respinsă ca urmare a opoziţiei premierului.

Traian Băsescu a precizat că, urmare a declanşării unei proceduri ulterioare, a fost informat vineri că SIE este gata să înceapă predarea respectivelor documente către CNSAS.

„N-aş vrea să creez aşteptări, Dunărea nu este Crescent, arhiva Crescent nu e în ţară”, a mai spus el.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.